Μπαίνουν στα πλέι – οφ τα Τρίκαλα;

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με ανακοίνωση της η ΕΠΟ δικαιώνει εν μέρει την ομάδα των Τρικάλων καθώς εξαφάνισε την ποινή της αποβολής από το πρωτάθλημα της Football League με αποτέλεσμα να έχουν πλέον δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι – οφ. Η έφεση της Θεσσαλικής ΠΑΕ συζητήθηκε σήμερα το μεσημέρι και στην συνέχεια η Ομοσπονδία έκανε γνωστή την απόφαση της όπου σύμφωνα με αυτήν επιβάλει τιμωρία στα πρόσωπα (Γαλανακόπουλο, Πλεξίδα) αλλά όχι στην ΠΑΕ Τρίκαλα.

Αναφέρει ρητά, ωστόσο, ότι η απόφαση αυτή θα πρέπει να διαβιβαστεί στο πρωτοβάθμιο όργανο για να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη, λόγω ανάκλησης του πιστοποιητικού των Τρικάλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ

H ανακοίνωση ανέφερε:«H Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με την υπ΄αριθμ. 175/19-7-2011 απόφασή της δέχεται τυπικά  και κατ΄ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ, του ΝΙΚ.ΓΑΛΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και του ΕΥΑΓ. ΠΛΕΞΙΔΑ κατά της υπ΄αριθμ. 280/13-7-2011 απόφασης της ΠΕ/FOOTBALL LEAGUE-LEAGUE

2. Εξαφανίζει στο σύνολό της την εκκαλουμένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει την υπόθεση στην ουσία. Δέχεται ότι οι εκκαλούντες τέλεσαν την αποδοθείσα σε αυτούς πειθαρχική παράβαση οι μεν δύο πρώτοι της πλαστογραφίας μετά χρήσεως ο δε τρίτος της ηθικής εις αυτήν αυτουργίας.

Επιβάλλει στη ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ χρηματική ποινή σαράντα πέντε χιλιάδων (45.000) ευρώ, στον ΝΙΚ. ΓΑΛΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟ την πειθαρχική ποινή απαγόρευσης εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για δώδεκα (12) μήνες και χρηματική ποινή δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ και στον ΠΛΕΞΙΔΑ Ε. ποινή αποκλεισμού έξι (6) αγώνων και χρηματική ποινή δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ.

Αντίγραφο της παρούσης να διαβιβαστεί με επιμέλεια της γραμματέως στο αρμόδιο Δικαιοδοτικό Οργανο της FOOTBALL LEAGUE-LEAGUE 2 για την άσκηση πειθαρχικής διώξεως προκειμένου να προβεί στις νόμιμες ενέργειες αναφορικά με την ανάκληση του από 7-9-2010 πιστοποιητικού που χορηγήθηκε στην πρώτη των εκκαλούντων, η οποία διατάχθηκε με την από 5-7-2011 απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, πειθαρχικό παράπτωμα για το οποίο δεν έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη».