Απειλείται με υποβιβασμό και ο Λεβαδειακός!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής
Πέραν του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και της Ηλιούπολης με υποβιβασμό απειλείται και ο Λεβαδειακός σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας των «Νέων».

Ο αθλητικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος και ο αναπληρωτής του Εμμανουήλ Αντωνακάκης ασχολούνται με τη δικογραφία για τα στημένα το τελευταίο 48ωρο και παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά νωρίς για οποιεσδήποτε κρίσεις και σχόλια, εντούτοις έγκυροι νομικοί εκφράζουν την άποψη πως οι τέσσερις αυτές ΠΑΕ, δύο της Superleague και ισάριθμες της Football League, είναι αυτές που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.
ΑΠΟΦΑΣΗ – ΣΤΑΘΜΟΣ
Οι συγκεκριμένες απόψεις ισχυροποιήθηκαν περαιτέρω μετά τη χθεσινή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ που στέλνει εκτός ποδοσφαίρου τον Αχιλλέα Μπέο. Από το ύψος της ποινής – είναι πρωτοφανής για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα – προκύπτει πως πλέον οι Πειθαρχικές Επιτροπές της Ομοσπονδίας λειτουργούν με «λυμένα τα χέρια» και κυρίως με τους ανθρώπους του παρασκηνίου στα χέρια της Δικαιοσύνης.
Η ποινή στον Αχιλλέα Μπέο – απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τέσσερα χρόνια – έχει διπλή ανάγνωση.
Η πρώτη επικεντρώνεται στο γεγονός πως η Πειθαρχική Επιτροπή για πρώτη φορά επιβάλλει μια τόσο σκληρή, πλην όμως προβλεπόμενη από τους Κανονισμούς, τιμωρία. Μια ποινή που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αποτελεί δείγμα γραφής για το τι θα ακολουθήσει στο εγγύς μέλλον στην υπόθεση με τα στημένα.
Η δεύτερη ανάγνωση είναι πως οι αθλητικοί δικαστές εξάντλησαν όλη τους την αυστηρότητα σε ένα άτομο που έχει πολύ πιο σοβαρές καταστάσεις να αντιμετωπίσει τη δεδομένη στιγμή, αφού απειλείται με πολύχρονη φυλάκιση.
Επομένως, θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει πως είναι «τελειωμένος» για τα επόμενα χρόνια από τον χώρο του ποδοσφαίρου.
Παράλληλα όμως η ποινή στον Μπέο δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες στο φίλαθλο κοινό. Που θέλει να δει να τιμωρούνται, επιτέλους, πρόσωπα από τον χώρο του ποδοσφαίρου τα οποία παρανομούν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, όσο δημοφιλείς και αν είναι οι ΠΑΕ των οποίων ηγούνται.

πηγή: tanea