Μια συγγνώμη σ’εκείνους που το πίστευαν από την αρχή

Eπιμέλεια:Σπύρος Αλεξάκης

Αυτό το σχόλιο το χρωστάω σε όλους εκείνους που ήταν σίγουροι για το τελικό αποτέλεσμα,που ήταν σίγουροι για το ότι ο ΟΦΗ τελικά θα έσωζε την χρονιά. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης

Δέχομαι ένα τηλεφώνημα τις προάλλες.
Ακόμα δεν έγραψες τίποτα;
-Να γράψω τι;
-Ότι εγώ σου το λεγα από την αρχή ότι η ομάδα δεν πρόκειται να πέσει.

Και να μαι εδώ να γράφω γιαυτό που πριν από λίγο καιρό φάνταζε απίθανο:
“Τη σωτηρία του ΟΦΗ”.
Γιατί η ομάδα δεν τραβούσε από την αρχή της χρονιάς.Όχι ότι δεν έπαιζε ποδόσφαιρο.
Ας πούμε η ΑΕΛ (από τις ομάδες που σώθηκαν) έπαιζε μια κλάση χειρότερο ποδόσφαιρο.Αλλά έπαιρνε τα αποτελέσματα.Έστω την ισοπαλία.Ακόμη και ο πόντος για τις ομάδες που βρίσκονται σε αυτή τη θέση είναι σημαντικός.
Ο ΟΦΗ δεν κατάφερνε ούτε αυτό.Δε μιλάμε για τρίποντα.Τα τρίποντα μέχρι και το τέλος της χρονιάς ήταν μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού.Η ομάδα έπαιζε μπαλίτσα κατά διαστήματα αλλά όταν έπρεπε να πάρει το αποτέλεσμα,τον πόντο ή και το τρίποντο,κάτι γινόταν και κατέρρεε.

Αυτή η ομάδα λοιπόν δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να σώσει την κατηγορία,με τρεις-τέσσερις ομάδες να πέφτουν.Μέσα μου είχα μια ελπίδα ότι θα μπορούσαμε να καβαλήσουμε τον Λεβαδειακό, δε θα περνούσε η αναδιάρθρωση και θα έπεφταν δύο ώστε να σώσουμε την χρονιά.Ότι θα μπορούσε ο ΟΦΗ να καβαλήσει  τρεις και έναν στα μπαράζ δεν προέκυπτε από τα αποτελέσματα μέχρι πριν από λίγο καιρό.Τελικά έγινε.

Σ’όλο αυτό το διάστημα όμως υπήρχαν άτομα που το πίστευαν.
Άτομα μέσα από τη διοίκηση ή κοντά σε αυτήν.Όποτε τους μιλούσα για τη δυσκολία του όλου πράγματος -να μην ξεχνάμε ότι είχαμε και το θέμα με το περσινό παιχνίδι με τον Αιγινιακό- με διαβεβαίωναν ότι δεν πέφτει ο ΟΦΗ.
Τελικά όντως δεν έπεσε.
Έστω κι αν το κατάφερε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης του δεύτερου μπαράζ.
Να τους πούμε λοιπόν ένα μεγάλο μπράβο και να τους εξηγήσουμε ότι ο φόβος μας δεν πηγάζει από την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τη διοίκηση ή την ομάδα αλλά από την πρόσφατη ιστορία του ΟΦΗ που είναι δυστυχώς γεμάτη αποτυχίες και ψυχρολουσίες.
Ας ελπίσουμε ότι από φέτος όλα αυτά θα αποτελέσουν παρελθόν και μια μακρινή ανάμνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *