Video Σαν Σήμερα: Ο ΟΦΗ βάζει το πρώτο ευρωπαϊκό παράσημο του

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σαν σήμερα, στις 29 Σεπτεμβρίου 1993, ο ΟΦΗ κερδίζει με 1-0 την πανίσχυρη Σλάβια Πράγας παίρνοντας μεγάλη πρόκριση για την δεύτερη φάση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Το 1-1 της Τσεχίας έδινε το προβάδισμα στους παίκτες του Ευγένιου Γκέραρντ ωστόσο η Σλάβια διέθετε παίκτες που αργότερα θα έπαιζαν στις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Σμίτσερ, Κούκα, Μπέργκερ, Σουσοπάρεκ ήταν οι παίκτες που έλαμψαν αργότερα οδηγώντας μάλιστα την εθνική ομάδα της Τσεχίας στον τελικό του Εuro 1996.

Το «Γεντί Κουλέ» ήταν καμίνι και περισσότεροι από 8.500 φίλαθλοι του ΟΦΗ είχαν μετατρέψει το γήπεδο σε κολαστήριο για τους Τσέχους. Καταγράφηκε ότι κόπηκαν 7.672 εισιτήρια ωστόσο οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι στο γήπεδο βρίσκονταν περίπου 8.500 φίλαθλοι του ΟΦΗ που «έλιωσαν» την Σλάβια Πράγας.

Μέσα στο παιχνίδι, ο ΟΦΗ επέβαλε τον ρυθμό του και από το πρώτο λεπτό έγινε το αφεντικό του αγώνα. Το γκολ δεν ερχόταν και τελικά λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Νίκος Μαχλάς άνοιγε το σκορ με κοντινή προβολή μετά από «κεραυνό» του Πέτρου Μαρινάκη και τον οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Σλάβια Πράγας.

Το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε με τον ΟΦΗ να παίρνει μια μεγάλη και δίκαιη πρόκριση κόντρα στην πανίσχυρη Σλάβια Πράγας.

Η σύνθεση του ΟΦΗ

Χανιωτάκης, Βάβουλας, Γεωργαμλής, Παπαδόπουλος, Πατεμτζής, Πουρσανίδης, Μαρινάκης, Λούπου, Τζουγκάνοβιτς (75’Αλεξούδης), Σαμαράς (46’Μουστακίδης), Μαχλάς

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook