Τσιώλης: «Ο κόσμος και η ιστορία του χαρακτηρίζει τον ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Στην δύναμη του κόσμου του ΟΦΗ στάθηκε ο Σάκης Τσιώλης μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 όπου αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι απουσιάζει τόσο ο Σίσιτς όσο και πέντε ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης.

«Προσπαθούμε να δούμε με μεγάλη προσοχή το παιχνίδι του Ηρακλείου. Μια ομάδα όπως είναι ο ΟΦΗ, μέσα στην έδρα του είναι ιδιαίτερα ενισχυμένος και θέλει μεγάλη προσοχή» ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού του Αστέρα Τρίπολης για το παιχνίδι του Σαββάτου ενώ για το γεγονός ότι θα παίξει δύο παιχνίδια μέσα σε τρεις ημέρες πρόσθεσε λέγοντας ότι «μας έβαλαν να παίξουν να παίξουμε στην Λάρισα βράδυ και μετά Σάββατο στο πρωτάθλημα, τι μπορούμε να πούμε; Πέρα από την οργάνωση και την ταλαιπωρία, εκείνοι που βγάζουν το πρόγραμμα θα πρέπει να διαθέτουν την ποιότητα για να μην ταλαιπωρούνται οι σύλλογοι».

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάκης Τσιώλης στον Athletic Radio 104,2

Για τις δυνατότητες του φετινού ΟΦΗ: «Αν και άλλαξε πολλά στο ρόστερ του ο ΟΦΗ, τα χαρακτηριστικά είναι τα ίδια με πέρυσι. Το στυλ παιχνιδιού, το πάθος και η δύναμη παραμένουν ίδια. Σίγουρα, τον τρόπο παιχνιδιού επηρεάζει ο προπονητής αλλά τον ΟΦΗ τον χαρακτηρίζουν η ιστορία και ο κόσμος του. Θέλουμε να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι και να κερδίσουμε, κάτι που δεν το πετύχαμε πέρυσι».

Για την απουσία του Μίρνες Σίσιτς: «Ο Σίσιτς είναι ένας παίκτης βαρόμετρο για τον ΟΦΗ όμως μην παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι ο Αστέρας θα παραταχθεί με 5 απουσίες και για αυτόν τον λόγο επικεντρωνόμαστε περισσότερο στα δικά μας προβλήματα».

Για τους στόχους του Αστέρα Τρίπολης: «Εμείς θέλουμε να παραμείνουμε κοντά στον ΠΑΟΚ και την δεύτερη θέση, να διατηρήσουμε μια απόσταση ασφαλείας από τις υπόλοιπες ομάδες και δίχως βέβαια να παραγνωρίζουμε την σημασία που έχει για τον ΟΦΗ αυτό το παιχνίδι».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Όμως για να είμαστε ειλικρινείς, στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει κρίση γιατί οι ομάδες παίρνουν τέτοια χρήματα που βοηθούν τους συλλόγους. Το θέμα είναι η κακοδιαχείριση που υπάρχει σε όλες τις ομάδες και το τι προβλήματα κουβαλάνε από τα προηγούμενα χρόνια. Το οικονομικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ αλλά αυτές της Β’ Εθνικής. Εμείς βλέπουμε τι γίνεται στον Αστέρα Τρίπολης όπου υπάρχει σωστή οργάνωση και καλή διαχείριση από τα χρήματα που έρχονται στον σύλλογο. Οι ομάδες πληρώνουν σήμερα τα προβλήματα που προέρχονται από την κακοδιαχείριση των προηγούμενων χρόνων».

Για την ανάδειξη νέων προσώπων: «Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως, από την άλλη βλέποντας μισογεμάτο το ποτήρι μήπως είναι καλύτερο να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και ίσως μέσα από αυτόν τον πανικό να προκύψουν αρκετοί Έλληνες ποδοσφαιριστές και να αναδειχθούν Έλληνες προπονητές».

Για τους Γιαλούση και Φραγκουλάκη: «Ήρθαν σε μια δύσκολη ομάδα που ήταν έτοιμη. Ήδη, ο Μιχάλης Φραγκουλάκης έχει πάρει φανέλα βασικού και ο Γιαλούσης βρίσκεται πίσω από τον Τσαμπούρη και είναι καλό για την ομάδα που έχει καλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Μακάρι στην συνέχεια να πάνε ακόμα καλύτερα».