ΟΦΗ: Οι Τελικοί του Θανάτου

Eπιμέλεια:Σπύρος Αλεξάκης

Μετά τους τελικούς Κυπέλλου τη δεκαετία του ’80 και τα παιχνίδια-τελικούς για την έξοδο στον Ευρώπη τη δεκαετία του ’90,το 2000 μπήκε και συνεχίστηκε με τον ΟΦΗ να παίζει τελικούς για τη σωτηρία του.Τελευταίος τέτοιος τελικός αυτός με τον Πλατανιά προχτές. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης

Κάναμε ένα φλας-μπακ των “μαύρων” Τελικών του ΟΦΗ την τελευταία 20ετία.
Ο ΟΦΗ που πέρασε από τα μπαράζ ανόδου της δεκαετίας του ’60 στην περίοδο των επιτυχιών της δεκαετίας του ’80 και του ’90,για να έρθει το μιλένιουμ και να τον σπρώξει πάλι στο παρελθόν και σε παιχνίδια που θα έκριναν την επιβίωση του.Παιχνίδια ζωής και θανάτου.

Τι δεν είδαμε αυτή την εικοσαετία:

ΟΦΗ-ΠΑΣ 2-0 μπαράζ σωτηρίας το 2001
ΟΦΗ-Λεβαδειακός 2-0 παιχνίδι σωτηρίας στο Παγκρήτιο το 2006
Πανσερραϊκός-ΟΦΗ 1-1 τελευταίο παιχνίδι των μπαράζ ανόδου στην Α’Εθνική το 2010.
ΟΦΗ-Λεβαδειακός  1-0,παιχνίδι μπαράζ ανόδου στη Νέα Σμύρνη το 2011
ΟΦΗ-Φωστήρας  1-0,τελευταίο παιχνίδι,νίκη ανόδου από τη Γ’ στη Β’Εθνική το 2016
ΟΦΗ-Άρης 2-0 το παιχνίδι που έδωσε την Κούπα της Φούτμπολ Λιγκ πέρυσι το 2018
ΟΦΗ-Πλατανιάς 3-2,μπαράζ σωτηρίας στη Σούπερ Λιγκ

Όπως βλέπουμε ότι ο ΟΦΗ είναι φτιαγμένος από σκληρό υλικό.Σε όλα αυτά τα παιχνίδια του θανάτου,έχει καταφέρει (έστω και δύσκολα) να βγει νικητής.
Ακόμη και το ισόπαλο μπαράζ στις Σέρρες το 2010,όταν ο ΟΦΗ ήθελε νίκη για να ανέβει, στην πραγματικότητα κρίθηκε στο άδικα ακυρωμένο γκολ του Βλόνταρτσικ.Κανονικά ο ΟΦΗ έπρεπε να φύγει νικητής από εκεί και να είχε ανέβει στη Σούπερ Λιγκ,χωρίς να μπει στη διαδικασία να παίξει άλλη μια χρονιά στη Φούτμπολ Λιγκ και να χρεωθεί,κάτι που το πλήρωσε μετά από τέσσερα χρόνια όταν υποβιβάστηκε από τα χρέη.Μεγάλο μέρος των οποίων είχαν δημιουργηθεί τότε.
Τέλος πάντων.
Το point είναι ότι όταν ο ΟΦΗ παίζει παιχνίδι ζωής ή θανάτου σχεδόν πάντα το κερδίζει.Κάτι που λέει πολλά για το DNA του συλλόγου αυτού,που ελπίζουμε κάποια στιγμή είναι να τον δούμε να επιστρέφει στους “καλούς” Τελικούς,που θα κρίνουν υψηλούς στόχους και διακρίσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *