Η χημεία μπροστά υπάρχει, τα 45 λεπτά με κάνουν αισιόδοξο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Σε φιλικά όπως αυτά βγαίνουν συμπεράσματα για τους προπονητές και όχι για τον κόσμο. Και ο Σίμος έβγαλε αρκετά. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο Gentikoule.

Το 2-2 ούτε που το θυμάμαι. Το έχω ξεχάσει ήδη. Ξεκαθαρίζομαι από τον πρόλογο για να μην παρεξηγούμαι με κανεναν. Όπως βέβαια ξεχνάω και το δεύτερο ημίχρονο που έφερε και το 2-2.

Άλλωστε η διαφορά δυναμικότητας είναι αρκετά μεγάλη με τον Εργοτελη και ακόμα και αν το κοντέρ έγραφε 4-0 ή 5-0 πάλι το ίδιο άρθρο θα έγραφα. Εγώ αυτά που ήθελα να δω για μια ομάδα που χτίζεται από την αρχή στα πάντα (νοοτροπία, στυλ παιχνιδιού) τα είδα και με το παραπάνω.

Το πρώτο ημίχρονο και η εικόνα που παρουσίασε ο ΟΦΗ, είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του τι θα δούμε φέτος στο πρωτάθλημα: Μια ομάδα που θα σκάει τον αντίπαλο στο πρέσινγκ, με πληθώρα επιλογών στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και με παίκτες υψηλού επιπέδου και με εξαιρετικό passing game. Και δεν είδαμε τον καλό Σεμέντο της Ολλανδίας, ο Γιακουμάκης μπαίνει από εβδομάδα και παράλληλα δεν έπαιξαν παίκτες όπως οι Φερέιρα, Ντίνας που έχουν μεγάλη ποιότητα.

Ο ΟΦΗ του πρώτου ημιχρόνου είχε τον βαθμό ετοιμότητας που χρειάζεται για την εποχή. Προσοχή μόνο. Δεν κριτικάρω τον ΟΦΗ βάσει του αντιπάλου που είχε – το γιατί το ανέλυσα παραπάνω – αλλά κριτικάρω μόνο το τι μας έδειξε ο ΟΦΗ. Σαφώς και έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο ΟΦΗ για να διανύσει όμως δεν μπορώ να μην δηλώσω δημόσια την ικανοποίηση μου για την εικόνα που παρουσίασε στο πρώτο 45λεπτο και ομολογώ πως δεν τον περίμενα τόσο καλό.

Η κυκλοφορία της μπάλας εξαιρετική ωστόσο αυτό που εμένα με κάνει αισιόδοξο είναι ότι φέτος ο Νέιρα έχει μπει στην εξίσωση από το ξεκίνημα της χρονιάς κάτι που δεν το είδαμε πέρυσι με εξαίρεση τα δυο γκολ στη Νέα Σμύρνη. Επειδή καταλαβαίνω πως από κάτω θα ακολουθήσουν σχόλια για την άμυνα, δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός. Έχω σχολιάσει την καθυστέρηση που υπάρχει σε προηγούμενα άρθρα μου και έχω γράψει ότι ο ΟΦΗ βάσει δύσκολα στον εαυτό του, μόνος του. Όμως μια επιπλέον πτυχή του θέματος θα την αναφέρω απλά για την ιστορία.

Εφόσον η καθυστέρηση οφείλεται, που το πιστεύω ακράδαντα, στην έλευση δυο στόπερ που θα κάνουν την διαφορά τότε χαλάλι. Από την στιγμή που ο ΟΦΗ παρουσιάζει αυτήν την εικόνα μεσοεπιθετικά τότε η άμυνα θα φτιάξει με τους δυο στόπερ. Δεν είναι εδώ πέρα θέμα χημείας αλλά θέμα καλών παικτών. Η χημεία αφορά το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού του ΟΦΗ και φαίνεται πως στην Ολλανδία έγινε εξαιρετική δουλειά πάνω σε αυτό το κομμάτι

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook

2 σχόλια

  1. δεν θελω να κανω τον κακο συνεχεια αλλα με τη φιλοσοφια οτι ελα μωρε, και να χασουμε τα 10 πρωτα ματς εχουμε αλλα 16 και η ομαδα θα στρωσει, προβλεπω οτι , Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΣΥ! αυτα, δεν ειναι σοβαρα πραγματα! κανενα ματς στο συγχρονο ποδοσφαιρο δεν ειναι ανευ σημασιας!!! θελουμε ενα οφη που να ειμαστε περηφανοι, οχι ενα οφη που θα μενει στη κατηγορια με αντιπαλο τον πλατανια με γκολ απο τον Θεο στο 95!

    1. Φίλε εδώ και πολλά χρόνια έχουμε φάει σφαλιάρες και σφαλιάρες, έχουμε ρίξει κλάμα και κλάμα που ράγισε η καρδιά μας.
      Τώρα που βλέπουμε ότι κάτι γίνεται καλό είναι να αφήσουμε την κλάψα και την κακομοιριά στην άκρη και να κανουμε το σταυρό μας να μας έχει ο Θεός καλά να βλέπουμε την ομάδα να πηγαίνει σε ένα σωστό δρόμο. Και εγώ ήθελα να κερδίσω τον τσιφτετέλι αλλά δεν ήθελα να είμαι στη θέση που είναι ο εργοτελης-τσιφτετελης τώρα. Γιατί εκεί θα ήσουν και θα παρακαλούσες να βρεις λεφτά για να μπεις στο αεροπλάνο να πας να παίξεις.
      Φιλικά πάντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

11 − 2 =