Videos | Σαν Σήμερα: Ο ΟΦΗ, η νίκη επί της Οσέρ και η ατάκα θρυλικού Γκι Ρου: “Θα θυμόμαστε για πάντα αυτή τη νύχτα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σαν σήμερα, στις 4 Νοεμβρίου 1997 ο ΟΦΗ κερδίζει στο «Γεντί Κουλέ» την Οσέρ με 3-2 όμως παρά τον αποκλεισμό κερδίζει για ακόμα μια φορά τον θαυμασμό της ποδοσφαιρικής Ελλάδας.

Η ήττα από την Οσέρ στο πρώτο παιχνίδι με 3-1 δεν άφηνε πολλές ελπίδες πρόκρισης στον ΟΦΗ ωστόσο εκείνη η ομάδα έδειχνε ότι μπορούσε να παίξει κόντρα σε κάθε αντίπαλο και τελικά το απέδειξε το βράδυ της 4ης Νοεμβρίου 1997.

Σε ένα κατάμεστο «Γεντί Κουλέ», ο ΟΦΗ αντιμετώπιζε την Οσέρ που είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Γαλλίας τον περασμένο χρόνο ενώ είχε στις τάξεις της εν ενεργεία διεθνείς παίκτες όπως οι Σαρμπονιέ, Ντιομέντ και ο πρώτος σκόρερ του γαλλικού πρωταθλήματος, Στεφάν Γκιβάρς.

Ωστόσο, ο ΟΦΗ είχε δείξει και στο πρώτο παιχνίδι ότι όπου γνώρισε την ήττα με 3-1 ότι η Οσέρ δεν αποτελούσε φόβητρο για τους παίκτες του Γκέραρντ. Αν και προηγήθηκε με γκολ του Νιόπλια όλοι έχουν να θυμούνται την σφαγιαστική διαιτησία που είχε ως αποτέλεσμα να τελειώσει η ομάδα το παιχνίδι με 9 παίκτες λόγω αποβολής των Χανιωτάκη, Σκέντζου και τελικά να χάσει με αυτό το σκορ.

Στον επαναληπτικό του «Γεντί Κουλέ» ο ΟΦΗ πιέζει από την αρχή του αγώνα όμως δεν αποφέρει κέρδη. Αντιθέτως, οι Γάλλοι στην πρώτη τους επίσκεψη στην περιοχή του Γιαλαμά καταφέρνουν να σκοράρουν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκιβάρς στο 39ο λεπτό του αγώνα.

Ο ΟΦΗ αντεπιτίθεται στο δεύτερο ημίχρονο και με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Νίκου Παπαδόπουλου ισοφαρίζει στο 58’.

Όμως τρία λεπτά αργότερα οι Γάλλοι παίρνουν ξανά προβάδισμα με ανάποδο ψαλίδι του Ντενιό.

Παρά το γεγονός ότι ο ΟΦΗ στο 60’είναι πίσω στο σκορ με 1-2, δεν το βάζει κάτω και προσπαθεί να πάρει τη νίκη που θα αποτελούσε ένα παράσημο στην ευρωπαϊκή ιστορία του. Στο 75’ ο ΟΦΗ κερδίζει πέναλτι μετά από ανατροπή του Μαρινάκη από τον Ραμπαριβονί με το Νίκο Παπαδόπουλο να ευστοχεί ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Ο ΟΦΗ κυνηγούσε τρελά το 3ο γκολ που θα έδινε τη νίκη γοήτρου και παράλληλα θα ευχαριστούσε τον κόσμο για την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούσε και τελικά τα κατάφερε.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Αναστασίου μετά την πάσα του Αδάμου με γυριστό σουτ έκανε το 3-2 για τον ΟΦΗ δίνοντας τη νίκη στην Κρητική ομάδα και στον Γκι Ρου την ευκαιρία να πει το καλύτερο εγκώμιο για τον σύλλογο: «Αυτή τη νύχτα θα την θυμόμαστε για πάντα».

* Η φωτογραφεία είναι αρχείου και όχι του αγώνα…

Η σύνθεση του ΟΦΗ

Γιαλαμάς, Κιάσσος, Παπαδόπουλος, Αδάμος, Μαρινάκης, Τσιαντάκης (58’Ρίζνιτς), Αναστασίου, Μίτιτς (72’Ντιάρα), Δερμιτζάκης, Κουτσουπιάς, Αναστασίου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook