Videos | Σαν Σήμερα: Ο ΟΦΗ «πατάει» την Φερεντσβάρος με 3-0

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σαν Σήμερα, στις 16 Σεπτεμβρίου 1997 ο ΟΦΗ πραγματοποιεί εκπληκτική εμφάνιση και “πατάει” την Φερεντσβάρος με 3-0 με τους Ούγγρους να προσκυνούν στο “ναό” από 9.000 παραληρούντες φιλάθλους της ομάδας.

Ο ΟΦΗ είχε περάσει εύκολα το εμπόδιο της ισλανδικής Ρέικιαβικ στον πρώτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ όμως στην συνέχεια η κληρωτίδα τον έφερνε αντιμέτωπο με την Φερεντσβάρος που ένα χρόνο νωρίτερα είχε αποκλείσει με… περίπατο τον Ολυμπιακό. Οι Ούγγροι, πρωταθλητές την προηγούμενη χρονιά, είχαν πάνω τους την ταμπέλα του φαβορί και πηγαίνοντας στο Ηράκλειο δήλωναν αισιόδοξοι για την πρόκριση.

Όμως, το φθινοπωρινό βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου, ο ΟΦΗ έγραφε ακόμα μια χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή του ιστορία συντρίβοντας την Φερεντσβάρος με 3-0 ενώ το σκορ είχε φανεί… μικρό σε σχέση με τις ευκαιρίες που είχαν χαθεί. Συγκλονιστική ήταν η παρουσία 7.500 Ομιλητών που είχαν μετατρέψει το “Γεντί Κουλέ” σε κολαστήριο για τους αντιπάλους τους ενώ οι 200 Ούγγροι που είχαν στοιβαχτεί στην θύρα 6 δεν είχαν ακουστεί καθόλου κατά την διάρκεια του αγώνα.

Οι παίκτες του Ευγένιου Γκέραρντ γίνονται τα αφεντικά του αγώνα από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και αρχίζουν να πυροβολούν την εστία της Φερεντσβάρος. O Oύντβαρατς έβλεπε τους παίκτες του ΟΦΗ να επιτίθενται κατά κύματα. Μορφή του αγώνα στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Νίκος Παπαδόπουλος που λόγω της τιμωρίας – μαμούθ ύψους 21 αγωνιστικών λόγω της αποβολής του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, είχε δικαίωμα συμμετοχής μόνο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ο ΟΦΗ μπαίνει δυνατά και με την βοήθεια 9.000 πιστών του γίνεται το αφεντικό του αγώνα από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Το γκολ δεν αργεί να έρθει και στο 20ο λεπτό ο Μίτιτς κερδίζει το πέναλτι μετά από πάσα του Κιάσσου με τον Παπαδόπουλο να αναλαμβάνει την εκτέλεση του και να ευστοχεί κάνοντας το 1-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Στην συνέχεια, η πίεση του ΟΦΗ αυξανόταν συνεχώς και στο 55′ ο Νίκος Κουνενάκης με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 2-0.

30 λεπτά αργότερα ο Νίκος Νιόπλιας με έναν “κεραυνό” βάζει ταφόπλακα στα όνειρα των Ούγγρων για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός της Φερεντσβάρος Τιμπόρ Νίλαζι τα είχε “χαμένα” με τον κόσμο του ΟΦΗ πλέκοντας το εγκώμιο των φιλάθλων του και καταλογίζοντας τον ως μια από τις κυριότερες αιτίες της ήττας της ομάδας του.

ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Τσιαντάκης (80′ Σταυρακάκης), Δερμιτζάκης, Παπαδόπουλος, Κουνενάκης, Σκέντζος, Κιάσσος, Μαρινάκης, Νιόπλιας, Μίτιτς (83′ Ρίζνιτς), Αναστασίου.

Φερεντσβάρος: Ούντβαρατς Νίλας (69′ Μιριούτα), Νάγκι, Ντράγκοναρ, Λίμπεργκερ, Σουλτς, Λίπσεϊ, Βίντσε, Πάλιγκ, Χόρβατ, Ζαβάτσκι, (60 Αλμπερτ)

Στον επαναληπτικό της Ουγγαρίας ο ΟΦΗ θα ηττηθεί με 2-1 και θα πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook