Ομάδα που τρομάζει μόλις φτάσει το 100%.

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

15 τελικές προσπάθειες και με τον Παναιτωλικό να παίζει για 30 λεπτά μέσα στην περιοχή του. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Το τελικό 3-1 ήρθε πιο δύσκολα από ότι έδειξε ο πίνακας του “Γεντί Κουλέ” όμως σημασία έχει αυτό που δείχνει η βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ 1: Αυτή δείχνει 7 βαθμούς, ο ΟΦΗ είναι αήττητος, παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο δίχως να περιμένει τον αντίπαλο του και παράλληλα συνεχίζει να εντυπωσιάζει τους ουδέτερους. Ή ακόμα και εκείνους που δεν τον πίστευαν στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Το ματς ήταν δύσκολο, πιο δύσκολο από ότι περιμένατε αρκετοί και εγώ το έγραφα μέσα στην εβδομάδα ότι αποτελούσε το πρώτο crash test του φετινού ΟΦΗ. Ένα “Γεντί Κουλέ” που ήταν δεδομένο πως θα δημιουργούσε πίεση στον ΟΦΗ, πίεση όχι μόνο για τη νίκη αλλά και για να δείξει μέσα στο “σπίτι” του πως η φετινή ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες που δεν έχουν φτάσει ακόμα στο 70%.

Ο ΟΦΗ δείχνει πως φέτος δεν ξέρουμε που μπορεί να φτάσει. Θα αποφύγω τις πλατιές κουβέντες και τα μεγάλα λόγια όμως η ομάδα δεν ξέρουμε που μπορεί να το πάει φέτος. Οι δυνατότητες της έτσι και αλλιώς έχουν φανεί μέχρι ένα σημείο. Η επιμονή και η μεθοδικότητα του Γιάννη Σαμαρά να κλείσει το μεσοεπιθετικό σκέλος, πιο γρήγορα από όλα, αποδεικνύεται σωστή μέχρι τελείας. Σεμέντο, Μάνος, Τσιλιανίδης και το δίδυμο των Μεγιάδο, Νέιρα έχει τρομερή συνοχή που μεσοεπιθετικά κάνει τον ΟΦΗ να ομορφαίνει σε τόσο μεγάλο βαθμό που να μιλούν ορισμένοι για “νίκη στην μέτρια του μέρα”.

Ο ΟΦΗ σε αυτήν την “μέτρια μέρα του” έφτασε στο σημείο να τελειώνει τον αγώνα με 15 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 8 προέρχονται από σουτ μέσα από την περιοχή του Παναιτωλικού.

Την επόμενη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό είχα γράψει πως αυτός που κάνει την διαφορά σε σχέση με πέρυσι ήταν ο Μάνος. Και έλεγα τότε πως, με μια “μπακαλίστικη λογική”, πως εάν ο ΟΦΗ βγάζει 10 φάσεις μέσα στο παιχνίδι και ο Μάνος είναι μέσα στις 3-4 από αυτές τότε θα βάλει ένα τουλάχιστον γκολ.

Ήδη, την τρίτη αγωνιστική έχει πετύχει τρία γκολ και δεν ξέρουμε ποια θα είναι η συνέχεια. Ο ΟΦΗ παραμένει η ομάδα με την μεγαλύτερη προοπτική για την συνέχεια αλλά και εκείνος ο σύλλογος που κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει φέτος.

Είναι ξεκάθαρο όμως ότι ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος.

Όμως, κάπου εδώ θέλω να σταθώ στον άγνωστο Χ, όχι εντός αλλά εκτός της ομάδας και αυτός είναι ο Κοσμάς Τσιλιανίδης. Ο “Τσίλια” δεν έχει την έκρηξη του Σεμέντο στα πρώτα μέτρα, ούτε και την δυνατότητα να διεμβολίσει τον προσωπικό του αντίπαλο. Όμως διαθέτει μια σπάνια ποδοσφαιρική παιδεία και ένα ποδοσφαιρικό μυαλό που εγώ προσωπικά το έχω συναντήσει ελάχιστες φορές στο ρόστερ του ΟΦΗ. Πάρτε για παράδειγμα το γκολ με το οποίο κάνει το 1-0: Ο Σεμέντο κάνει το σουτ, ο Κνετ διώχνει και πριν καν η μπάλα σκάσει μπροστά του, ο “Τσίλια” επιχειρεί το σουτ προλαβαίνοντας και την επιστροφή του Αυστριακού στην εστία του.

Ο συνδυασμός της ποδοσφαιρικής ευστροφίας του Τσιλιανίδη με την δολοφονική διάθεση του Μάνου, δημιουργούν ένα τρομερό δίδυμο που σίγουρα αυτήν την στιγμή είναι το πιο “καυτό” του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο ΟΦΗ επιστρέφει σε όλα τα επίπεδα, η εξωαγωνιστική επιστροφή του είχε ξεκινήσει από πέρυσι τον Οκτώβριο όμως ποδοσφαιρικά την περιμέναμε όλοι σαν τον Μεσσία. Όλοι ανυπομονούσαμε να τον δούμε να παίζει μπαλάρα, να κερδίζει, να έχει μια άκρως ελκυστική ομάδα που θα φανερώνει τις αρετές της ματς με ματς.

Όσο για τον Σίμο, το αφήνω – επειδή το αξίζει ο κόουτς πέρα ως πέρα – για προσωπική ανάλυση μέσα στα επόμενα 24ωρα…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

10 σχόλια

  1. ας μη βιαστουμε ακομα να βγαλουμε συμπερασματα, φαινεται να ειμαστε σε καλο δρομο, εχουμε την αποτελεσματικοτητα που μας ελειπε περισυ και 3 παικτες επιπλεον που μπορουν να κανουν την διαφορα, μανο, σεμεντο και τσιλιανιδη…πολυ σημαντικη θα ειναι η ψυχολογια, που πρεπει να κρατησουμε ψηλα ακομα κι αν εχουμε καποιο ατυχο αποτελεσμα…αν στο τελος του πρωτου γυρου εχουμε 17-20 βαθμους, μπορουμε να μιλαμε για εξαδα

  2. Καλημέρα! Συμφωνώ στα περισσότερα αλλά ήθελα να αναφερθώ στη διαφορά που κάνει ο Αντιλ Ναμπι και ο Νειρά.Ο μεν πρώτος έκανε ένα άνοιγμα στο πρώτο γκολ και άνοιξε την άμυνα στα δύο και ο δεύτερος επίσης έκανε μια κάθετη μπαλιά στο δεύτερο γκολ που άνοιξε τον Παναιτωλικό.Αν και πιστεύω ότι έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης πχ ο Ναμπι να κινείται σε περισσότερο χώρο στο πλάτος του γηπέδου για να παίρνει τη μπάλα και να κάνει και πιο απλά πράγματα και ο δεύτερος να κινείται πιο πολύ κατά μήκος και να πατάει και περιοχή αλλά να μην ξεχνιέται κιόλας στην άμυνα σύμφωνα με τη θέση που τον εχει βάλει ο Σίμος φέτος, πιστεύω ότι προσφέρουν σημαντικά στην καλή εικόνα της ομάδας.

  3. Καλημέρα! Συμφωνώ στα περισσότερα αλλά ήθελα να αναφερθώ στη διαφορά που κάνει ο Αντιλ Ναμπι και ο Νειρά.Ο μεν πρώτος έκανε ένα άνοιγμα στο πρώτο γκολ και άνοιξε την άμυνα στα δύο και ο δεύτερος επίσης έκανε μια κάθετη μπαλιά στο δεύτερο γκολ που άνοιξε τον Παναιτωλικό.Αν και πιστεύω ότι έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης πχ ο Ναμπι να κινείται σε περισσότερο χώρο στο πλάτος του γηπέδου για να παίρνει τη μπάλα και να κάνει και πιο απλά πράγματα και ο δεύτερος να κινείται πιο πολύ κατά μήκος και να πατάει και περιοχή αλλά να μην ξεχνιέται κιόλας στην άμυνα σύμφωνα με τη θέση που τον εχει βάλει ο Σίμος φέτος, πιστεύω ότι προσφέρουν σημαντικά στην καλή εικόνα της ομάδας.

  4. Με άμυνα από τα Lidl δεν πας πουθενά.
    Ξεκινήσαμε καλά αλλά με τύχη στο Χαριλάου, με ανύπαρκτο Παναθηναικό και χθές με 10 παίχτες για 70 λεπτά ο αντίπαλος.
    Τώρα αρχίζει το κανονικό πρωτάθλημα και θα δούμε τι ψάρια πιάνουμε.
    Μεσοεπιθετικά είμαστε αρκετά καλύτεροι από πέρισυ, αμυντικά είμαστε σίγουρα χειρότεροι και αυτό θα φανεί όταν παίξουμε με σοβαρές ομάδες.
    Στόχος θα είναι και φέτος η σωτηρία που πιστεύω ότι θα έρθει ευκολότερα από πέρισυ.
    Άστοχη η αλλαγή του Σίμου να βάλει αριστερό μπακ Γιαννούλη και σέντερ μπακ Μαρινάκη που δεν την έχει τη θέση και φάγαμε ένα γελοίο γκολ αφού μάρκαρε με τα μάτια. Κατά τ άλλα στην κριτική σου Σαρρή τον γράφεις με καθαρό μυαλό, ότι δεν αγχώθηκε και ότι παίρνει υψηλό βαθμό!!! άλλο ματς έβλεπες;

  5. ΦΑΓΑΜΕ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΝΕΡ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΧΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΟΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΠΕΡ ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ…..
    Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΠΛΑ… ΔΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΣΤΟΠΕΡ…. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΠΑΚ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΠΡΑΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟ….
    ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΑ Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΤΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ..ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

  6. Παιδιά εγώ βλέπω μια ομάδα με πλάνο στο γήπεδο πολύ καλή τακτικά και σωστή νοοτροπία, τρέχανε μέχρι το τέλος. Αμυντικά έχουμε θέμα. Πιστεύω να μπει ο Κουτρουμπής να στρώσει την άμυνα. Μαζί με Γιαννούλη θα κάνουν καλό δίδυμο. Στηρίζουμε όλοι οι ομάδα πάει καλά και βγάζει υγεία.

  7. υπαρχει θεληση/σχεδιο να φτιαχτει ο χλοοταπητας στο μισο προς τη μερια της 4 που ειναι σκαμμενος και σιγουρα δε βοηθαει το στρωτο ποδοσφαιρο που θελουμε να παιξουμε?στη διακοπη ηταν ευκαιρια να γινει μια βελτιωση.

  8. Δεν πειράζει ας βάζουμε 3-4 γκολ σε κάθε παιχνίδι και ας τρώμε ένα.
    Όλοι είχανε φέρει την καταστροφή πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα.
    Δε θα προλάβαιναμε λέει να τρώμε γκολ με αυτή την άμυνα. Σε 3 παιχνίδια έχουμε φάει 3 γκολ και έχουμε βαλει 7
    Μούγκα τώρα όλοι μαζί.
    Με σοβαρότητα και δουλειά να συνεχίσει η ομάδα και στήριξη από όλους εμάς.

  9. υπαρχει σοβαο προβλημα πισω..εναι εμφανες σε καθε παιχνιδι…η ελειψη στοπερ φανηκε στο γκολ του παναιτωλικου

  10. Σταματήστε την κλάψα και χαρείτε αυτό που συμβαίνει τώρα, προφανώς και το γνωρίζουν για στόπερ ότι χρειάζεται από την διοίκηση όμως εκ του αποτελέσματος αυτή την στιγμή είναι και δικαιωμένοι και το αγωνιστικό προφίλ που βγάζει η ομάδα δείχνει ότι γίνεται δουλειά πάνω σε αυτό δεν είναι στην τύχη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty − five =