Φωτάκης: «Στην Ελλάδα τείνουν να γίνονται οι διαιτητές πρωταγωνιστές»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Γιώργος Φωτάκης παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στο ματς με τον ΟΦΗ και την διαιτησία του συγκεκριμένου αγώνα.

  • Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Φωτάκη στα «Σπορ του Βορρά»:

Για τον ΠΑΟΚ:

«Νομίζω ότι ως ομάδα δουλεύουμε πάρα πολύ καλά. Η φυσική μας κατάσταση είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα και σε αυτά τα θέματα παίζει μεγάλο ρόλο το προπονητικό τιμ. Υπήρχε ισορροπία στο ματς με τον ΟΦΗ παρότι παίξαμε με 10 παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα μπορούσαμε ακόμη και έτσι να έχουμε κερδίσει αν ήμασταν πιο αποτελεσματικοί και προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, στις ευκαιρίες που είχαμε με τον Λάζαρ και τον Κλάους».

Για το τέρμα που σημείωσε και ακυρώθηκε:

«Από ότι μου είπαν μετά το ματς δόθηκε επιθετικό φάουλ! Στην αρχή νόμιζα ότι ίσως ήμουν οφσάιντ, αλλά κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Είπαν, όμως, τελικά στους ανθρώπους της διοίκησης ότι έδωσαν επιθετικό φάουλ! Επιθετκό φάουλ δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση. Εγώ κάλυψα την μπάλα με το σώμα μου και μάλιστα αν κάποιος κάνει φάουλ, αυτός είναι ο παίκτης του ΟΦΗ που έρχεται επάνω μου και με κλοτσάει κιόλας! Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχα κάνει εγώ φάουλ. Ηταν μία εντελώς ακατανόητη υπόδειξη και φυσικά το γκολ ήταν καθαρό…».

Για τη διαιτησία στο ματς με τον ΟΦΗ:

«Πιστεύω ότι η διαιτησία που είχαμε στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ δεν ήταν καλή. Το έχω ξαναπεί ότι δε μου αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία, διότι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες. Αλλά εδώ στην Ελλάδα τείνουν να γίνονται οι διαιτητές πρωταγωνιστές. Στην Κρήτη καθοριστική φάση με διαιτητικό λάθος που επηρέασε το παιχνίδι (πριν από το πέναλτι που δόθηκε σε βάρος μας και την αποβολή του Γλύκου), ήταν το γκολ που μας ακύρωσε το οποίο ήταν καθαρό. Σε περίπτωση που γινόταν το 1-2 θα παίρναμε και εμείς καλύτερη ψυχολογία και η τροπή του αγώνα θα ήταν διαφορετική. Θεωρώ ότι το γκολ που μας ακύρωσαν άδικα ήταν καθοριστικό στην εξέλιξη του ματς και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει».