Σαλευρής: «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ισχυρός άνδρας της Καλλιθέας ανέφερε στην Επιτροπή:

«Εδώ και 30 και πλέον χρόνια ασχολούμαι με τον χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου. Παρά τα πολλαπλά συναισθήματα χαράς που έχω γευτεί ως παράγοντας στον χώρο του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού, με λύπη μου διαπιστώνω ότι η ισονομία στον χώρο μας δεν ισχύει και βλέπω παράγοντες του ποδοσφαίρου να καταστρατηγούν τους κανόνες λειτουργίας των θεσμών.

Κύριοι, γνωρίζετε πολύ καλά ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο διέπεται από κανόνες που κατοχυρώνουν την ισονομία και την ίση μεταχείριση. Παρόλα αυτά, τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε όλοι το θέατρο του παραλόγου.

Ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, την ίδια περίοδο, να προσκομίζουν φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες και να εκδίδονται δελτία ποδοσφαιριστών».

Όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο, εάν το γεγονός αυτό της πλαστογράφησης και της παράνομης απόκτησης ποδοσφαιριστών είχε απήχηση στον κόσμο απάντησε:

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο τα τελευταία 30 χρόνια που ασχολούμαι με το άθλημα. Οι ομάδες αυτές επί δύο χρόνια προσκομίζουν πλαστές ενημερότητες, κάνουν μετεγγραφές και παράλληλα στερούν από το Κράτος εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, καταστρατηγώντας έτσι τον υγιή ανταγωνισμό. Η συμπεριφορά τους είναι κατακριτέα από όλη την φίλαθλη αθλητική κοινή γνώμη και προκαλεί απέχθεια. Είναι απαξίωση και δυσφήμιση του αθλήματος του ποδοσφαίρου. Όλες οι εφημερίδες, τα ραδιόφωνα και τα κανάλια περιμένουν να ακούσουν τον υποβιβασμό, διότι οι παρανομίες και οι κακουργηματικές πράξεις που έχουν διαπράξει, έχουν πλαστογραφήσει και νοθεύσει το πρωτάθλημα της Football League».

Τέλος, ο Σαλευρής εξέφρασε την απορία του στον Πρόεδρο της Επιτροπής, για την απουσία από την συζήτηση της υπόθεσης των εκπροσώπων των δύο ιστορικών αυτών σωματείων.