Δώνης: «Δυνατή ομάδα και πειθαρχημένη ο ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Με δηλώσεις του στην NOVA o Γιώργος Δώνης μίλησε μεταξύ άλλων και για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ χαρακτηρίζοντας τον δυνατή ομάδα και πειθαρχημένη λόγω Αναστόπουλου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την απολογία του στην Πειθαρχική της Λίγκας: «Δεν είναι και το καλύτερο πράγμα να παρουσιάζεσαι στην Πειθαρχική Επιτροπή. Δυστυχώς έκρινα ότι ήταν αναγκαίο να παραβρεθώ. Νομίζω ότι πάντα είναι καλύτερο όταν παραβρίσκεσαι μπροστά στους δικαστές».

Για το τι κρατά από το ντέρμπι με τον Άρη: «Κατ’ αρχήν, το πρώτο που κρατάμε … τη νίκη. Δεύτερο σημαντικό είναι η πολύ καλή απόδοση κατά διαστήματα και ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως σε αρκετούς τομείς ήμασταν πολύ καλοί. Δε δεχτήκαμε από τον αντίπαλό μας κάποια οργανωμένη φάση αλλά είχαμε κάποια προβλήματα σε κάποιες στημένες φάσεις. Σ’ αυτό επικεντρωθήκαμε αυτήν την εβδομάδα, όπως επίσης σε κάποια πράγματα ακόμη στο αμυντικό κομμάτι ειδικά σε οργανωμένη άμυνα γιατί όταν γίνονται στημένες φάσεις δεν αφορά μόνον την αμυντική γραμμή, αφορά όλην την ομάδα που αμύνεται και δυστυχώς το μεγαλύτερο πρόβλημα στις στημένες φάσεις το παρουσιάζουν οι μεσοεπιθετικοί που μαρκάρουν man to man».

Για τα δύο πρόσωπα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη: «Εντάξει, παίζει ρόλο ο τρόπος που διαχειρίζονται οι ποδοσφαιριστές το κομμάτι της ψυχολογίας μετά από ένα πάρα πολύ καλό ημίχρονο και θεωρώ ότι ήμασταν καλοί μέχρι το 60′. Από εκεί και πέρα λογικό είναι ότι … πάντα στο ποδόσφαιρο παίζουν δυο ομάδες κι ότι κι η άλλη ομάδα θα πρέπει να κοιτάξει να προστατεύσει κάποια πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά όταν είναι μεγάλο το σκορ. Είπα και στους ποδοσφαιριστές μου ότι δε μου άρεσε στο δεύτερο ημίχρονο που δεν είχαμε μεγάλη διάθεση να επιτεθούμε αλλά πιο πολύ πηγαίναμε στη διατήρηση του αποτελέσματος κι είχαμε αρκετές πάσες πίσω στον τερματοφύλακά μας. Θεωρώ όμως από την άλλη είναι λογικό και δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε πάντα σ’ ένα παιχνίδι μόνο στο αρνητικό αλλά να σκεφτούμε μόνο πως μέχρι τώρα λέγαμε πως δεν πετυχαίνουμε γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ε … τώρα στο πρώτο ημίχρονο πετύχαμε τέσσερα, ενώ στο δεύτερο δε βάλαμε κανένα (χαμόγελα)».

Για το αν συμφωνεί με την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό ή αυτή η σκέψη δημιουργεί πίεση: «Κατ’ αρχήν θέλουμε να υπάρχει πίεση γιατί όταν είσαι σε μια μεγάλη ομάδα κι όταν έχεις φιλοδοξίες πρέπει να μάθεις ν’ αντέχεις τις πιεστικές συνθήκες. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω ότι αυτή τη στιγμή μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι είμαστε η ομάδα που μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό. Αυτό νομίζω θα φανεί στην πορεία αν και το κυριότερο σ’ ένα πρωτάθλημα δεν είναι αν μπορείς να κοντράρεις τον Ολυμπιακό σε δυο παιχνίδια αλλά αν θα είσαι καλύτερος από τις υπόλοιπες ομάδες. Κι ο βασικός στόχος, λοιπόν, για εμάς είναι από παιχνίδι σε παιχνίδι να δείχνουμε ότι τις ομάδες που αντιμετωπίζουμε και θ’ αντιμετωπίσουμε μέχρι να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό ή με τον Ολυμπιακό να είμαστε καλύτεροι από αυτές και να μπορούμε να τις κερδίζουμε. Και σε βάθος χρόνου θα φανεί κατά πόσο μπορούμε να έχουμε φτάσει κοντά στον Ολυμπιακό ή αν μπορούμε να τον κοντράρουμε».

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Πάνω απ’ όλα θα ήθελα να είμαστε πλήρεις. Μας δημιουργεί πρόβλημα γιατί έχουμε βρει μια χημεία στα τελευταία παιχνίδια και χάνουμε δυο σημαντικούς ποδοσφαιριστές αλλά αυτό είναι αναμενόμενο στο ποδόσφαιρο, θα υπάρχουν και τραυματισμοί, θα υπάρχουν και τιμωρίες … υπάρχει ένα ρόστερ με αρκετούς επαγγελματίες ποδοσφαιριστές όπου όλοι, ανά πάσα στιγμή, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν. Αρα περιμένω λοιπόν, αυτοί που θα επιλεγούν για την 11άδα να παρουσιάσουν το ίδιο πρόσωπο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Να είμαστε καλοί και να μπορέσουμε να κατακτήσουμε τη νίκη. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ξέρω πολύ καλά ότι ο αντίπαλός μας είναι ένας δυνατός, ένας ισχυρός αντίπαλος γιατί πάνω απ’ όλα έχει έναν προπονητή ο οποίος στις ομάδες που δουλεύει, οι ομάδες του είναι πάντα πειθαρχημένες, είναι πολύ καλά οργανωμένες, ξέρουν τι ζητάνε μέσα στο γήπεδο και ποτέ δεν είναι εύκολο να τις καταβάλεις. Αρα θα πρέπει να προετοιμαστούμε εμείς για ένα ντέρμπι, για ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας όπου θα πρέπει να φτάσουμε στα μέγιστα της απόδοσής μας για να μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για το πώς θα αντιμετωπίσει το παιχνίδι εξ αποστάσεως: «Το ‘χω πει ήδη στα παιδιά μέσα στ’ αποδυτήρια, στους συνεργάτες μου ότι αν υπάρξει απόφαση (σ.σ. οι δηλώσεις έγιναν πριν την απόφαση) που τελικά δε θα είμαι στον πάγκο ότι αν αυτή τη στιγμή είμαστε μια φορά πειθαρχημένοι θα πρέπει να είμαστε δέκα και πολύ συγκεντρωμένοι σ’ αυτό που πρέπει να κάνουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από εκεί και πέρα θα υπάρχει ένας τρόπος επικοινωνίας και θα δούμε πως θα λειτουργήσουμε στο γήπεδο εφόσον η απόφαση μου στερεί το δικαίωμα να κάτσω στον πάγκο».