Εδώ Ολλανδία: Μόλις λύσει το πρόβλημα του τρανζίσιον θα γίνει άλλη ομάδα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Κώστας Παπαδόπουλος, κάπου ανάμεσα σε Βέλγιο-Ολλανδία-Γερμανία- γράφει στο blog του στο Gentikoule για το τι κρατάει από το φιλικό με την Έουπεν και τι θέλει να αφήσει πίσω του.

Το αποτέλεσμα δεν τον αδικεί τον ΟΦΗ, γιατί όντως έχασε από μια ομάδα που ήταν καλύτερη, αλλά το ματς δεν ήταν και για 3-1. Επιστρέφοντας στην δεύτερη βάση του ΟΦΗ και όσο αναλύω το παιχνίδι στο μυαλό μου, όλα θα ήταν διαφορετικά αν είχε βάλει το πέναλτι ο Νέιρα. Σε αυτήν την φάση, τα αποτελέσματα είναι μόνο για τους φωτεινούς πίνακες και τίποτα άλλο.

Ο ΟΦΗ ήταν καλός, ειδικά με μια ενδεκάδα που δεν πρόκειται να τον δούμε ποτέ ξανά μέσα στην χρονιά. Μια 11αδα που δεν είχε χημεία μεταξύ της όμως που (εδώ είναι το παράδοξο ή το θετικό της υπόθεσης) απέδωσε καλύτερα από ότι στο δεύτερο ημίχρονο που μπήκαν στο γήπεδο και οι παίκτες που λογίζονται ως βασικοί.

Ο ΟΦΗ έχασε γιατί δεν κατάφερε να λύσει, κάτι που δεν μπορεί να γίνει βέβαια μέσα σε 48 ώρες, το πρόβλημα του τρανζίσιον. Το είδαμε και στις Βρυξέλλες όπου αν δεν ήταν ο Κοροβέσης, θα είχε φάει γκολ και αφού αυτό δεν συνέβη με την Άντερλεχτ, συνέβη κόντρα στην Έουπεν. Σαφώς και ο ΟΦΗ παίζει με δίδυμο ανάγκης στα στόπερ όμως (εδώ είναι το άλλο παράδοξο) τα γκολ δεν προήλθαν από την έλλειψη κεντρικών αμυντικών ή την κακή, συνολικά, λειτουργία της αμυντικής του γραμμής.

Οι παίκτες του ΟΦΗ είχαν καλά διαστήματα στο παιχνίδι τους με αποκορύφωμα το τέταρτο 30′-45′ όπου κόντρα σε μια πανέτοιμη ομάδα που την άλλη Κυριακή παίζει επίσημο ματς, την έβαλαν στο μισό γήπεδο και το 1-0 δεν έγινε 1-2 λόγω Νέιρα. Τα σημάδια είναι ενθαρρυντικά και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το αρνηθεί κανένας.

Η δουλειά του Σίμου αρχίζει και βγαίνει στο γήπεδο αλλά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης όπως και χρόνος για να τα διαγνώσει σωστά και να τα λύσει.

Όταν επιλέγεις αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, θα υποστείς και τις συνέπειες. Όμως, ο φετινός ΟΦΗ θα είναι κάτι διαφορετικό. Θα επιλέξει έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού και η λύση στο πρόβλημα του τρανζίσιον είναι κάτι που θα έρθει με την πάροδο του χρόνου. Είναι πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί στο πρώτο 10ημερο της προετοιμασίας.

Μεσοεπιθετικά και κόντρα στην Έουπεν έδειξε ότι έχει και βάθος στο ρόστερ αλλά και την απαιτούμενη ποιότητα. Έβγαλε φάσεις ή καλύτερα βρήκε τον τρόπο να τις δημιουργήσει και τα γκολ που δέχτηκε προήλθαν από τον τρόπο που είπαμε παραπάνω.

Είναι δεδομένο πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, αυτό είναι κάτι που το ξέρει καλά ο Γιάννης Σαμαράς, όμως στην φάση που βρίσκεται τώρα ο ΟΦΗ αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι η επίλυση ζητημάτων όπως το τρανζίσιον παιχνίδι. Μόλις λυθεί αυτό το πρόβλημα και αφού αρχίσουν να παίρνουν μπροστά και τα πόδια των παικτών, τότε ο ΟΦΗ θα είναι εντελώς διαφορετική ομάδα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook