Τα 80’s δεν υπάρχουν πια,αδέρφια Ομιλίτες

Eπιμέλεια:Σπύρος Αλεξάκης

Απογοητευμένοι οι οπαδοί του ΟΦΗ από τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας και τη συνολικότερη εικόνα της.Γιατί κατά βάθος ακόμα ζουν στην χρυσή δεκαετία του ’80. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης

Ας το πούμε κι ας το γράψουμε ακόμη μια φορά:
Δεν ξεσηκώθηκε ο κόσμος για να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας είκοσι χρόνια πριν γιατί πίστευε ότι θα ερχόταν κάποιος πιο πλούσιος από τους Βαρδινογιάννηδες για να αγοράσει τον ΟΦΗ.
Να είμαστε σοβαροί.
Τουλάχιστον εγώ και όσοι ξέρω προσωπικά δε θυμάμαι να έχουμε στο μυαλό μας κάτι τέτοιο.
Τουλάχιστον όχι στη φάση που ήταν και είναι  ακόμη και σήμερα η ομάδα.

Αν στο  μέλλον μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το μαγαζί,τότε ναι,ίσως να τραβήξει και μεγιστάνες,γιατί όχι;
Αλλά με τα δεδομένα της δεκαετίας του ΄90 και του 2000 δεν υπήρχε περίπτωση μια ομάδα του επιπέδου του ΟΦΗ να βρει κάποιον πιο δυνατό οικονομικά από την οικογένεια Βαρδινογιάννη.
Αντικειμενικά ομιλώντας.

Αν βάλουμε βέβαια το συναίσθημα και τη φαντασία μπορεί να πιστέψουμε ότι θα ερχόταν ο Αμπράμοβιτς να μας αγοράσει,όμως με τη φαντασία μόνο δεν πας μακρυά στη ζωή.

Φωνάζαμε λοιπόν τότε όλοι εμείς γιατί το ιδιοκτησιακό καθεστώς έτσι όπως ήταν δομημένο έβγαζε αρρώστια και μίκραινε τον ΟΦΗ.Αυτό πιστεύαμε τουλάχιστον.
Και ελπίζαμε ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν κάποιος να αγοράσει την ομάδα μας.Κάποιος που δε θα είχε την επιφάνεια των Βαρδινογιάννηδων προφανώς αλλά που θα ήταν ιδιοκτήτης μόνο  του ΟΦΗ.

Έτσι φτάσαμε στο 2018 για να έρθει ένας άνθρωπος από την Αμερική,που φαίνεται σοβαρός και που έχει μαζί του ένα team ανθρώπων που αγαπάνε τον ΟΦΗ και ξέρουν από μπάλα για να αναλάβουν όλοι μαζί την ομάδα χωρίς βάρη και χρέη του παρελθόντος.
Το γράφουμε γιατί από το 2009 έγιναν και άλλες προσπάθειες αλλά είχαν άλλα βάρη που δεν τις άφησαν να ευδοκιμήσουν.Τώρα όμως οι συνθήκες είναι καλύτερες από ποτέ.

Αντί λοιπόν ο κόσμος να είναι ενωμένος και να  δίνει τη θετική του αύρα στην ομάδα,ακούμε και διαβάζουμε ένα κάρο πράγματα.
Παράπονα,γκρίνιες,διαμαρτυρίες…
“Όλο το Ηράκλειο πιστεύει ότι η ομάδα έχει πέσει” μου έγραφε ένας φίλος Ομιλίτης τις προάλλες.
Από τώρα;
Έχει όλα τα ματς-κλειδιά στο Γεντί Κουλέ και βγάλαμε από τώρα τις πλερέζες;
Μήπως είμαστε λίγο υπερβολικοί;

Μεταγραφές από το πάνω ράφι 

Ακούμε παράπονα για τις μεταγραφές και ενώ ακόμη δεν τις είδαμε όλες.
Καταλαβαίνω  ότι η δεκαετία του ’80 μας έχει στοιχειώσει,τότε που παίρναμε παιχταράδες,κάτι Ντελγκάδο,κάτι Βέρες,Ίσις,Γιάνγιανιν,Ιορντανέσκου και δε συμμαζεύεται (για να μην αναφέρω τους Έλληνες)  αλλά αυτά ήταν άλλα χρόνια.
Άλλα χρόνια για τον ΟΦΗ  και άλλα χρόνια για το ποδόσφαιρο γενικότερα.

Ο ΟΦΗ είχε ιδιοκτήτες που έχωναν πολύ χρήμα συν το ότι η αγορά δεν ήταν απελευθερωμένη όπως σήμερα και εσύ μπορούσες να φέρεις σε ομάδες σαν τη δική μας,παίχτες μεγάλης αξίας για αρκετά χρόνια.

Σήμερα;
Σήμερα τα πάντα είναι διαφορετικά.
Ή θα πάρεις έτοιμους αλλά δανεικούς για ένα 6μηνο,που έτυχε να έχουν μείνει χωρίς ομάδα και θα έρθουν για να μην “σκουριάσουν” από την απραξία.
Ή θα επενδύσεις σε παίχτες χαμηλότερης εμπορικής αξίας,που όμως μπορεί να είναι καλοί και θα τους έχεις για περισσότερο καιρό,πουλώντας τους μετά και παίρνοντας καινούργιους,

Μόνο έτσι μπορείς να σταθείς στο σημερινό ποδόσφαιρο.
Εκτός και αν σε αγοράσει ο Αμπράμοβιτς ή κάποιος άλλος που θα θέλει να πετάξει χρήμα για δικούς του λόγους.

Αφήστε το συναίσθημα λοιπόν,σκεφτείτε με τη λογική και υποστηρίξτε την ομάδα μέχρι την τελευταία αγωνιστική.
Αλλιώς θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τη διάλυση της.

4 σχόλια

  1. Μπράβο Σπύρο!!
    Έτσι ακριβώς όπως τα λες!!!Όλη μέρα ακούω όλους να κατηγορούν την μια τον Παπαδόπουλο,την άλλη τον Μπουση κτλ…
    Αν ήταν καλύτεροι προπονητές θα ηταν στην θέση του ….(άσχετα αν κάνει κάποια λάθη..άνθρωπος είναι κ αυτός).
    Κ προπάντων να κατηγορούν τον Μπουση που δίνει τα λεφτά του (κ έχει δώσει σε εξι μήνες οσα δεν θα δώσει όλη η θυρα οκτώ σε 10 χρόνια…) για να πηγαίνουν κάποιοι με 10€ που διαθέτουν να τον βρίζουν… αχαριστία λεω εγω!!υπομονή κ επιμονή κ ολα θα φτιάξουν αν είμαστε ρεαλιστές κ καταλαβαίνουμε το τι γίνεται γενικά στον κόσμο!!

  2. Δεν συμφωνώ με όλα τα παραπάνω,ο κόσμος του όφη στο σύνολο του πιστεύω ότι στηρίζει την προσπάθεια της ηγεσίας, και επίσης του προπονητή, παρόλο που πιστεύω προσωπικά ότι έχει κάνει πολλά λάθη όπως οι επιλογές των παιχτών,και το στήσιμο γενικά της ομάδας, ελπίζω και πιστεύω σε ένα καλύτερο όφη ένα μεγάλο όφη εφάμιλλη της χρυσής δεκαετίας του 80s ενωμένοι και κοντά στην ομάδα θα τα καταφέρουμε.

  3. Σπύρο συμφωνώ και επαυξάνω με αυτά που γράφεις, σαφώς και τις ομάδες τις μεγαλώνει και τις θωρακίζει η ενότητα και όχι η γκρίνια και η μιζέρια. επειδή όμως κάποιοι συνεχίζουν να γκρινιάζουν και να μιζεριάζουν, το κρίμα στο λαιμό τους για ότι κακό συμβεί. Αλλά ξέρεις κάτι;. Δεν θα δώσουν τότε χαρά σε κάποιους σαν εμένα που αγαπάει τον ΟΦΗ από μικρό παιδί, αλλά κάποιους αντιπάλους και εχθρούς του ΟΦΗ. Εμπρός λοιπόν συνεχίστε ακάθεκτοι να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας σε αυτούς που τις δέχονται με μεγάλη χαρά.

  4. ΑΠΟΓΟΉΤΕΥΣΗ εχθές….Όχι τόσο για την ομάδα,τους παίχτες ή τον προπονητή.Αλλά απο εμάς τους φιλάθλους.Απο την μια βγάζεις ενα συγκινητικό πανό που σε αποθεώνει όλοι η Ελλάδα (πόσα μπράβο αξίζουν σε αυτούς που το σκέφτηκαν;;;),απο την άλλη βρίζεις,οχι μόνο αποδοκιμάζεις ή δε χειροκροτείς,ΒΡΙΖΕΙΣ με τις χειρότερες εκφράσεις τον άνθρωπο που δεν σε άφησε να διαλύσεις πέρισυ κ σε ανέβασε.Οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει τι μεγάλο παει να γίνει στον ΟΦΗ,να χρειαζόμαστε χρονιά να το αντιληφθούμε,μπορεί να μην μας αξίζει κιόλας με βάση τα χθεσινά.Ας μην απογοητευτούν μονο οι άνθρωποι που μπήκαν μπροστά και χαλάσει το θέμα.Κ ενα εφιάλτη που μακάρι να βγω ψεύτης,αλλά απο εχθές το θεωρώ πολυ πιθανό να βγει,θα έρθει η μέρα που θα βρίζουμε τους ανθρώπους αυτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *