“Hard days make you stronger”

Eπιμέλεια:Σπύρος Αλεξάκης

“Οι δύσκολες μέρες σε κάνουν δυνατότερο” αλλά οι δύσκολες ημέρες για τον ΟΦΗ μοιάζουν να είναι παρελθόν. Οι οιωνοί είναι καλύτεροι από ποτέ. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης στο blog του στο Gentikoule

 

Η χθεσινή φιέστα είχε επιτυχία,παρότι μας τα χάλασε λίγο ο καιρός.
Ειδικά το μπουρίνι λίγο πριν την έναρξη σίγουρα θα αποθάρρυνε κάποιους από το να έρθουν στο γήπεδο και τους γύρισε στο σπίτι για να δουν το παιχνίδι από την τηλεόραση.

Και τώρα τι;

Τώρα προετοιμασία για τη Σούπερ Λιγκ.
Πιστεύω αυτή τη φορά με καλύτερες συνθήκες και με πιο ευνοϊκά δεδομένα απ’ότι το 2011.
Τα διοικητικά και κυρίως τα οικονομικά μοιάζουν να είναι καλύτερα απ’ότι ήταν την προηγούμενη φορά που επέστρεψε η ομάδα από τις μικρές κατηγορίες.
Ο προπονητής μοιάζει να είναι ο ιδανικός,χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία του Αναστόπουλου αλλά ο Παπαδόπουλος είναι παιδί του ΟΦΗ και θα έχει μεγαλύτερη ανοχή από την κερκίδα,αν κάτι πάει στραβά.
Κάτι που φάνηκε πέρυσι με την ομάδα να μην παίρνει την άνοδο αλλά κανείς (και πολύ σωστά) να μην τον αμφισβητεί.
Το σύνολο επίσης είναι πιο έτοιμο να παίξει Σούπερ Λιγκ,απ’ότι ήταν το αντίστοιχο σύνολο που ανέβηκε κατηγορία το ’11.
Κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούν λιγότεροι παίχτες για μεταγραφή το καλοκαίρι,απ’ότι πριν από 7 χρόνια,άρα μικρότερο μπάτζετ,μικρότερα οικονομικά ανοίγματα,λιγότερες πιθανότητες να “σκάσει” πάλι η ομάδα λόγω χρεών και να γυρίσει να παίζει με τις Ραφήνες και τους Φωστήρες.

Άρα οι οιωνοί μοιάζουν να είναι θετικοί και παρότι ο κόσμος της ομάδας έχει χάσει λίγο την οπαδική του αυτοπεποίθηση μετά από τα πάνω-κάτω της τελευταίας δεκαετίας και έχει σταματήσει να λέει μεγάλα λόγια (Ευρώπες,διακρίσεις και τα σχετικά),αντικειμενικά τα δεδομένα είναι καλύτερα.

Από κει και πέρα το γηπεδικό είναι ένα θέμα.
Ίσως όχι για τις επόμενες σεζόν αλλά για την στιγμή που ο ΟΦΗ θα θελήσει να κάνει το βήμα παραπάνω.
Το γήπεδο είναι παλιό,έχει τεράστια προβλήματα.
Δεν έχει πάρκινγκ,δεν έχει χώρους εξωτερικά για να φτιαχτούν μαγαζιά και να έχει επιπλέον έσοδα η ΠΑΕ,όπως γίνεται σε όλα τα σύγχρονα γήπεδα.
Αρχιτεκτονικά έχει τεράστιες ασυμμετρίες.Με μικρές και μεγάλες κερκίδες.
Από ελάχιστα σημεία μπορείς να δεις όλο τον αγωνιστικό χώρο.Ακόμη κι από τα δημοσιογραφικά δεν βλέπεις την γραμμή μπροστά στα “αμπονέ”.
Βέβαια συναισθηματικά για τους οπαδούς του ΟΦΗ είναι χώρος ιερός,που θα χρειαστεί στην καλύτερη των περιπτώσεων μια ανακατασκευή ή διαφορετικά αλλαγή έδρας και δημιουργία ενός νέου γηπέδου,καθαρά ποδοσφαιρικού,σε στιλ Γεντί Κουλέ αλλά χωρίς τα προβλήματα του.
Αλλά αυτό είναι κάτι που μοιάζει μακρινό όνειρο με τη γενικότερη αφραγκία που επικρατεί στη χώρα μετά από μια δεκαετία κρίσης.

Αντίθετα κάτι που είναι πιο απλό και χρειάζεται μόνο μια καλύτερη συνεννόηση είναι ο συντονισμός των συνθημάτων.
Δεν μπορεί να παίζουν τα ηχεία τον ύμνο και το πέταλο να τραγουδάει άλλο σύνθημα.
Ή τα ηχεία δε θα παίζουν τίποτα ή το πέταλο θα τραγουδάει αυτό που παίζουν τα ηχεία.
Έτσι όπως γίνεται τώρα δεν ακούγεται ούτε το ένα,ούτε το άλλο.
Δε θέλει μυαλό,λίγη συνεννόηση χρειάζεται.

ΟΜΙΛΕ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΟΥ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Geplaatst door Krites Papadopoulos op maandag 28 mei 2018

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkrites.papadopoulos%2Fvideos%2F601966703512096%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”></iframe>

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *