Κρήτη παντού,ΟΦΗ παντού [VIDEO]

Eπιμέλεια:Σπύρος Αλεξάκης

Όταν ο διάσημος σεφ Οττολένγκι έρχεται στην Κρήτη για εκπομπή του Channel 4 και με το καλημέρα έχει φόντο το όνομα του ΟΦΗ.Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης στο Gentikoule.gr

 

Η Κρήτη δεν είναι το κέντρο του κόσμου.
Βασικά ο κόσμος δεν έχει κέντρο γιατί είναι…σφαιρικός και το κέντρο μιας σφαίρας δεν μπορεί να βρίσκεται ποτέ στην επιφάνεια της.
Σίγουρα όμως αν μιλάμε για την Κρήτη είναι το πιο προβεβλημένο μέρος της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Λόγω ιστορίας και κυρίως μεσαιωνικής ιστορίας,που υπήρξε μέρος της ιστορίας των δυτικών αλλά και λόγω της ιδιαιτερότητας της να αποτελεί την πατρίδα του Μινωικού πολιτισμού,του πρώτου πολιτισμού της Ευρώπης,έχει ένα brand name που δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ για   να τραβήξει κόσμο.
Είτε για τουρισμό,είτε για μόνιμη κατοικία.

Αν σε αυτά προσθέσεις τον κόσμο της,την ομορφιά του τόπου,τις θάλασσες αλλά και το φολκλόρ της,φαγητό,μουσικές,χορούς κτλ τότε αποτελεί από μόνη της ένα πλήρες πακέτο και μια μικρογραφία της Ελλάδας.
Αν έρθει κάποιος στην Κρήτη έχει μια γεύση του τι είναι η Ελλάδα.
Αν πάει παντού στην υπόλοιπη χώρα αλλά δεν έρθει στην Κρήτη,πιστεύω ότι του λείπει ένα σημαντικό κομμάτι αυτού που λέμε Ελλάδα.

Έτσι δεν είναι τυχαίο ότι δεκάδες τηλεοράσεις από όλο τον κόσμο,προγράμματα ταξιδιωτικά,ιστορικά,μουσικής και γαστρονομίας κάνουν πέρασμα από το νησί μας.
Αν ψάξετε στο διαδίκτυο θα βρείτε αμέτρητες εκπομπές για την Κρήτη από ιταλικά,ισπανικά,βρετανικά,γερμανικά,ρωσικά κανάλια.Ακόμη και από τηλεοράσεις της Αμερικής ή της Αυστραλίας.

Εδώ  λοιπόν έχουμε τον σεφ Ottolenghi,που κάνει μια σειρά εκπομπών για την τοπική κουζίνα από τέσσερα μεγάλα νησιά της Μεσογείου (Κρήτη,Σαρδηνία,Κορσική,Μαγιόρκα δηλαδή Ελλάδα,Ιταλία,Γαλλία και Ισπανία) και ξεκινάει από το Ηράκλειο.
Και τι έχουν οι πρώτες σκηνές από την πόλη μας;
Τι άλλο παρά…ΟΦΗ !
Κάθεται κάπου αμέριμνος για να πιει τον καφέ του και πίσω του φαίνεται το “ΟΦΗ” γραμμένο στον τοίχο.Ενώ στη συνέχεια επισκέπτεται παραδοσιακό καφενείο-μεζεδάδικο στο κέντρο που είναι γεμάτο σημαίες και κασκόλ του ΟΦΗ,τα οποία κοιτάει ο σεφ (δεν ξέρουμε αν ρώτησε εκτός αέρα τον ιδιοκτήτη,φαντάζομαι πως ναι).

Η Κρήτη είναι ένα σημαντικό brand name από μόνη της.
Ο ΟΦΗ πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό περισσότερο απ’ότι έχει κάνει στο παρελθόν.
Ο ΟΦΗ και οι άλλες ομάδες ενδεχομένως του νησιού.Απλά ο Όμιλος είναι η μεγαλύτερη και νομίζω πως αυτό δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *