“Σκάνδαλο το μπαράζ του ’68 στα Χανιά”

Eπιμέλεια:Σπύρος Αλεξάκης

[Φωτό:Μπαράζ ΟΦΗ-Βέροια στην ουδέτερη Λεωφόρο.Επαναληπτικός στην ακόμη πιο ουδέτερη…Κατερίνη.1966]

“Η Χούντα ανέβασε τον ΟΦΗ στην Α’Εθνική το ’68”.
Πόσες φορές το έχετε ακούσει αυτό;
Ότι και καλά η Χούντα έστειλε τον “καημένο” τον Πανελευσινιακό στα Χανιά για να παίξει μπαράζ ανόδου με τον ΟΦΗ.
Ενώ όταν ο ΟΦΗ έπαιζε το ’66 μπαράζ ανόδου με Βέροια και Βύζαντα στις “ουδέτερες” Φιλαδέλφεια,Λεωφόρο και Κατερίνη ήταν όλα καλά.Μανούλες στην προπαγάνδα και στις μισές αλήθειες.Αλλά ευτυχώς υπάρχουμε κι εμείς για να τους θυμίζουμε τις …άλλες μισές. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης

Η Χούντα έβγαλε τον ΟΦΗ στην Α’Εθνική.
Ενώ μετά τον πήραν οι Βαρδινογιάννηδες και ό,τι έκανε από κει και πέρα δε μετράει για τον μέσο Γκρικ αφού “εντάξει σας είχε ο Βαρδινογιάννης”.Σαν να λέμε δηλαδή σε έναν γάβρο ότι τα πρωταθλήματα που έχει πάρει με τον Κόκκαλη,δε μετράνε αφού “εντάξει σας είχε ο Κόκκαλης”…Παράνοια.

Στο μυαλό του μέσου γκρικ,οπαδού και μη,υπάρχει μόνο το χάος.Λυπάμαι που το λέω.
Αυτά που κάνει ο ίδιος απαγορεύεται να τα κάνουν οι άλλοι.
Δηλαδή στην επταετία σταμάτησε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα;Όχι φυσικά.
Κάποιοι πήραν τίτλους,πρωταθλήματα,Κύπελλα,βγήκαν Ευρώπη,κάποιοι (ο Παναθηναϊκός) έκαναν και πορείες στην Ευρώπη,ενώ άλλοι (ΑΕΚ) πήραν και τον πρώτο τους ευρωπαϊκό τίτλο (Κύπελλο Κυπελλούχων Μπάσκετ στο Καλλιμάρμαρο το ’68,επί Χούντας φυσικά).Αυτοί όλοι είναι μάγκες.

Το ότι ο ΟΦΗ ανέβηκε στην Α’Εθνική εκείνη την εποχή ήταν το σκάνδαλο!
Και πώς ανέβηκε;
Έπαιξε ένα μπαράζ στην Ελευσίνα(1-2) ,άλλο ένα στο Γεντί Κουλέ (3-0) και το τρίτο παιχνίδι ορίστηκε στα Χανιά,όπου και το κέρδισε ανεβαίνοντας στην Α’Εθνική για πρώτη φορά.
Αυτό ήταν όλο το σκάνδαλο.
Όταν όμως έπαιζε μπαράζ το ’66 με Βύζαντα και Βέροια και έπαιζε όλα του τα παιχνίδια μακρυά από την Κρήτη (Φιλαδέλφεια,Λεωφόρο,Κατερίνη) χάνοντας την άνοδο,δεν βλέπω να το γράφει κανείς.Όποτε μας συμφέρει έτσι κι όποτε μας συμφέρει αλλιώς.Μανούλες στην προπαγάνδα…Μια ζωή τα ίδια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *