Το στόπερ “hammer” και ο φορ “killer”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Τι έμεινε από κινήσεις ενδεκαδάτων παικτών; Τέρμα, στόπερ και φορ και ο βασικός κορμός βγήκε. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Για τα του φιλικού με την Άντερλεχτ δεν πρόκειται να γράψω λέξη. Άσε που θεωρώ ότι θα σας κοροϊδέψω από την στιγμή που δεν έχω δει τίποτα παραπάνω παρά μόνο το βίντεο της ΠΑΕ με το γκολ του Σακόρ και τις υπόλοιπες φάσεις.

Για αυτό είναι ο Κώστας εκεί που τα έγραψε σωστά χθες το βράδυ και συμφωνώ μαζί του πλήρως.

Πάω λοιπόν να καταπιαστώ με τα μεταγραφικά θέματα που είναι και ένα ζήτημα που πάντα μας ιντριγκάρει τα καλοκαίρια. Έχω γράψει αρκετές φορές (και το κάνω γιατί το πιστεύω) ότι μεσοεπιθετικά ο ΟΦΗ είναι καλά. Έχει αρκετούς ακραίους, με διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας, έχει δύο επιτελικούς μέσους υψηλού επιπέδου (Ναμπί, Νέιρα) καθώς και ένα ακόμα 8αρι (Σακόρ) που ασφαλώς είναι παίκτης που φέτος μπορεί να δώσει αυτό που έλειπε την προηγούμενη σεζόν: Να απλώνει το παιχνίδι του ΟΦΗ στο δεύτερο μισό του τερέν έχοντας πίσω του παίκτη που πάντα καλύπτει τα μετόπισθεν του (Μεγιάδο) οπότε εκείνος μπορεί να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Ουσιαστικά, αυτό ήταν και το μεγαλύτερο πρόβλημα του περσινού ΟΦΗ και λύθηκε μονάχα όταν ο Νέιρα πήγε δίπλα στον Μεγιάδο λόγω των χαρακτηριστικών που διαθέτει ο πρώτος.

Πλέον, περιμένουμε τρεις κινήσεις ενδεκάδας. Και αν για τον τερματοφύλακα, ασφαλώς και δεν είναι πρωτεύων θέμα αφού ο Σωτηρίου έδειξε και χθες πως και την ικανότητα διαθέτει αλλά και την εμπειρία για να διαχεριστεί την εστία του ΟΦΗ, η ομάδα χρειάζεται να αποκτήσει ένα “hammer” στην άμυνα. Έναν ποδοσφαιριστή που θα “κουμπώσει” δίπλα στον Γιαννούλη και θα αποτελέσει τον ηγέτη στην άμυνα.

Θεωρητικά μιλώντας πάντα, το πρόβλημα με την εύρεση του στόπερ δεν είναι και τεράστιο. Σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν έχουν διατηρηθεί τα 3/4 της αμυντικής τετράδας (Μπράουν, Γιαννούλης, Κοροβέσης) και κατά συνέπεια δεν τίθεται θέμα χημείας. Ασφαλώς και χρειάζεται να έρθει ένας παίκτης που θα είναι καλύτερος από τον Μιχόγεβιτς γιατί ναι μεν ο Βόσνιος ήταν ο πιο σταθερός στόπερ αλλά η έλλειψη εμπειρίας του στοίχισε αρκετούς βαθμούς στον ΟΦΗ.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΟΦΗ θέλει έναν κεντρικό αμυντικό του οποίου το βασικό χαρακτηριστικό το γνωρίζουμε: Να ξέρει μπάλα και να βοηθάει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Με λίγα λόγια, ο ΟΦΗ θέλει έναν δεξιοπόδαρο “Γιαννούλη” με καθαρά αμυντικά χαρακτηριστικά.

Πάμε και στο τρίτο βασικό κομμάτι του φετινού ΟΦΗ: Την απόκτηση του φορ. Ο ΟΦΗ έχει παίκτες πίσω από το “κουτί” που μπορούν να τον κάνουν καλύτερο. Διαθέτει wingers με εξαιρετική ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, άρα και ικανότητα για να ανοίγουν χώρους, παίκτες όπως ο Σεμέντο που το παρελθόν του δείχνει ότι είναι παίκτης που του αρέσει να ταΐζει τον επιθετικό ή ο Φερέιρα που σιγά – σιγά (όπως φάνηκε και με την χθεσινή του ασίστ) θα αφήσει στην άκρη τα ατομικά σόου και θα γίνει ένας team player. Ακόμα και ο Μάνος που είναι φορ, είναι ένας ομαδικός παίκτης και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα την χρονιά της F.L. με τον διψήφιο αριθμό ασίστ που μοίρασε.

Ο ΟΦΗ διαθέτει τους παίκτες που μπορούν να γίνουν σημαντικοί για τον επιθετικό που ή θα είναι ο Γιακουμάκης ή κάποιος άλλος. Ο ΟΦΗ, έτσι όπως χτίζεται, δεν έχει ανάγκη έναν επιθετικό που θα διαθέτει ικανότητες να φτιάχνει φάσεις από μόνος του αλλά να είναι killer μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Γιατί οι παίκτες που βρίσκονται γύρω από τον επιθετικό, είναι σε θέση να κάνουν καλά την δουλειά του. Και από την στιγμή που ο ΟΦΗ έχει παίκτες με πολυεπίπεδη προσφορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ο επιθετικός που θα έρθει θα πρέπει να έχει την ικανότητα να σκοράρει μόλις πάει η μπάλα στα πόδια του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

22 σχόλια

  1. Ένα enter back 2 μετρα θελουμε(και ας μην ξερει και πολυ πολυ μπαλα) , γιατι περσυ φαγαμε τα μισα goal απο ψηλά

    1. Δημήτρη δεν έχεις άδικο αλλά ο ΟΦΗ ψάχνει στόπερ που να ξέρει ποδόσφαιρο. Μπορεί να είναι και ψηλός ρε συ…

      1. Αυτό ακριβώς ήθελα να πω κι εγώ, ενα “σκυλί” στόπερ θέλουμε να πέφτει με αυτοθυσία σε όλες τις φάσεις να τις καθαρίζει. Τύπου Σαρ αν θυμάστε παλαιότερα, ή Αντεντζο (Λαμία) που πέρυσι ήταν όλη η άμυνα μόνος του.
        Τώρα αν είναι μεγάλος η του λείπει η τεχνική, λίγη σημασία έχει. Αφού θέλουμε πάλι οι επιθέσεις να ξεκινάνε από τους αμυντικούς και να παίζουμε πάσες με το τερμα τότε ας κάνει αυτή τη δουλεια το δεύτερο στόπερ.

  2. Μια παρατήρηση και μην την πάρεις στραβά, για να βελτιωθείτε το λέω με καλή πρόθεση: οι ανταποκρίσεις και τα άρθρα από την προετοιμασία θα μπορούσαν να είναι καλύτερες.
    Έχουμε τρελαθεί στα μαργαριτάρια και στις… “αναλύσεις” των πενήντα λέξεων.
    Εντελώς φιλικά.

    1. Εννοείται και θα την πάρω στραβά. Δεν είναι φιλική παρατήρηση όταν βγαίνει κακία για έναν άνθρωπο που είναι 20 μέρες εκεί και γράφει συνεχώς και όλη μέρα. Δεν είναι όλα τα σχόλια 1000 λέξεις. Θα μπορούσες να το πεις διαφορετικά αλλά το σχόλιο σου δείχνει ότι είναι κακοπροαίρετο. Αντί να πεις ένα μπράβο που ένα Μέσο του Ηρακλείου στέλνει για 20 μέρες έναν δημοσιογράφο, εσύ βρήκες να γράψεις αυτό. Κακία είναι και όχι “φιλικό” σχόλιο. Εάν το σχόλιο σου είχε καλή πρόθεση, που θα κάνουμε και λάθη και θα διορθωνόμαστε γιατί αυτό συμβαίνει, θα μπορούσες να το γράψεις διαφορετικά.

      1. Ωραία πολιτική – να κάνετε επίθεση σε αναγνώστη επειδή σας έκανε μια ευγενική παρατήρηση.
        Επίσης πίστευα ότι τα μμε στέλνουν ανταποκριτή για εμπορικούς λόγους (χορηγοί, κλικ, αναγνωσιμότητα κτλ).
        “Ευχαριστώ” λέμε στα κοινωφελή ιδρύματα.
        Στους άλλους λέμε “μπράβο”.
        Καλημέρα και καλό καλοκαίρι.

        1. Δεν είναι καθόλου επίθεση. Χρησιμοποιείς άσχημους χαρακτηρισμούς για έναν δημοσιογράφο που καθημερινά δίνει ανταποκρίσεις καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Όχι, δεν το κάνουμε για κανέναν από τους λόγους που αναφέρεις γιατί προφανώς και δεν έχουμε ανάγκη τίποτα από όλα όσα αναφέρεις. Είναι δημοσιογραφικό καθήκον ενός αθλητικού ομίλου της πόλης να ακολουθήσει τον ΟΦΗ προκειμένου ο κόσμος να είναι πλήρως ενημερωμένος και να μην διαβάζει ρεπορτάζ copy-paste. Το ευχαριστώ πάει ανάλογα και με τον σεβασμό σε έναν Μέσο, τους δημοσιογράφους και την εργοδοσία που σε περιόδους δύσκολων, οικονομικά, εποχών δεν σκέφτονται τα έξοδα ώστε ο κόσμος να είναι ενημερωμένος. Και αν οι λέξεις “μαργαριτάρια” και “αναλύσεις πενήντα λέξεων” είναι ευγενική, η αγενής παρατήρηση ποια θα ήταν; Να βριστούμε;

      2. Σε ένα σχόλιο που σου έγραψε ένας κύριος με ώραια λόγια απαντάς με αυτόν τον τρόπο…. τα υπόλοιπα που σχολιάζεις…. Είναι τελείως άστοχα…. πχ μας κάνεις και χάρη…. Η δουλειά που πληρώνεσαι είναι κ.μανο μας… καλημερα σας…

        1. Δεν χρησιμοποίησα ποτέ την λέξη “χάρη” και σαφώς δεν σας κάνουμε χάρη. Το γράφω πως είναι υποχρέωση μας, αν αυτά πάντως είναι ωραία λόγια, τα άσχημα πως θεωρούνται;

      3. Με δεδομένο ότι οι ομάδες θα είναι λιγότερες άρα δυνατότερες, βλέπω να τρέμει το φυλλοκάρδι μας μέχρι την τελευταία αγωνιστική, μια από τα ίδια δηλαδή. Καμιά ουσιαστική ενίσχυση δεν έγινε, ο προπονητής είναι το ρίσκο του αιώνα και δεν υπάρχουν Απόλλωνες και Λεβαδειακοί για να πέσουν.
        Εγώ θα κάνω screen shot το κείμενο για να το δούμε στο τέλος της χρονιάς.

        1. Ναι, μόνο να μην το ξεχάσεις στο τέλος της χρονιάς!

  3. Μανο στέκει με τον δεληγιαννιδη;;; και ναι με ποια κριτήρια ρε φίλε;;; έχουμε 3 δεξιά μπακ και 1 αριστερό θα πάρουμε και 4ο δεξιό και αν γίνει κάτι από αριστερα θα κάνουμε αλχημείες;;; πες μου την γνώμη σου σε παρακαλώ όπως και σε ποιες θέσεις κοιτάμε παίχτες ενδεκάδατους η μη..

  4. Εγώ θα μιλήσω για μπάλα γιατί το θέμα είναι αυτό, αυτή την στιγμή δεν έχουμε ένα καθαρό στόπερ δεν χρειάζεται ένας αλλά σίγουρα δύο ο ένας εντεκαδατος ο Γιαννούλης βαφτίστηκε στόπερ επειδή χρειάστηκε να παίξει στα τελευταία ματς και άρεσε επίσης είναι μια θέση που έχει κάρτες οπότε θα υπάρχουν και τιμωρίες και καλά να ναι τα παιδιά υπάρχουν και τραυματισμοί, επίσης η γνώμη μου είναι με όλο το σεβασμό προσφερε περισυ στο δεύτερο μισό αν θες το κάτι παραπάνω πρέπει να πάρεις τέρμα βασικό που να λες αυτός είναι στον άσσο τέλος και back up τον σωτηρίου. Ο δεληγιαννιδης μου κάνει εντύπωση που πάει να ασχοληθεί ο ΟΦΗ εννοώντας και εξωαγωνιστικους λόγους.. Αγωνιστικά δεξί μπακ είναι Μπράουν, μαρινακης, μπολακης δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι χρήσιμος να παίζει με ανάποδο πόδι αριστερά κάποιος από τα δεξιά μπακ σε περίπτωση που λείπει ο κοροβεσης (υπάρχει βέβαια ο Γιαννούλης αλλά με τα υπάρχοντα δεδομένα προορίζεται για στόπερ) εκτός αν αλλάξει κάτι. Αν έρθει τέρμα, και όπως ανέφερες Μάνο στόπερ( 2 κατά την αποψη μου )και φορ είμαστε εντάξει.

    1. Καλησπέρα Δημήτρη. Νομίζω ότι τον αδικείς λίγο τον Γιαννούλη γιατί δεν πήγε στόπερ όταν υπήρξαν προβλήματα. Ή μάλλον να το πω πιο σωστά, ναι εκεί πήγε λόγω των απουσιών αλλά μονιμοποιήθηκε σε αυτήν την θέση γιατί έκανε πολύ καλές εμφανίσεις. Για τον Δεληγιαννίδη δεν είναι κατά, είναι ένα νέο παιδί, με δυνατότητες – φάνηκε όσο έπαιξε – και γίνεται και δικό σου περιουσιακό στοιχείο. Θεωρώ ότι ο ΟΦΗ θα πάρει σίγουρα, έναν τερματοφύλακα, δύο στόπερ και έναν φορ (τουλάχιστον).

  5. Ναι δε μας είπες και κάτι ρε Μανόλη το θέμα είναι να τσιμπήσεις και κανένα νέο έστω χωρίς ονόματα, απλά αν βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με κάποιους ή ακόμα ψάχνουν; Αυτό θα είχε νόημα. Το να μας λες τι παίκτες θέλει, προφανώς φαίνεται με μια ματιά αυτό στο ρόστερ. Πάντως οι αμυντικοί πρέπει μέχρι την επόμενη βδομάδα να αρχίσουν να έρχονται γιατί είναι εντελώς ανούσιο να παίξει ο Γιαννούλης τόσα ματς χωρίς κάποιον βασικό παρτενέρ.

  6. Καλο στοπερ.καλο επιθετικο για σιγουρια και 1 τερματοφυλακα.αργησαμε.εγω δεν εχω εμπιστοσυνη στον σαμαρα για τις επιλογες του.το απεδειξε τον ιανουαριο.επισης η επιλογη του απειρου σιμου εγινε για να ειναι ο σαναρας εκεινος που θα ελεγχει την ενδεκαδα και τις μεταγραφες.μακαρι να διαψευστω φετος

  7. Κατα τη γνωμη μου χρειαζονται 2 στοπερ οχι μονο ενα.Χρειαζεται ενα βασικο που θα πλαισιωσει τον γιαννουλη και ενα αλλαγη τριτο εξισου καλο

    1. Ανικανος σαμαρας.το σποδειξε στις μεταγραφες του ιανουαριου.συνεχιζει τωρα απο το γεναρη ξαχνει στοπερ.προετοιμασια ομαδας χωρις αμυνα.πηρε προπονητη απειρο του χεριου του για να ελεγχει το αγωνιστικο κοματι.αυτος κανει μονο για επισκεψειες σε σχολεια ….περισυ καταντησε την ομαδα χειρωτερη απο εργοτελη και πλατανια.μυαλο δεν εβαλε παροτι η ομαδα σωθηκε απο τυχη.επιθετικο της προκοπης δεν πηρε .ο μανος β εθνικη ηταν καλος περισυ δεν βοηθησε τα γιαννενα.αμυντικους ακομα ψαχνει.στο τελος θα κοτσαρει τον ναστο ο οποιος εχει παθος αλλα μεχρι εκει.τερμα δεν πηρε.παχυλο μισθο παιρνει.αν δεν αναλαβει καποιος εμπειρος και ξυπνιος.παλι θα χαροπαλευει η ομαδα.τι φταινε οι φιλαθλοι και ο προεδρος.μακαρι φετος να διψευστω αλλα τα σημαδια δειχνουν χαλια.εστω τωρα παρτε στοπερ .θα σας γραψει η ιστορια σαν ασχετους.

  8. Ποτέ θα πάρουν Σέντερ μπακ;ποτέ θα ενσωματωθούν;ποτέ θα κάνουν προετοιμασία;ποτέ θα δέσουν με την ομάδα;δεν μπορώ να καταλάβω το σκαουτινγκ τι το εχούμε,τι κάνουν τόσο καιρό;;δεν το βλέπουν ότι σε ένα μήνα αρχίζει το πρωτάθλημα και δεν έχουμε άμυνα;τι στο διαολο…Άι σιχτιρι

    1. Καλά τα λες. Τουλάχιστον 2 κεντρικούς αμυντικούς και 2 επιθετικούς ΆΜΕΣΑ. Αλλιώς θα υποφέρουμε κ φέτος. Πήραμε ότι παλαίμαχους κυκλοφορούσανε κ καλύψαμε ότι πόστο θα μπορούσε να υπάρξει σε μια ποδοσφαιρική ομάδα. Τι να το κάνεις όμως όταν δεν υπάρχει η 11δα; Υποτίθεται ότι περιμέναμε τον προπονητή. Ήρθε και αυτός. Τώρα τι περιμένουμε;; Τελειώνει η προετοιμασία σε λίγο κ ακόμα δε θα χουν έρθει.

      1. Αφού δεν πήραμε μεχρί σήμερα σέντερ μπακ μας βλέπω να μένουμε με Γιαννούλη και Νάστο…και ο θεός βοηθός

  9. στη β εθνικη να ψαξεις, δυο τρεις καλους στοπερ επιπεδου λαμιας και παναιτωλικου, θα τους βρεις…απορω γιατι κωλυσιεργουμε τοσο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × five =