Μποροβήλος: «Όχι στην αλόγιστη χρήση του VAR»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη μίλησε για την αλόγιστη χρήση του VAR και τον κίνδυνο αποδόμησης του ποδοσφαίρου.

Μιλώντας στο «Radio Arcadia 93.8», ο Γιώργος Μποροβήλος ήταν χειμαρρώδης.

«Το πρόβλημα με το VAR δεν είναι η συσκευή αλλά ο έμψυχος παράγοντας. Οι άνθρωποι που καλούνται να το διαχειριστούν και να πάρουν αποφάσεις με τη βοήθεια του VAR. Διότι, είναι σαν να διαθέτουμε ένα τελευταίας τεχνολογίας αυτοκίνητο, το οποίο μπορεί να μας κάνει ταξίδια γρήγορα και ασφαλή, αυτός όμως ο οποίος καλείται να το οδηγήσει, έχει θέματα, για να μην χρησιμοποιήσω καμιά πιο βαριά έκφραση. Τελικά, όχι μόνο το αυτοκίνητο δεν μας εξυπηρετεί σε τίποτα αλλά βγαίνει κι εκτός δρόμου. Θέλω να πω ότι η χρήση του VAR δημιουργεί προβλήματα κάτι που είχα επισημάνει πριν ακόμα ξεκινήσει να χρησιμοποιείται το VAR», επεσήμανε.

Για να συνεχίσει: «Η χρήση του δεν πρέπει να γίνεται αλόγιστα και να μετατρέπει το όμορφο άθλημα του ποδοσφαίρου σε τηλεοπτικό προϊόν  στο γήπεδο. Οι αποφάσεις πρέπει να είναι γρήγορες και σε λίγες περιπτώσεις. Το VAR είναι ένα εργαλείο που μπήκε να βοηθήσει. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η χρήση να είναι σωστή, ειδάλλως είναι κάτι που αποδομεί την ομορφιά του ποδόσφαιρο».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook