Παράσχος: «Ο ΟΦΗ έχει διαψεύσει τους πάντες»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο τεχνικός του Λεβαδειακού επιστρέφει στο Ηράκλειο ως αντίπαλος του ΟΦΗ και μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 δεν έκρυψε την χαρά του και τα συναισθήματα του.

Το σύνθημα «Παράσχο θα αφήσω μουστάκι…» θα ακουστεί ξανά μετά από 4,5 χρόνια και το 4-1 επί του Παναθηναϊκού και ο ίδιος αναφερόμενος σε εκείνο το παιχνίδι τόνισε ότι «εκείνη την χρονιά δεν την αξιοποιήσαμε όπως έπρεπε για το καλό του ΟΦΗ» ενώ για το γεγονός ότι επιστρέφει στο Ηράκλειο και την Κρήτη υπογράμμισε λέγοντας ότι «δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγάπη του κόσμου και για αυτόν τον λόγο είμαι πολύ χαρούμενος όποτε έρχομαι στην Κρήτη».

Όσον αφορά το παιχνίδι της Κυριακής, ο Παράσχος στάθηκε στην επιτήρηση του Σίσιτς ενώ έπλεξε το εγκώμιο της δουλειάς που έχει γίνει από το Νίκο Αναστόπουλο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Παράσχος στον Athletic Radio 104,2

Για τις δύο θητείες του στον ΟΦΗ: «Την πρώτη φορά μου έμεινε μια πικρία γιατί είχα την εντύπωση ότι μπορούσαμε να συνεχίσουμε μαζί. Το πίστεψα πραγματικά ότι η επόμενη χρονιά θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη για τον ΟΦΗ. Στην δεύτερη θητεία μου στον ΟΦΗ, ήμασταν η καλύτερη ομάδα με διαφορά και ήταν άλλοι οι λόγοι που δεν άφησαν την ομάδα να πάρει την άνοδο για την Σούπερ Λιγκ».

Για τον τρόπο με τον οποίο τον υποδέχονται οι φίλαθλοι του ΟΦΗ: «Λίγο – πολύ οι προπονητές αποδοκιμάζονται. Είναι λίγες οι φορές που αποτελούν εξαίρεση. Το έχω ζήσει ελάχιστα στην καριέρα μου και αυτήν την ζεστασιά που έζησα στον ΟΦΗ, δεν την έχω ζήσει σε άλλες ομάδες».

Για την πορεία του ΟΦΗ :«Παρόλο που ο ΟΦΗ ξεκίνησε αργά και με βάση τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έχει αυτήν την πορεία. Δεν πίστευα ότι αυτή η ομάδα μπορούσε να σηκώσει κεφάλι με τίποτα. Δεν διαψεύστηκα μόνο εγώ αλλά και οι πάντες. Έγινε γρήγορα ομάδα και αυτό οφείλεται βέβαια σε μεγάλο βαθμό στον προπονητή της. Πρόκειται για ένα πολύ αξιόμαχο σύνολο που για να το κερδίσεις, πρέπει να δεινοπαθήσεις».

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι της Κυριακής: «Είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις μεγάλο σκορ απέναντι σε αυτήν την ομάδα και διαθέτει πολύ καλή αμυντική γραμμή. Ο Σίσιτς κάνει μια καταπληκτική χρονιά, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό και σίγουρα διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου μέχρι τώρα. Σίγουρα, το παιχνίδι εξαρτάται από την δική του επιτήρηση αφού φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι επιθέσεις του ΟΦΗ ξεκινούν και τελειώνουν από εκείνον».

Για τον περσινό Λεβαδειακό: «Ούτε εμείς πιστεύαμε την πορεία που κάναμε την περσινή χρονιά. Δεν πιστεύω ότι αυτό το πράγμα θα το ξαναζήσει άλλος προπονητής. Να μπούμε στο πρωτάθλημα την 8η αγωνιστική και να πραγματοποιήσουμε αυτήν την πορεία».

Για την ομάδα του: «Πήραμε πολλούς παίκτες αλλά και χάσαμε. Έφυγαν Φαβάλι, Πόποβιτς αλλά και ο Ναπολεόνι που ήδη ανακοινώθηκε ότι θα φύγει τον Δεκέμβρη. Αυτό που παρατηρώ φέτος είναι ότι μας ακολουθεί μια κακοδαιμονία. Δεν γίνεται να έχουμε 120 τελικές προσπάθειες και να έχουμε πετύχει μόλις 9 γκολ. Δυστυχώς, στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο και η τύχη. Ίσως είναι θέμα τύχης ή και να μας διακρίνει κάποια ανικανότητα. Δεν έχει ξαναγίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα να βλέπουμε μια μικρομεσαία ομάδα που να έχει κάνει τόσες πολλές τελικές προσπάθειες».

Για τους στόχους του Λεβαδειακού: «Ποτέ δεν είπαμε για Ευρώπη και διάφορα τέτοια. Αν κάνουμε μια πορεία ανάλογη της περσινής, θα είμαστε ευχαριστημένοι. Σιγά – σιγά πρέπει να προωθούμε και κάποια παιδιά από τις ακαδημίες που να τα βάζουμε στην ομάδα και να ανανεώνουμε το υλικό».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Με τα προβλήματα που υπήρχαν, περίμενα ένα πιο υποβαθμισμένο πρωτάθλημα και ευτυχώς διαψευστήκαμε. Δείτε τον Άρη και τον Πανιώνιο που δεν περίμενε κανένας ότι θα είχε τώρα 18 βαθμούς. Ή και η Κέρκυρα που παρουσιάζουν πολύ δυνατά σύνολα. Εν αντιθέσει με άλλες ομάδες που απογοητεύουν όπως η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Εγώ από την αρχή του πρωταθλήματος περίμενα ότι θα έβλεπα κάτι πολύ χειρότερο».