19 Νοεμβρίου 2017: Η μέρα που άλλαξε ο ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ήταν 19 Νοεμβρίου 2017 όταν στο περιθώριο της γιορτής για τον Ευγένιο Γκέραρντ, στα Ανώγεια σε μια μικρή σκάλα ξεκινούσε η επανάσταση του ΟΦΗ. 

Η φωτιά άναψε στα Ανώγεια
Το σύνθημα για να φτάσουμε στις 10 Οκτωβρίου 2018 δόθηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017. Στο Ηράκλειο βρίσκονταν σχεδόν ολόκληρη η ιστορία του ΟΦΗ για το φιλικό προς τιμήν του Ευγένιου Γκέραρντ. Παραμονές του σπουδαίου φιλικού αγώνα προς τιμήν του “Μίστερ”, πραγματοποιήθηκε τραπέζι προς τιμήν όλων των συμμετεχόντων.

Ο ΟΦΗ είχε αρχίσει να “αργοπεθαίνει”, ήταν θέμα ημερών να βγουν στην επιφάνεια όλα τα, μετέπειτα, προβλήματα που αντιμετώπιζε και τα οποία τον έφεραν στα πρόθυρα της διάλυσης. Εκείνο το βράδυ έγιναν οι πρώτες συζητήσεις. Ένας εκ των μετόχων της ΠΑΕ, ο Μιχάλης Μυλωνάκης έκανε τις πρώτες επαφές με τον Ηλία Πουρσανίδη και μετέπειτα με τον Γιάννη Σαμαρά.

Η πρώτη κουβέντα για την αλλαγή σελίδας στον ΟΦΗ έγινε στα Ανώγεια, στο “Ντελίνα”. Με την παρότρυνση του Ηλία Πουρσανίδη, ο Μιχάλης Μυλωνάκης εξήγησε στον Γιάννη Σαμαρά την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η ομάδα και πως ήταν θέμα χρόνου να “σκάσει” – όπως και θα συνέβαινε αν δεν έμπαιναν μπροστάρηδες όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Εν συνεχεία, ο Γιάννης Σαμαράς με τον Ηλία Πουρσανίδη έβαλαν στο παιχνίδι και τον Γιώργο Σαμαρά που μέσω κοινών φίλων είχε γνωριστεί με τον Μιχάλη Μπούση το διάστημα που εκείνος αγωνιζόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σιγά – σιγά η φωτιά μεγάλωνε και όσο περνούσε ο καιρός δυνάμωνε η φλόγα και η πεποίθηση ότι τελικά ο Έλληνας επιχειρηματίας θα έπαιρνε την μεγάλη απόφαση για να ασχοληθεί με τον ΟΦΗ.

Στον Μιχάλη Μπούση, μέσα από τις επαφές και τις συζητήσεις που έκαναν, του έδωσαν να καταλάβει το τι πρεσβεύει ο ΟΦΗ όχι μόνο για το Ηράκλειο αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη όπως και το τι ποδοσφαιρικό μέγεθος αποτελεί για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μέσα στο επόμενο διάστημα και ενώ ο ΟΦΗ έδινε τον δικό του αγώνα, εντός των γηπέδων, για να πάρει την πολυπόθητη άνοδο, γίνονταν συνεχείς προετοιμασίες προκειμένου ο Μιχάλης Μπούσης να αποκτήσεις μια “εικόνα” για την οικονομική κατάσταση του ΟΦΗ.

Κάτω από άκρα μυστικότητα και ενώ μέσα στους επόμενους οκτώ μήνες υπήρχε συνεχή ενημέρωση προς την πλευρά, του μετέπειτα μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, για την οικονομική κατάσταση του ΟΦΗ.

Έτσι, φτάνουμε στο καλοκαίρι του 2018. Μέσα στους επόμενους μήνες πύκνωναν τα ραντεβού στην Αθήνα ανάμεσα στον Ηλία Πουρσανίδη, τους Γιάννη και Γιώργο Σαμαρά, τους εκπροσώπους και τους νομικούς του Μιχάλη Μπούση.

Τελικώς, φτάνουμε στον Ιούλιο του 2018. Οι συναντήσεις στην Αθήνα φέρνουν θετικές εξελίξεις και ο Μιχάλης Μπούσης έρχεται “ινκόγκνιτο” στο Ηράκλειο στις αρχές Αυγούστου.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας επισκέπτεται την πόλη μας κάτω από άκρα μυστικότητα και πάει τόσο στο “Γεντί Κουλέ”, όσο και στο “Βαρδινογιάννειο” παίρνοντας μια πρώτη γεύση από τις εγκαταστάσεις του ΟΦΗ και τελικά στις 10 Οκτωβρίου 2018 η ΠΑΕ γυρίζει οριστικά σελίδα με την επίσημη παρουσίαση του Μιχάλη Μπούση προς τον κόσμο της ομάδας…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook