Videos | Transfer Stories: Βίκτορ Ούγκο Ντελγκάδο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Oι Transfer Stories του Gentikoule επιστρέφουν με τον Αργεντινό παιχταρά που θα είχε αφήσει εποχή στην Ελλάδα αν το μυαλό του ήταν όσο το ταλέντο του και καταγράφει το πως ήρθε στον ΟΦΗ το 1991.

Οι παλιότεροι σίγουρα θυμούνται με μεγάλο θαυμασμό το όνομα του Βίκτορ Ούγκο Ντελγκάδο. Ένας αρτίστας της μπάλας που μόνο στο youtube να ψάξει κάποιος, θα αντιληφθεί το μέγεθος του ταλέντου του. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Ντελγκάδο κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία μόλις 31 χρονών!

Στις αρχές της 10ετίας του ’90 δεν υπήρχε ούτε το διαδίκτυο, ούτε η σημερινή τεχνολογία που μπορεί να φέρει έναν παίκτη κατευθείαν στον υπολογιστή σου και να μάθεις ότι θες για εκείνον. Μια ομάδα που ενδιαφερόταν για έναν παίκτη από την άλλη άκρη του κόσμου προχωρούσε στην μεταγραφή, είτε ταξιδεύοντας εκεί – είτε παίρνοντας το ρίσκο να τον αποκτήσει και πάνω στο εξάμηνο να αποδειχθεί ότι ήταν “παλτό”.

Το καλοκαίρι του 1991 ο Ευγένιος Γκέραρντ αναζητούσε έναν επιτελικό μέσο που να κάνει την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Κώστας Καζανάκης, όπως και τώρα, αποτελούσε τον υπεύθυνο μεταγραφών του ΟΦΗ και πρωτοακούστηκε το όνομα του Ντελγκάδο. Λόγω της στενής του φιλίας με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα, απευθύνθηκε σε εκείνον προκειμένου να τον ενημερώσει για τον Αργεντινό που τότε αποτελούσε τον “μαέστρο” της Ουρακάν.

Πράγματι, ο Ρότσα έψαξε και έμαθε για το Ντελγάδο λέγοντας στον Κώστα Καζανάκη να τον πάρει αμέσως ο ΟΦΗ αλλά με έναν… αστερίσκο: Ότι ήταν ένας πολύ παράξενος χαρακτήρας – όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια (άλλωστε οι παλιότεροι θα θυμούνται σίγουρα τα ξενύχτια του Αργεντινού και ένα ατύχημα όπου το αμάξι που οδηγούσε έγινε παρανάλωμα του πυρός) είχε δίκιο.

Ο Ντελγκάδο ήταν ο ηγέτης της Ουρακάν ωστόσο είχε μεγαλώσει σε ένα πολύ περίεργο περιβάλλον. Το παρατσούκλι του ήταν “Ινδιάνος” και είχε μεγαλώσει στις πιο φτωχικές συνοικίες της Αργεντινής με αποτέλεσμα αυτό το γεγονός να επηρεάσει και τον χαρακτήρα του.

Παρότι ο Κώστας Καζανάκης είχε μάθει τα καλύτερα, έπρεπε να ταξιδέψει στην Αργεντινή για να τον δει και από κοντά. Πράγματι, πηγαίνει στην Αργεντινή και τον βλέπει σε ένα παιχνίδι της Ουρακάν με την Ρίβερ Πλέιτ. Ο Ντελγκάδο κάνει ένα εξωπραγματικό παιχνίδι μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Ο Καζανάκης παθαίνει την πλάκα του και η μεταγραφή του ολοκληρώνεται την ίδια ημέρα!

Πράγματι, ο Ντελγκάδο ήρθε στο Ηράκλειο επιβεβαιώνοντας και τις δύο φημές: Και του παικταρά αλλά και του προβληματικού χαρακτήρα. Άλλωστε οι φήμες λένε ότι ο Ντελγκάδο αγαπούσε πολύ και τα ξενύχτια του άφησαν εποχή εκείνα τα χρόνια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook