“Όλη η Ελλάδα αντιλαμβάνεται πλέον το τι συμβαίνει στον ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Ανέστης Αναστασιάδης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την επιστροφή του στο Ηράκλειο και εξέφρασε την απόλυτη πίστη του για το μέλλον του ΟΦΗ. “Θα διεκδικήσει την είσοδο του στα πλέι – οφ” τόνισε μεταξύ των άλλων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ανέστης Αναστασιάδης στον Αthletic Radio 104,2

Για την επιλογή του Γιώργου Σίμου: Είναι δυστυχώς η ελληνική νοοτροπία ότι πριν δούμε οτιδήποτε, πρέπει να το κριτικάρουμε. Ευτυχώς που η ομάδα σε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια, κατάφερε να πάρει βαθμούς και το παιδί να συνεχίσει την πολύ καλή δουλειά που κάνει. Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί η πρόσληψη του Γιώργου να είναι αμφιλεγόμενη ενώ εκείνη ενός 34χρονου στην Τρίπολη ή στον Παναιτωλικό να περνάει έτσι. Υπάρχουν πολλοί ικανοί Έλληνες προπονητές που δεν έχουν δουλειά και είναι νέα παιδιά με φρέσκες και σύγχρονες ιδέες. Είναι πολύ τυχερός που συνεργάζεται με ανθρώπους που γνωρίζει ότι δεν θα τον διώξουν με δύο αρνητικά αποτελέσματα και έχει τα φόντα να μείνει στον ΟΦΗ για πολλά χρόνια”.

Για το που μπορεί να φτάσει ο ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις την είσοδο του στα πλέι – οφ γιατί βλέπω και πως ο Ατρόμητος δεν είναι στα περσινά στάνταρ. Μαζί με την Ξάνθη πιστεύω πως θα διεκδικήσουν την είσοδο στα πλέι – οφ και ο ΟΦΗ έχει όλο το πακέτο ενώ θα έχει και την ηρεμία στα άσχημα αποτελέσματα που άλλες ομάδες δεν θα την έχουν”.

Για τον ΟΦΗ: “Η ομάδα ταλαιπωρήθηκε πολύ και πλέον βρήκε το λιμάνι της. Όλη η Ελλάδα αντιλαμβάνεται το τι αλλάζει και θα αποκτήσει την χαμένη αίγλη της. Έχει ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο, που εκπαιδεύουν τους παίκτες και τους αποβάλλουν το άγχος και που μαθαίνουν πως θα λειτουργεί με ευρωπαϊκά πρότυπα. Ήταν η καλύτερη, χρονικά, ευκαιρία για να γίνει το “πάντρεμα”.

Για τον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ: Αυτό που κάνει ο ΟΦΗ είναι λίγο πρωτόγνωρο στην Ελλάδα, προσπαθώντας να επιβάλει την κυριαρχία του. Τον είδα στην Αθήνα, ήμουν στο γήπεδο με τον Παναιτωλικό. Αξίζουν συγχαρήτηρια σε όλους όσους έχουν συμβάλει σε όλη την επιτυχία. Να είναι ενωμένοι στις δύσκολες στιγμές και πιστεύω ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Έχει κερδίσει τον σεβασμό όλης της Ελλάδας και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: “Δεν υπάρχει η διάθεση να αλλάξουν το ποδόσφαιρο και ενδιαφέρει τους παράγοντες, κυρίως των μεγάλων ομάδων, μόνο οι προσωπικές τους σκέψεις. Οποιαδήποτε πρωτοβουλία δημιουργείται στην Ελλάδα θα προσπαθήσουν να την χλευάσουν και να την λοιδωρήσουν. Η “αρρώστια” που υπάρχει γύρω από το ποδόσφαιρο, δύσκολα μπορεί να φύγει”.

Για το VAR: “Στην Ελλάδα φάνηκε πως θα έχουμε προβλήματα και φάνηκε από την πρώτη αγωνιστική και ξεκινάει στην Ελλάδα όπου βλέπουμε τις ομάδες να το χλευάζουν γιατί αυτή είναι η νοοτροπία μας αφού δεν πρόκειται να δεχτούμε μια απόφαση του VAR όταν είναι κατά μας”.

Για την Λαμία: “Η Λαμία έχει έναν άνθρωπο που βάζει πολλά χρήματα και από την τσέπη του, ο ίδιος έχει μεγαλώσει την ομάδα ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη. Αισθάνεται ότι είναι λίγο μόνος και κουρασμένος. Σίγουρα έφυγαν κάποιοι παίκτες που ήταν σημαντικοί όμως πιστεύω πως εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρει να σώσει την χρονιά. Ίσως να μην μπορέσει να επαναλάβει την περσινή πορεία όμως πιστεύω ότι θα σωθεί”.

Για τις ομάδες που θα κινδυνεύσουν: “Νομίζω ότι ο Πανιώνιος είναι στην πιο εύθραστη θέση και οποιοδήποτε αρνητικό αποτέλεσμα θα τον φέρει στον υποβιβασμό. Όμως έχει το dna και τους ανθρώπους για να ανταποκρίνεται όμως πιστεύω πως φέτος είναι πιο δύσκολα από ποτέ. Σίγουρα υπάρχουν ομάδες όπως ο Παναιτωλικός, η Λαμία και η Τρίπολη που περνάει ζόρια. Όμως οι ισορροπίες μπορούν να αλλάξουν σε έναν μήνα και νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε”.

Για τα δικά του σχέδια: “Το μέλλον δεν μπορούμε να το προβλέψουμε. Το ποδόσφαιρο μπορεί να σε οδηγήσει οπουδήποτε. Θέλω να δω ποια είναι η διαδικασία με τις σχολές και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει όμως το ποδόσφαιρο θα μας κατευθύνει. Κάνω αυτό που αγαπάω για 20 χρόνια και θέλω να ζω αυτήν την καθημερινότητα να την συνεχίσω. Ο ΟΦΗ έχει ανθρώπους που την στελεχώνουν και διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και γνωρίζουν καλύτερα από όλους τι χρειάζεται ο σύλλογος”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook