Κωδικός Γκιγιέρμε για τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σημαντικό ρόλο θα παίξει το “μπλοκάρισμα” του Βραζιλιάνου μέσου.

Από τα πόδια του Γκιγιέρμε περνάει σχεδόν ολόκληρο το παιχνίδι του ΟΣΦΠ. Μπορεί τα φώτα να στρέφονται στον Βαλμπουενά και τους μεσοεπιθετικούς της ομάδας του Μαρτίνς ωστόσο ο Βραζιλιάνος είναι εκείνος που “κουβαλάει” την μπάλα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού του ΟΣΦΠ.

Το Σαββάτο θα γίνει ένα πολύ… “περίεργο” παιχνίδι ανάμεσα στον ΟΣΦΠ και τον ΟΦΗ: Θα αναμετρηθούν δύο ομάδες που θέλουν να παίζουν ποδόσφαιρο, επιζητούν την κατοχή της μπάλας και θέλουν να την έχουν στα πόδια τους. Και αν για τον ΟΦΗ ο παίκτης – κλειδί είναι ο Χουάν Νέιρα, για τον Ολυμπιακό εκείνος είναι ο Γκιγιέρμε. Σημαντικό ρόλο στα πλάνα του Γιώργου Σίμου θα παίξει το πως θα “μπλοκαριστεί” ο Βραζιλιάνος που παίρνει την μπάλα από τα στόπερ, παίζοντας μαζί με τον Μπουχαλάκη στον άξονα, ζητάει την μπάλα, την μεταφέρει προς τους μεσοεπιθετικούς του ΟΣΦΠ.

Όσο λιγότερο καταφέρει ο Γκιγιέρμε να μεταφέρει την μπάλα προς την επίθεση άλλο τόσο θα μπορέσει ο ΟΦΗ να διατηρήσει την μπάλα στην κατοχή του.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι Νέιρα και Γκιγιέρμε είναι οι δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος στην κατηγορία με τις περισσότερες πάσες και αυτό δείχνει την επιδραστικότητα του Βραζιλιάνου στο παιχνίδι του ΟΣΦΠ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook