Καρύδας: «Ο ΟΦΗ έχει εξαιρετικό υλικό»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε στον Athletic Radio 104,2 ο Νίκος Καρύδας τόσο για τους παίκτες του ΟΦΗ όσο και για το Νίκο Αναστόπουλο. «Λόγω της φανέλας και της ιστορίας του ΟΦΗ, δεν βλέπουμε το παιχνίδι όπως άλλα» τόνισε ο τεχνικός της Βέροιας.

Αναφερόμενος στην αναμέτρηση του «Γεντί Κουλέ» σχολίασε λέγοντας ότι «ερχόμαστε να παίξουμε με αντίπαλο μια ιστορική ομάδα προσδοκώντας το καλύτερο».

Παράλληλα, ο Νίκος Καρύδας αναφέρθηκε και στους Παπάζογλου, Κουρδάκη, Κουτσιανικούλη που τους γνωρίζει από τον ΠΑΟΚ τονίζοντας ότι έκαναν την καλύτερη επιλογή επιλέγοντας τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Καρύδας στον Athletic Radio 104,2

Για τον ΟΦΗ: «Η ιστορία και η φανέλα του ΟΦΗ είναι βαριά. Αυτό σημαίνει ότι βλέπουμε το παιχνίδι από μια διαφορετική ματιά από ότι αν θα παίζαμε με μια άλλη ομάδα. Από εκεί και πέρα, ο ΟΦΗ έχει στον πάγκο του έναν εξαιρετικό άνθρωπο και προπονητή, το Νίκο Αναστόπουλο. Πρόκειται για έναν προπονητή από τους καλύτερους στο πρωτάθλημα και είναι μια «γάτα». Τον σέβομαι, τον εκτιμώ και έχω μιλήσει μαζί του αρκετές φορές. Επίσης, έχει ένα εξαιρετικό υλικό και παίκτες όπως οι Παπάζογλου, Κουρδάκης, Κουτσιανικούλης και ο ΟΦΗ είναι τυχερός που τους έχει. Σαν ομάδα ο ΟΦΗ έχει μια φιλοσοφία όπως η δική μας που είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο. Και αυτό το στοιχείο μας προϊδεάζει για ένα καλό παιχνίδι».

Για την επιθετική δυστοκία της Βέροιας: «Το γκολ είναι μια συγκυρία πολλών πραγμάτων. Εμείς έχουμε παιδιά που προσπαθούν πάρα πολύ. Το ότι δεν μπαίνουν τα γκολ, ίσως είναι ψυχολογικό και πιστεύω ότι κάποια στιγμή αυτά τα εμπόδια θα ξεπεραστούν και θα αρχίσουμε να σκοράρουμε».

Για την παρουσία του στην Βέροια: «Από την αρχή που ανέλαβα την τεχνική ηγεσία της ομάδας είχα σκοπό να παράγω αυτό που μου αρέσει και ως φίλαθλος. Ξέρω ότι ο φίλαθλος θέλει να βλέπει επιθετικό ποδόσφαιρο, φάσεις και εμείς προσπαθούμε να το πετύχουμε αυτό. Κινούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Για το πρωτάθλημα: «Νομίζω ότι οι περισσότερες ομάδες βρίσκονται περίπου στο ίδιο επίπεδο. Και για αυτόν τον λόγο βλέπουμε παράξενα αποτελέσματα που προκύπτουν κυρίως από την ισοδυναμία των ομάδων. Όμως, είναι καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα που είναι ανταγωνιστικό».

Για την δική του παρουσία: «Για εμένα, ουσιαστικά, επειδή έχω περάσει από μεγάλους συλλόγους και είχα μεγάλες ευθύνες σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι ανεύθυνος. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με ανθρώπους που κοντά τους έμαθα πολλά πράγματα και έζησα την φιλοσοφία τους. Δεν με βαραίνει αυτό το πράγμα, νιώθω πολύ απελευθερωμένος».

Για τους Κουτσιανικούλη, Παπάζογλου, Κουρδάκη: «Ο ΟΦΗ τους υποδέχτηκε και τους περιέβαλε με εμπιστοσύνη. Επειδή γνωρίζω αυτά τα παιδιά ως χαρακτήρες, ξέρω πόσο σημαντικό ήταν για εκείνα να τους δείξουν μεγάλη εμπιστοσύνη. Το ότι τους εμπιστεύτηκε ο ΟΦΗ και ότι τους αγάπησε ο κόσμος, ήταν στοιχεία που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για την παρουσία τους μέσα στο γήπεδο. Οι Κρητικοί είναι υπέροχοι άνθρωποι και η φιλοξενία τους είναι εξαιρετική. Είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσαν να κάνουν. Το που μπορούν να φτάσουν εξαρτάται από τα δικά τους πόδια και την όρεξη που θα δείξουν».