Ένα μοναδικό αφιέρωμα για τον ΟΦΗ της Γερμανίας!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής
Η εφημερίδα Rheinpfalz φιλοξένησε αφιέρωμα στον ΟFI Kreta και πρόκειται για την μεγαλύτερη της περιοχή με περισσότερους από 2 εκ. ανθρώπους. Στο αφιέρωμα μιλούν οι φίλοι του ΟΦΗ για την ιδέα της δημιουργίας της ομάδας αλλά και το ότι πρόκειται για ένα club που έχει σκοπό να ενώσει όλες τις μειονότητες της περιοχής προσφέροντας κοινωνικό έργο.
Αναλυτικά το ρεπορτάζ
Το φαν κλαμπ ιδρύει δικιά του ομαδα..

Ο ΟΦΗ Κρήτης παίζει αυτή τη σαιζόν στη Γ κατηγορία – καλές διασυνδέσεις με την επαγγελματική ομάδα της Ελλάδας.

Στο Λουντβιγκσχάφεν υπάρχει ένας νέος σύλλογος ποδοσφαίρου. Ο ΟΦΗ Κρήτης λαμβάνει μέρος από αυτή τη σαιζόν στο πρωτάθλημα γ κατηγορίας του νότιου Ράιανφαλς. Όπως αφήνει να εννοηθεί το όνομα, είναι ένας ελληνικός σύλλογος, ο οποίος έχει στενή σχέση με τη Κρήτη.

Τον Απρίλιο δημιουργήθηκε ο εν λόγω σύλλογος και προς στιγμήν αριθμεί περίπου 50 μέλη.Περίπου οι μισοί από αυτούς είναι παίχτες.

Όπως εξηγεί ο 32χρόνος Πρόεδρος του συλλόγου Ευάγγελος Γκούφας: “Ξεκινήσαμε σαν φαν κλαμπ του ΟΦΗ Κρήτης, το οποίο είναι το πρώτο φαν κλαμπ του ΟΦΗ στη Γερμανία. Τώρα θέλουμε και εμείς οι ίδιοι να παίξουμε ποδόσφαιρο. Ο ΟΦΗ Κρήτης παίζει στη πρώτη τη τάξη κατηγορία της Ελλάδας όπου την περασμένη σαιζόν τερμάτισε 13ος στη βαθμολογία. Η αρχή της νέας σεζόν τον βρίσκει 5ο με τέσσερις βαθμούς σε δύο αγώνες (το ρεπορτάζ γράφτηκε πριν το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό). Το Η στο όνομα ΟΦΗ σημαίνει Ηράκλειο,τη πρωτεύουσα της νήσου Κρήτης”.

“Για τον λόγο ότι είμαστε ένα φαν κλαμπ, είμαστε πολύ περήφανοι. Γι’αυτο θέλουμε να κάνουμε κάτι δικό μας”, εξηγεί ο διευθυντής και βοηθός προπονητή Θεόδωρος Καλοτίνης (29).

“Τα τελευταία λοιπόν τέσσερα, πέντε χρόνια πολλοί νέοι Έλληνες έφυγαν από το νησί της Κρήτης, με προορισμό τη Γερμανία, έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα να ιδρύσουν έναν δικό τους σύλλογο. Είναι άνθρωποι με την ίδια ιδεολογία και τους ίδιους στόχους. Θέλουν να ενσωματωθούν στην κοινωνία (της Γερμανίας) χωρίς να ξεχάσουν τις ρίζες τους”, εξηγεί ο Ιωάννης Χορόζης. Ο 66χρόνος πρόεδρος της ομάδας Blau-Weiß Oppau βοήθησε τους ανθρώπους από την χώρα του στα πρώτα βήματα του νέου κλαμπ με την εμπειρία και τις διασυνδέσεις του.

Κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι το νέο κλαμπ δεν είναι ένας κλειστός οργανισμός μόνο για Κρητικούς. Στο δυναμικό του συλλόγου υπάρχουν άνθρωποι από πολλά μέρη της Ελλάδας όπως επισης Γερμανία, Βούλγαρια και Καμερούν.

Οι διασυνδέσεις με την επαγγελματική ομάδα στην Ελλάδα είναι καλές. Υπεύθυνοι της ομάδας του ΟΦΗ Κρήτης υποστηρίζουν το Φαν κλαμπ στη Γερμανία. Για παράδειγμα δώρισαν δύο εμφανίσεις ποδοσφαίρου στον νέο σύλλογο.

Φυσικά στα χρώματα της ομάδας, μαύρο και άσπρο όπως επίσης φιγουράρει και η Κρήτη στο πίσω μέρος της φανέλας.

Οι Κρητικοί δεν είναι περήφανοι μόνο για το νησί τους αλλά για όλη την Ελλάδα. Καταγόμαστε από ένα αξιαγάπητο μέρος, φιλόξενο, γεμάτο παράδοση και πλούσιο πολιτισμό. Όλα αυτά θέλουμε να τα αναδείξουμε και εδώ (Γερμανία) τόνισε ο Καλοτίνης.

Η χρηματοδότηση του ΟΦΗ Κρήτης Λουντβιγκσχάφεν δείχνει σίγουρη. Ενθουσιασμένοι φίλοι της Κρήτης χορηγούν όπως επίσης τα μέλη του συλλόγου τα οποία επωμίζονται ένα μηνιαίο κόστος.

Επίσης υπάρχει μια επιτροπή τεσσάρων ατόμων στην οποία ανήκει ο Ιωάννης Χορόζης, η οποία λειτουργεί με συμβουλευτικό τρόπο όπως επίσης σε γλωσσικά θέματα.

“Στην Κρήτη θα υπάρξει ενδιαφέρον και θα γραφτεί, το τι συμβαίνει εδώ”, εξηγεί ο Γκούφας.

“Περνώντας στο αγωνιστικό κομμάτι, το νέο κλαμπ προπονείται και δίνει τους αγώνες του στο SV Pfingstweide, που πολύ γρήγορα έκανε σπίτι του. Το SVP ήταν εξαρχής διαθέσιμο και άμεσως μας αγκάλιασε. Εδώ είναι μια ατμόσφαιρα για ποδόσφαιρο ξεκαθαρίζουν” οι Γκουφας, Καλοτίνης.

“Στη επιλογή του προπονητή υπήρχε αμέσως ταύτιση και ομοφωνία. Ήμουν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής  στην Ελλάδα με την Skoda Ξάνθη και έπαιξα σαν αριστερό μπακ” εξηγεί ο 33χρονος Ιορδάνης Μπεχλιβανιδης.

“Ο Ιορδάνης είναι τέσσερα χρόνια στη Γερμανία και έχει αγωνιστεί σε Wies-baden, Griesheim και Mannheim στην Landesliga. Ο Μπεχλιβανιδης κατάγεται από την Θράκη. Ταιριάζει απόλυτα στον χαρακτήρα της ομάδας”, συνεχίζει ο ίδιος.

Ο στόχος των Κρητικών στο πρωτάθλημα είναι να είναι αξιοπρεπείς, να έχουν σταθερότητα και να είναι ανοιχτοί σε όλα τα έθνη. Το ξεκίνημα ήταν πολλά υποσχόμενο..

Στο πρώτο παιχνίδι της σαιζόν ο ΟΦΗ κέρδισε το Tus Flomersheim εκτός με 2-1. Αυτό πρόκειται να χαροποιήσει στο νησί της Κρήτης τους φίλους του ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook