Το ισλανδικό παράδοξο / ICELAND

Eπιμέλεια:Σπύρος Αλεξάκης

Ισλανδία: Όταν οι καλύτεροι 23 που διάλεξες για το Μουντιάλ είναι και οι μοναδικοί 23 που θα μπορούσες να πάρεις στη Ρωσία. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης στο blog του στο Gentikoule.gr

 

Η ανάρτηση προφανώς και είναι χιουμοριστική.
Από τις τριακόσιες τόσες χιλιάδες των κατοίκων της Ισλανδίας,δεν είναι μόνο 23 εκείνοι που θα μπορούσαν να παίξουν στην ομάδα.Μη νομίζει όμως κανείς ότι ο προπονητής της Εθνικής του βόρειου αυτού νησιού,που μπροστά του η Δανία είναι…νότος,είχε και κανέναν τεράστιο πονοκέφαλο για το ποιους θα διαλέξει να πάρει στην αποστολή.

Εντάξει μπορεί να μην ήταν μόνο είκοσι τρεις στον αριθμό οι ηρωικοί “ψαράδες”,που παίζουν ποδόσφαιρο επιπέδου Μουντιάλ αλλά δε νομίζω ότι έστειλε κατασκόπους για να παρακολουθούν δεκάδες παίκτες προκειμένου να διαλέξει τις καλύτερες δυο (σχεδόν) ντουζίνες.

Με έναν πληθυσμό περίπου σαν το νομό Ηρακλείου,ακόμη κι αν όλοι έπαιζαν μπάλα,κάτι που φαίνεται κομμάτι δύσκολο,ακόμη κι έτσι μετρημένοι θα ήταν οι καλοί παίχτες στο νησί.
Ίσως βέβαια λόγω διατροφής με πρωτεΐνες,όπως το έθεσε και ο Μουρίνιο,οι ποδοσφαιριστές αυτοί να είναι σε καλή φυσική κατάσταση αλλά και να έχουν ένα σωματότυπο που να κάνει τη διαφορά στο μοντέρνο ποδόσφαιρο που οι παίχτες,συνήθως,είναι σαν τσιγαρόχαρτα.

Δεν ξέρω.
Αυτό που ξέρω είναι ότι όλοι συμπαθούμε την Ισλανδία,αυτή την σύγχρονη Σταχτοπούτα του ποδοσφαίρου,που δεν είναι η κλασσική  ομάδα μιας μικρής χώρας,που κάνει την έκπληξη,όπως ήταν η δική μας ή η Δανία ακόμη παλιότερα αλλά η ομάδα μιας όντως πολύ μικρής χώρας,που συν τοις άλλοις πέρασε κι εκείνη μια κατάρρευση της οικονομίας της την ίδια εποχή που είχαμε κι εμείς τα γνωστά προβλήματα,με τη διαφορά ότι η Ισλανδία τα έλυσε εκτός ευρώ,με διαφορετικό τρόπο.Έτσι τώρα εκείνη μπορεί να συμμετέχει σε Euro και Mundial ποδοσφαίρου,ενώ σ’εμάς εκτός όλων των άλλων που κατέρρευσαν,κατέρρευσε και ο αθλητισμός μας και κυρίως το ποδόσφαιρο.

Αλλά αυτό είναι το θέμα μια άλλης συζήτησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *