Αθανασιάδης: «Kαλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Πίστωση χρόνου, προκειμένου να «βγάλουν» οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ αυτά που ζητάει ο Γιώργος Δώνης στο γήπεδο ζήτησε ο Στέφανος Αθανασιάδης.

«Είμαστε νέα ομάδα και χρειαζόμαστε χρόνο. Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης, πάνω σ’ αυτά προσπαθούμε καθημερινά και περιμένουμε αυτά να φανούν στο γήπεδο», τόνισε χαρακτηριστικά στην κάμερα της  «NOVA» ο διεθνής επιθετικός του «Δικέφαλου», οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί μεταξύ άλλων στην τελευταία νίκη απέναντι στην Ξάνθη, στο ερχόμενο ντέρμπι με τον Άρη, αλλά και στους προσωπικούς του στόχους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αθανασιάδη:

«Θέλω να δώσω κι εγώ συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά γιατί τα δώσαμε όλα μέσα στο παιχνίδι. Ξέραμε ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, είναι μια δυνατή ομάδα η Ξάνθη, αλλά παρουσιαστήκαμε συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί και γι’ αυτό πετύχαμε μια εύκολη νίκη», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

– Πόσο διαφορετικός είναι ο σημερινός ΠΑΟΚ από αυτόν που ξεκίνησε να «χτίζεται» πριν από τρεις μήνες; Δηλαδή τι έχεις παρατηρήσει ζώντας την ομάδα από μέσα ως βελτιώσεις θέματα τα οποία επιδέχονται βελτίωσης κι εξέλιξης;

«Αυτό που πιστεύω ότι το βλέπει κι ο κόσμος είναι ότι είμαστε μια νέα ομάδα, με νέα παιδιά που χρειάζεται χρόνο για να καταφέρουμε να πετύχουμε αυτά που ζητάει κι ο προπονητής στις προπονήσεις. Μετά από τη βασική προετοιμασία και μέσα από τα παιχνίδια πιστεύω ότι παρουσιαζόμαστε πολύ καλύτεροι αγώνα με αγώνα».

– Στα θέματα τα οποία έχετε παρουσιάσει βελτίωση, στα θέματα τα οποία περιμένετε ακόμη μεγαλύτερη (σ.σ. βελτίωση), πάνω στα οποία δουλεύετε;

«Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης σημαντικά, πάνω σ’ αυτά προσπαθούμε καθημερινά, περιμένουμε να φανεί στο γήπεδο. Δουλεύουμε και θα δουλέψουμε σκληρά για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

– Εδώ κι ένα μήνα περίπου λείπουν τρεις βασικοί κι από τους πλέον έμπειρους ποδοσφαιριστές. Ο Γκαρσία, ο Σαλπιγγίδης και τελευταίος ο Βιβιάν που αποκτήθηκε φέτος από την ομάδα. Πόσο σας έλειψαν;

«Αναμφίβολα είναι τρεις ποδοσφαιριστές πολύ σημαντικοί για την ομάδα αλλά πιστεύω ότι και τα παιδιά που υπάρχουν στο ρόστερ μπορούν ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν την ομάδα όποτε κι αν τους ζητηθεί».

– Τι αποδεικνύει αυτό; Δηλαδή η παρουσία νεαρών ποδοσφαιριστών που μπορούν έστω μερικώς ή σε μεγάλο βαθμό να καλύψουν κενά τέτοιων προσωπικοτήτων;

«Θέλουν βοήθεια κι από τον κόσμο τα παιδιά κι από εμάς για να μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που έχει αυτή ομάδα».

– Σε τι κατάσταση βρίσκεστε;

«Πιστεύω είμαστε πολύ καλά και θα παρουσιαστούμε έτοιμοι στο ντέρμπι».

– Τι λέει για σένα ένα παιχνίδι ΠΑΟΚ – Άρης στο γήπεδο της Τούμπας;

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Αυτό που πρέπει να δούμε εμείς και να προσέξουμε είναι να το θεωρήσουμε ως ένα παιχνίδι όπως όλα τ’ άλλα. Να παρουσιαστούμε δυνατοί και πιστεύω πως θα είμαστε νικητές στο τέλος του αγώνα».

– Για σένα προσωπικά, για την πορεία που διαγράφεις ως τώρα, γι’ αυτά τα οποία έχεις πετύχει και δεν είναι και λίγα, έχεις ξεκινήσει πολύ καλά, έχεις ήδη πει κάποια πράγματα για τον εαυτό σου, πως αισθάνεσαι, τι σκέφτεσαι και τι σχεδιάζεις για το μέλλον σου;

«Αυτή τη στιγμή εγώ προσωπικά είμαι πολύ καλά. Πιστεύω ότι τα δίνω όλα στον αγώνα και θέλω μέσα από τη δουλειά που κάνω να βοηθάω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».