Χουάν Νέιρα: Ο “Χοντρός μάγος”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Όταν ήρθε στον ΟΦΗ ανακαλύψαμε μέσω του ρεπορτάζ πως το παρατσούκλι του στην Αργεντινή είναι “El Gordo”, ελληνιστί “Ο Χοντρός”.

Είναι αλήθεια πως ο Αργεντινός αποτέλεσε το μεγαλύτερο όνομα του περσινού καλοκαιριού. Ο Αργεντινός που ήρθε να παίξει στην Ευρώπη, για δεύτερη φορά μόλις στην καριέρα του.

O Xoυάν Νέιρα ξεκίνησε δυναμικά το πρωτάθλημα κάνοντας το πρώτο “μπαμ” στην πρεμιέρα κόντρα στον Πανιώνιο πετυχαίνοντας δύο γκολ το ένα εκ των οποίων ήταν απλά “γκολάρα”. Συνεχίζει την σεζόν και σκοράρει κόντρα στην Λαμία όμως εκεί τραυματίζεται με αποτέλεσμα να λείψει από τα παιχνίδια του ΟΦΗ για τον επόμενο μήνα. Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Αθηνών παθαίνει υποτροπή με αποτέλεσμα να λείψει για ακόμα έναν μήνα επιστρέφοντας στην δράση στις αρχές του 2019.

Τον Γενάρη έρχεται ο Αντίλ Ναμπί με αποτέλεσμα ο Αργεντινός, παρότι υγιής, χάνει την θέση του από τον Άγγλο μέσο που κάνει ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Η έλευση των Χάιμε Βέρα, Αλεσάντρο Ίσις και ο τραυματισμός του Ναμπί στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό επαναφέρουν τον Χουάν Νέιρα στο αρχικό σχήμα του ΟΦΗ.

Η κοινή γλώσσα των δύο Χιλιανών με τον Αργεντινό τον βοηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό αφού φαίνεται ξεκάθαρα η πολύ μεγαλύτερη προσαρμογή του αλλά και η επιρροή του στον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ.

Ο Ναμπί παραμένει εκτός δράσης για περίπου δύο μήνες και ο Νέιρα έχει πάρει επ’ ώμου τον ΟΦΗ. Σκοράρει συνεχώς και δημιουργεί φάσεις για τους συμπαίκτες του.

Αποκορύφωμα είναι το παιχνίδι του “Γεντί Κουλέ” κόντρα στον Πλατανιά. Στην φάση με την οποία κερδίζει το πέναλτι ο Ισμαήλ Σάσι, ο Χουάν Νέιρα κάνει μια φανταστική ενέργεια και βγάζει τον Σάσι σε θέση τετ α τετ.

Η “μαγεία” του Χουάν Νέιρα συνεχίζεται στο γκολ του Γιακουμάκη όπου ανάμεσα σε έναν όμιλο παικτών μέσα στην περιοχή του Πλατανιά, βγάζει την ασίστ για τον 25χρονο επιθετικό που επίσης πλασάρει με ιδανικό τρόπο για να δώσει το προβάδισμα στον ΟΦΗ.

Ένας παίκτης που το πάθος του είναι τόσο μεγάλο που παρά την θέση που αγωνίζεται, ήταν ανάμεσα στους παίκτες που πήραν τις περισσότερες κίτρινες κάρτες στο πρωτάθλημα. Αυτό δείχνει το πάθος αλλά και την δύναμη με την οποία αγωνίζεται και όχι μόνο δεν είναι “Χοντρός” αλλά ένας “Χοντρός Μάγος” που “χαϊδεύει” την μπάλα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook