Η εποχή… Σίμου – Σαμαρά, το θάρρος και η έλλειψη στόπερ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο κρητικός σύλλογος πήρε τον πρώτο του βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 1, σε μία έδρα όπου πέρυσι είχε ηττηθεί.

Το παιχνίδι κόντρα στον Άρη έμοιαζε πολύ με το περυσινό: με σχηματισμό 4-2-3-1, ο ΟΦΗ έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, με ποδοσφαιρικό θάρρος, ανοιχτό και επιθετικό παιχνίδι και βρήκε γκολ με τον Μιγκέλ Μεγιάδο στο 18ο λεπτό.

Το ουσιαστικότερο στοιχείο στο παιχίδι των φιλοξενούμενων στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν ο ρόλος του Δημήτρη Μάνου, ο οποίος δημιουργούσε συνεχώς χώρους για τους συμπαίκτες του, παρασείροντας τους αμυντικούς του Άρη με τις κινήσεις του μακρυά από τη μπάλα.

Στο δεύτερο μέρος, όπως και πέρυσι, ο ΟΦΗ προσπάθησε να κρατήσει το αποτέλεσμα «κλείνοντας» τους χώρους έξω από την περιοχή του Δημήτρη Σωτηρίου και επιδιώκοντας να κάνει «ζημιά» με αντεπιθέσεις. Την ίδια ώρα, όμως, ο Άρης ανέβασε στροφές και τελικά έφτασε στην ισοφάριση με τον Λούκας Σάσα, έχοντας χάσει προηγουμένως και πέναλτι με τον Νικολά Ντιγκινί.

Αυτό που ήταν διαφορετικό σε σχέση με την περυσινή αναμέτρηση των δύο, ήταν ότι ο Άρης δεν κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή (πέρυσι 3-1). Η ποιοτική διαφορά ορισμένων ποδοσφαιριστών της εντεκάδας του ΟΦΗ σε σχέση με αυτήν της προηγούμενης σεζόν, η προσθήκη του Νίκου Μαρινάκη στα δεξιά της άμυνας αντί του Κρίστοφερ Μπράουν, το γεγονός ότι ο Δημήτης Σωτηρίου δεν… χτύπησε στο δοκάρι ώστε να βγει αλλαγή, όλα βοήθησαν τους κρητικούς ώστε να κρατήσουν τον βαθμό της ισοπαλίας. Άλλωστε πέρυσι, η είσοδος στο παιχνίδι – και μάλιστα σε θέση αμυντικού χαφ – του Τάσου Παπάζογλου, κρίθηκε εκ του αποτελέσματος καταστροφική.

Αυτό, πάντως, ήταν (εύλογα, αφού ακόμη είναι νωρίς) και το μοναδικό νέο στοιχείο που παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου ο ΟΦΗ στον φίλαθλο κόσμο: ποιοτική διαφορά σε σχέση με πέρυσι. Μια ελληνική 11άδα, με 7 ελληνόπουλα στο βασικό σχήμα, που βασίζεται στα προπονητικά «θέλω» του Γιώργου Σίμου και οραματίζεται να βασιστεί, κάποτε και ολοκληρωτικά, στα οργανωτικά «θέλω» του Γιάννη Σαμαρά.

Από το ρόλο του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο Γιάννης Σαμαράς σκοπεύει να «χτίσει» τον νέο ΟΦΗ στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Αυτό περιλαμβάνει, βεβαίως, την αξιοποίηση των ακαδημιών (πλάνα για επέκταση και αναβάθμιση του προπονητικού κέντρου), τη σύνδεση τους απευθείας με την πρώτη ομάδα, την εξέλιξη, τη δουλειά και όχι το «έτοιμο πράγμα».

Υπό το πρίσμα αυτό ανέλαβε και τη θέση του προπονητή ο Γιώργος Σίμος, ένας άνθρωπος που συνεργάστηκε με τον Γιάννη Σαμαρά τόσο στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού όσο και της ΑΕΚ και συμμερίζεται το όραμα του. Μπορεί να μην έχει ξαναπροπονήσει ανδρική ομάδα, ωστόσο πόση σημασία έχει τελικά αυτό αν κρίνεται στο τέλος της ημέρας ως ο καταλληλότερος άνθρωπος για να μετουσιώσει σε «ποδόσφαιρο» τα πλάνα της διοίκησης για το σύλλογο;

Ο ΟΦΗ φαίνεται πως βαδίζει σε καλό δρόμο. Μοναδική… παραφωνία είναι η παντελής έλλειψη στόπερ στο ρόστερ. Αλλά και σε αυτήν την κατάσταση εντοπίζεται ένα στοιχείο που προδίδει τις προθέσεις των Γιάννη και Γιώργου Σαμαρά (ο τελευταίος έχει αναλάβει τα μεταγραφικά ζητήματα): όχι προσθήκες ανάγκης, αλλά μεταγραφές αυτών και μόνο αυτών των συγκεκριμένων στόχων που έχουμε θέσει. Αυτός ο συγκεκριμένος στόχος είναι ο Ιμάν Σαλίμι, της ιρανικής Τράκτορ, και η οικογένεια Σαμαρά κινεί γη και ουρανό για να τον πείσει να μετακομίσει στο Ηράκλειο.

Πηγή: repress.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook