“Βλαχομπαρόκ” καταστάσεις στα Περιβόλια

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Για τις γραφικότητες που ζήσαμε χθες από που να ξεκινήσουμε και που να τελειώσουμε.

Ξεκινάμε από όλα όσα διέρρεαν μέχρι προχθές από τον Πλατανιά. Πως θα είναι ένα γεμάτο γήπεδο και πως δεν θα μείνουν καθόλου εισιτήρια. Το θέμα της παρουσίας του κόσμου θα το αναλύσουμε σε άλλο ρεπορτάζ και πως ο κόσμος του ΟΦΗ έσπασε κάθε απαγόρευση στο ίδιο του το νησί.

Η φωτογραφία του κειμένου δεν είναι τυχαία. Από τον Πλατανιά διέρρεαν πως το γήπεδο θα είναι γεμάτο και δεν θα υπάρχει καμία κενή θέση. Τελικά το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό όπως διαβάσατε και χθες το απόγευμα στο Gentikoule. Περίπου 2 χιλιάδες θέσεις ήταν κενές αφού κανένας στα Χανιά δεν ενδιαφέρθηκε για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και έτσι πήγε στράφι και η προπαγάνδα που έκανε ο Πλατανιάς.

Στην συνέχεια, ακούσαμε με ενδιαφέρον την ανάκρουση των συνθέσεων των δύο ομάδων. Ο εκφωνητής είχε… κέφια και φτάσαμε στο σημείο να ακούσουμε από τα μεγάφωνα, πριν την σέντρα του αγώνα, ότι “ευχόμαστε να γίνει ένας αγώνας, αντάξιος της ιστορίας των δύο ομάδων”.

Τώρα το τι σχέση έχει η ιστορία του ΟΦΗ με τον Πλατανιά είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και δεν το λέμε υποτιμητικά αλλά τα ορκ στην εξέδρα ζητωκραύγαζαν.

Πάμε και στα συνθήματα, ακούσαμε από κάτω οπαδούς του Πλατανιά να αντιδρούν όταν εκείνοι του ΟΦΗ φώναζαν εις βάρος ομάδων του ΠΟΚ. Το ότι έπαιζε ο ΟΦΗ με τον Πλατανιά, προφανώς και οι εν λόγω κύριοι το ξεχνούσαν γιατί φαίνεται πως πιο πολύ τους ενδιέφερε να μην βρίζουν τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ παρά την ομάδα τους.

Πάμε και σε αυτό: Ο ΟΦΗ είναι η ομάδα που εκπροσωπεί το νησί. Κανένας άλλος. Ο κόσμος του ΟΦΗ δεν φώναξε ούτε ένα υβριστικό σύνθημα κατά του γειτονικού νομού αλλά αντιθέτως εκείνος των γηπεδούχων επιδόθηκε καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα σε υβριστικά συνθήματα κατά του Ηρακλείου. Πολύ περισσότερο γιατί ο ΟΦΗ έχει και οπαδούς στα Χανιά που έλκουν την καταγωγή τους από εκεί.

Ο Πλατανιάς;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook