Γκρανέρο: “Mε σεβασμό προς τον αντίπαλο να διεκδικήσουμε τη νίκη»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο τεχνικός της Βέροιας περιμένει από τους παίκτες του να τα δώσουν όλα την Δευτέρα (1/9) απέναντι στον ΟΦΗ

Ως συνάδελφος ο Χοσέ Γκρανέρο ευχήθηκε στον Τζενάρο Γκατούζο του ΟΦΗ καλή τύχη την τρέχουσα σεζόν αλλά τόνισε πως η Βέροια θα αγωνιστεί την Δευτέρα (1/9) διεκδικώντας κάτι που δεν αρέσει καθόλου στον Ιταλό. Επίσης, μιλώντας στη NOVA ενόψει της αναμέτρησης που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής ο Ισπανός τεχνικός της «βασίλισσας του Βορρά» υπογράμμισε πως περιμένει από τους παίκτες του να τα δώσουν όλα απέναντι στους Κρητικούς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Οι νίκες είναι κάτι το οποίο πάντα βοηθάει. Βοηθάει όμως και στο να βγάλεις συμπεράσματα, να δεις αν η δουλειά σου πηγαίνει σωστά και τι μπορείς να διορθώσεις. Αυτό όμως που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι η χαρά που είδα γύρω από την ομάδα μετά τη νίκη».

Για το τι συνέβη και ισοφαρίστηκε η Βέροια από την Ξάνθη: «Σε εκείνο το σημείο η ομάδα έδειχνε να πέφτει η ένταση της και να χάνει τον ρυθμό της, κάτι το οποίο παρατηρήσαμε και εμείς. Παρόλο που πιστεύαμε ότι δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε το ρυθμό για 90′ λεπτά, πίστευα ότι θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε καλύτερα σε εκείνο το σημείο. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να μην πω ότι η ομάδα περίπου 65-70 λεπτά έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και ήλεγξε το ρυθμό. Πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα, αλλά δεν μπορώ να μην σταθώ κιόλας στο πως αντιμετώπισαν την ισοφάριση οι ποδοσφαιριστές μου. Σήκωσαν κεφάλι, συνέχισαν και ανέτρεψαν το αποτέλεσμα».

Για τα νεκρά διαστήματα: «Εμείς είχαμε μια πολύ περίεργη και δύσκολη προετοιμασία, μια προετοιμασία που δεν την λες και τυπική. Υπήρχαν διαστήματα που δεν ερχόντουσαν ποδοσφαιριστές, διαστήματα που δουλεύαμε με μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών, οι οποίοι ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα αποχωρήσουν. Υπήρξε μετά μια διοικητική αλλαγή, υπήρξε ενσωμάτωση ποδοσφαιριστών την τελευταία στιγμή και επομένως δεν μπορώ συγκρίνω εκείνο το φιλικό παιχνίδι με ένα επίσημο. Εμείς μένουμε λοιπόν στο ότι πρέπει να δουλέψουμε διαφορετικά για να αλλάξουμε τη δυναμική της ομάδας με καινούργιους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ήρθαν εδώ για να προσφέρουν ότι καλύτερο. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι λίγος χρόνος για να δέσουμε σαν ομάδα και οι παίκτες να βρίσκονται μέσα στο γήπεδο. Κρατάω λοιπόν τη διάθεση που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές, την αγωνιστική συμπεριφορά και την αντίδραση που έδειξε η ομάδα μετά την ισοφάριση».

Για το ματς με τον ΟΦΗ: «Είναι ένα παιχνίδι, το οποίο περιμένω όπως όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Το έχω ξαναπεί ότι βλέπω ένα πρωτάθλημα το οποίο θα είναι πολύ δυνατό. Δεν υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα στις ομάδες. Θα είναι σκληρά και δυνατά παιχνίδια, όπου οι λεπτομέρειες και τα λάθη θα κάνουν τη διαφορά. Είδα και την πρώτη αγωνιστική, όπου όλα τα ματς κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Είδα και τον ΟΦΗ. Έχω μια εικόνα, αλλά εμείς πρέπει να πάμε εκεί να κάνουμε τη δουλειά μας. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρωτάθλημα παιχνίδι με το παιχνίδι. Επομένως το επόμενο παιχνίδι το βλέπουμε ως το τελευταίο μας. Είναι ένα παιχνίδι το οποίο πρέπει να δουλέψουμε καλά, ένα παιχνίδι που πρέπει στον αγωνιστικό χώρο να τα αφήσουμε όλα για να μπορέσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Όταν μιλάμε λοιπόν για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου παιχνιδιού, το οποίο περιμένουμε πολύ δυνατό, θα πρέπει να πάμε εκεί για να προσπαθήσουμε με μεγάλη ταπεινότητα, σεβασμό προς τον αντίπαλο και πολύ σκληρή δουλειά  να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Για τον Τζενάρο Γκατούζο: «Εγώ πιστεύω ότι όταν οι ποδοσφαιριστές μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, αυτοί είναι που κρίνουν τα αποτελέσματα, αυτοί είναι που κερδίζουν ένα παιχνίδι και αυτοί που στο τέλος θα αποφασίσουν ποια θα είναι τα κριτήρια που θα φέρουν τη νίκη σε μία ομάδα. Ανεξάρτητα από τη δουλειά που κάνουμε εμείς μέσα στην εβδομάδα, εμείς τους δίνουμε τον τρόπο παιχνιδιού, αλλά όταν βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο πλέον όλα κρίνονται από τους ίδιους. Όπως και να έχει ο Γκατούζο είναι μια σημαντική προσωπικότητα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Εγώ επειδή είμαι προπονητής και έτσι έχω μάθει να λειτουργώ θέλω να του ευχηθώ καλή τύχη γιατί το νιώθω κιόλας. Είναι ένας άνθρωπος που ξεκινάει μια καινούργια καριέρα και θέλω να του πάνε όλα καλά. Του εύχομαι λοιπόν καλή τύχη στη δική του πορεία παρόλο που εμείς θα πάμε εκεί για να διεκδικήσουμε κάτι που δεν θα του αρέσει καθόλου».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook