Βολωνάκης στο Gentikoule: «Προλαβαίνουν να δουν τα νέα παιδιά!»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η σαιζόν ολοκληρώθηκε για την ομάδα Κ20 του ΟΦΗ και ο Δημήτρης Βολωνάκης μιλώντας στο Gentikoule κάνει τον απολογισμό ζητώντας μεγαλύτερη προσοχή στα νέα παιδιά της ομάδας.

Η χρονιά για τα τμήματα υποδομής του συλλόγου μόνο εύκολη δεν ήταν. Εν μέσω της αβεβαιότητας του περασμένου καλοκαιριού, οι ομάδες Κ17 και Κ20 ξεκινούσαν την προετοιμασία τους για τη νέα σαιζόν με ελάχιστους παίκτες στο ρόστερ. Αυτά τα προβλήματα φάνηκαν και κατά την διάρκεια της χρονιάς όπου η ομάδα γνώρισε αρκετές βαριές ήττες. Όμως είναι δεδομένο πως σε αυτό το επίπεδο το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει παίκτες και προπονητή είναι τα αποτελέσματα.

Ο Δημήτρης Βολωνάκης μιλώντας στο Gentikoule κάνει τον απολογισμό του για το πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε το Σάββατο λέγοντας: «Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά από πολλές απόψεις. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία δίχως παίκτες και μέσα στον Αύγουστο. Ήταν δύσκολη ως προς την οργάνωση αλλά και ως προς την συγκρότηση της ομάδας. Πήραμε κάποια παιδιά και μαζί με αυτά τα λίγα που υπήρχαν στην ομάδα θα έλεγα πως ήταν ένα «μωσαΐκό παικτών» αφού δεν είχαμε την πολυτέλεια να διαλέξουμε σε θέσεις αλλά και λόγω των οικονομικών προβλημάτων να πάρουμε κάποια παιδιά με μεταγραφή. Την περίοδο που οι περισσότερες ομάδες είχαν ολοκληρώσει την προετοιμασία τους και ήταν έτοιμες για το πρωτάθλημα, εμείς ακόμα στήναμε την ομάδα. Νομίζω ότι στο τέλος του δευτέρου γύρου τα αποτελέσματα είναι φανερά θετικά και με νίκες δίχως να υπάρχουν μεγάλες σε έκταση ήττες όπως στον πρώτο γύρο. Τα παιδιά αντιμετώπιζαν τους αντιπάλους τους επί ίσοις όροις και τα περισσότερα ματς τα χάσαμε στο γκολ. Είναι σαφές και φανερό ότι τα παιδιά έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να βελτιώσουν την εικόνα τους, τόσο του εαυτού τους όσο και της ομάδας. Θέλω να σημειώσω ακόμα ότι είμαστε η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που έπαιζε χωρίς επαγγελματίες».

Όσον αφορά το μέλλον αυτών των παιδιών, ο προπονητής της ομάδας Κ20 ζήτησε μεγαλύτερη προσοχή τονίζοντας πως «εγώ έκανα κάποιες εισηγήσεις και από εκεί και πέρα ο προπονητής της πρώτης ομάδας θα έπρεπε να έχει δει πολύ πιο νωρίς αυτά τα παιδιά. Θέλω να πιστεύω ότι θα προλάβει να το κάνει».

Σχετικά με το αν υπήρχαν κέρδη υπογράμμισε «πάντα βλέπω την θετική πλευρά. Αυτά τα παιδιά έπαιζαν πέρυσι στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και κατετάγησαν σε χαμηλή θέση. Παίζοντας φέτος σε ένα ιδιαίτερο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, πιστεύω ότι είχαμε μόνο κέρδη γιατί η ουσία είναι να βελτιώνονται οι παίκτες και όχι να παίρνουμε το πρωτάθλημα».

Παράλληλα, εξέφρασε την πίστη του για μια εντελώς διαφορετική χρονιά στο επόμενο πρωτάθλημα λέγοντας ότι: «Είχαμε το χαμηλότερο μ.ο. ηλικίας καθώς τα μισά παιδιά γεννήθηκαν το 1995 και έπρεπε να αγωνίζονται κανονικά με την Κ17. Αυτοί πήραν εμπειρίες και του χρόνου θα είναι καλύτεροι που θα μπουν στην ομάδα και άλλα παιδιά από την ομάδα Κ17. Παράλληλα, φέτος θα έχουμε τον χρόνο ώστε να γίνει καλύτερος προγραμματισμός σε όλους τους τομείς. Υπήρξε μεγάλη βελτίωση στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και πιστεύω πως αν είχαμε έναν ακόμα γύρο αγώνων θα είχαμε και άλλη βελτίωση με καλύτερα αποτελέσματα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook