Videos / Transfer Stories: “Φάκελος” Γκόραν Ντρούλιτς

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

H στήλη Τransfer Stories επιστρέφει και καταγράφει το άγνωστο παρασκήνιο από την μεταγραφή του Σέρβου παιχταρά το καλοκαίρι του 2006.

Μπορεί ο Σέρβος επιθετικός να έμεινε στο Ηράκλειο για δύο μόλις χρόνια ωστόσο αγαπήθηκε όσο λίγοι και η αλήθεια είναι ότι ο Ντρούλιτς φορώντας την φανέλα του ΟΦΗ έδωσε τις τελευταίες ποδοσφαιρικές του παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο.

12 Ιουλίου 2006

Ο ΟΦΗ βρισκόταν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ανάλογες με του φετινού καλοκαιριού. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα έχουν φύγει άκομψα από τον σύλλογο, πρώτα ο Μύρωνας Σηφάκης και αργότερα ο Νίκος Μαχλάς. Το Ηράκλειο “βράζει” κατά του Φανούρη Βατσινά που στα τέλη Ιουνίου φέρνει στην Κρήτη τον άγνωστο, τότε, Ράϊνερ Μάουρερ. Το κλίμα δεν ήταν το καλύτερο και μερικές ημέρες μετά, γίνεται γνωστό ότι στο “Βαρδινογιάννειο” βρίσκεται ένας Σέρβος επιθετικός το όνομα του οποίου θα προκαλέσει πάταγο.

Μοιραία και εν μέσω καύσωνα, οι ρεπόρτερ του ΟΦΗ έχουν βγει στην “γύρα” για να βρουν τον Σέρβο που ήρθε – εν κρυπτώ – στο Ηράκλειο και είναι έτοιμος να υπογράψει συμβόλαιο.

Τότε, οι μοναδικές πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει ήταν ότι το “κονέ” έκανε ο μάνατζερ του Μάουρερ, ο Τσέντο Γκόσπιτς. Ο Βατσινάς, μπροστά στο κλίμα που είχε δημιουργηθεί, έψαχνε μια μεταγραφή – όνομα προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα στο Ηράκλειο.

Πράγματι, μόλις έγινε γνωστό το όνομα, ακολούθησε πάταγος. Ο Γκόραν Ντρούλιτς ήταν ένα τεράστιο όνομα για το ποδόσφαιρο της Σερβίας αφού πέντε χρόνια πριν (2001), η μετακίνηση του από τον Ερυθρό Αστέρα προς την Ρεάλ Σαραγόσα, αποτελεί ρεκόρ για τον ισπανικό σύλλογο που έβγαλε από τα ταμεία του σχεδόν 5 εκ. ευρώ.

Ωστόσο τα χρόνια είχαν περάσει και τα “πήλινα γόνατα” του Σέρβου τον είχαν φέρει, την προηγούμενη σεζόν, στο Βέλγιο και την Λόκερεν.

Το ποδοσφαιρικό IQ του Ντρούλιτς ήταν κάτι το μοναδικό και βέβαια, εκείνο το καλοκαίρι, αποτέλεσε μια δαπανηρή μεταγραφή. Η φθορά του Σέρβου είχε ξεκινήσει όμως η μεταγραφή του δεν αποτέλεσε καθόλου εύκολη υπόθεση για τον ΟΦΗ. Μάλιστα, ο Σέρβος που είχε έρθει στο Ηράκλειο με τον Τσέντο Γκόσπιτς (μάνατζερ του Ράινερ Μάουρερ επίσης) αρχικά δεν δέχτηκε τον όρο να δοκιμαστεί από τον Γερμανό τεχνικό αλλά επέμενε να υπογράψει.

Ο γραφών στάθηκε τυχερός και βρέθηκε στο “Βαρδινογιάννειο” την ημέρα της υπογραφής του συμβολαίου του με τον ΟΦΗ που ήταν διάρκειας δύο χρόνων. Ο… “χοντρούλης” Ντρούλιτς δεν θύμιζε σε τίποτα έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή αφού τα κιλά ήταν περιττα (και μάλιστα εμφανή) με τον Σέρβο να επιμένει για συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων – και όχι ένα όπως ήθελε ο ΟΦΗ – τονίζοντας ότι στο Ηράκλειο θα αναγεννηθεί.

Και η πραγματικότητα είναι ότι ο Γκόραν Ντρούλιτς απέδειξε αγωνιζόμενος στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ πως αν δεν υπήρχαν τα “πήλινα γόνατα” (που έκαναν την εμφάνιση τους στην δεύτερη σεζόν του), τότε ο Σέρβος δεν υπήρχε περίπτωση να έρθει όχι μόνο στο Ηράκλειο αλλά και στην Ελλάδα.

Την πρώτη χρονιά κάνει πράγματα και θαύματα. Ο Ντρούλιτς συστήνεται στον κόσμο του ΟΦΗ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Ατρόμητο με ένα γκολ και μια ασίστ και το γκολ κόντρα στον Ηρακλή, μετά από λίγες αγωνιστικές, είναι απλά η πρόγευση για το τι θα ακολουθούσε.

Ο ΟΦΗ με τριπλέτα – φωτιά στην επίθεση αποτελούμενη από τους Ντρούλιτς, Νουαφόρ και Οφορίκουε oδεύει προς τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πριν τον “τελικό” της χρονιάς κόντρα στον ΠΑΟΚ, το κακό γίνεται. Ο Σέρβος που είχε αρχίσει να βγάζει προβλήματα τραυματισμού είναι αμφίβολος για το ματς της Τούμπας όπου ο ΟΦΗ με νίκη θα έπαιρνε το εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ ενώ με ήττα, όπως και συνέβη, θα πήγαινε στο Ιντερτότο. Ο Μάουρερ πιέζεται αφού ο Ντρούλιτς έχει κάνει μια φανταστική χρονιά που τον βάζει στο στόχαστρο της ΑΕΚ αλλά και του Ολυμπιακού. Η παρουσία του Σέρβου αποτελεί “must” για εκείνο το παιχνίδι. Ο Ντρούλιτς παίζει αλλά η ζημιά γίνεται. Το κορμί του δεν αντέχει πλέον και ο ίδιος αποτελεί σκιά του εαυτού του σε εκείνη την αναμέτρηση.

Ο Σέρβος δεν θα ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος και η επόμενη χρονιά κυλάει για τον ίδιο μεταξύ γηπέδου και ατελείωτων φυσικοθεραπειών για να κοπάσουν οι πόνοι γύρω από τα διαλυμένα γόνατα του. Ο Μάουρερ έχει κάποιες εκλάμψεις επί Παράσχου όμως ποτέ ξανά δεν θα είναι ο ίδιος. Το καλοκαίρι του 2008 ανακοινώνεται το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών και ο Σέρβος παιχταράς παραμένεισ την Ελλάδα. Το καλοκαίρι του 2008 μετακομίζει στην Καβάλα του Μάκη Ψωμιάδη ακολουθώντας τον Ράινερ Μάουρερ στην πόλη της Μακεδονίας. Οι Καβαλιώτες εκείνη την σεζόν θα πάρουν την άνοδο για την Superleague με τον Ντρούλιτς ωστόσο να μην θυμίζει ποτέ τον Σέρβο δαντελένιο παίκτη που θαυμάσαμε όλοι μας στο Ηράκλειο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook