Ρεπερτόριο γηπεδικών συνθημάτων

Eπιμέλεια:Σπύρος Αλεξάκης

-Σπύρο,πότε θα σταματήσει αυτός ο οχετός των συνθημάτων στα γήπεδα; Με ρώτησε φίλος με μήνυμα στο ραδιόφωνο και με έριξε σε περισυλλογή… Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης στο blog του στο Gentikoule.

Γιατί το 90% των συνθημάτων που τραγουδά η κερκίδα στη χώρα μας είναι εις βάρος του αντιπάλου και ένα 10% υπέρ της ομάδα της.
Άντε 80-20 για να μην είμαι υπερβολικός.

Και σαν να μην έφτανε αυτό,τα εις βάρος του αντιπάλου συνθήματα έχουν σαν κεντρική ιδέα τη μανούλα του τάδε παίχτη,την αδερφή του,τη γυναίκα του και όλο το θηλυκό του σόι,που κάνει σεξ σε όλες τις στάσεις.
Εναλλακτικά πάλι σεξ με την αντίπαλη πατρίδα,πόλη,περιοχή από κει δηλαδή που έρχεται η ομάδα  με την οποία παίζει η δική σου.
Εντάξει,νισάφι πια δηλαδή.

Κάπου να μπει ένα μέτρο.
Το ξέρω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί έχουν περάσει τουλάχιστον 3-4 δεκαετίες με την κουλτούρα αυτού του είδους των συνθημάτων να έχει ριζώσει για τα καλά,όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια να αλλάξει λίγο το κλίμα.
Δε λέω να γίνει εκκλησία το γήπεδο και να φέρουμε και τον Γαϊτάνο να κάνει κερκίδα με …ψαλμούς.
Όχι.Απλά να γυρίσει λίγο το πράγμα σε συνθήματα υπέρ της δικής σου ομάδας,συνθήματα που ανεβάζουν τους δικούς μας παίχτες και λιγότερο συνθήματα που βρίζουν όλο το γυναικείο σόι των αντιπάλων.

Δε θα αναλύσω τι συμβαίνει στο εξωτερικό,γιατί και το εξωτερικό δεν είναι κάτι το ενιαίο.
Υπάρχουν διαφορετικές οπαδικές σχολές.
Απ΄όσο όμως γνωρίζω,τόσο βρίσιμο για τις μανάδες των αντιπάλων,δεν υπάρχει πουθενά.
Ούτε στις σκληρότερες έδρες,που είναι θεωρητικά στη Λατινική Αμερική.Μπορεί να συμβαίνουν άλλα χειρότερα από αυτά που συμβαίνουν στα γήπεδα της χώρας μας αλλά τουλάχιστον δεν έχει την ηχορύπανση των δικών μας αθλητικών χώρων.

Video με συνάντηση οπαδών Νάπολη-Γιουβέντους.Δεν περιμένουμε τέτοια σκηνικά στη χώρα μας,εξάλλου κι αυτή η σκηνή έγινε περισσότερο για να γυριστεί το βίντεο και να γίνει viral,όμως τουλάχιστον το ρεπερτόριο των συνθημάτων μπορεί λίγο να αλλάξει
http://www.napolitoday.it/sport/ssc-napoli/incontro-tifosi-juventus-napoli-video.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *