Το Αμερικανάκι του ΟΦΗ! Από την Λίβερπουλ και την Μπόκα στο Ηράκλειο!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, ο Νίκο Γκαϊτάν, προπονείται με την ομάδα Κ20 του ΟΦΗ και δεν αποκλείεται να αποκτηθεί. Διαβάστε το στόρυ του παίκτη που στα 16 του δοκιμάστηκε σε Νιουκάστλ, Σπόρτινγκ Λισαβώνας και Μπόκα Τζούνιορς!

O 18χρονος επιτελικός μέσος (γεν. 1995) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ποδοσφαίρου των Ηνωμένων Πολιτειών και διακρίθηκε για το ταλέντο του από πολύ μικρή ηλικία. Στο Ηράκλειο βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα όπου προπονείται με την ομάδα Κ20 του ΟΦΗ ενώ έχει αγωνιστεί σε όλα τα φιλικά που έχει δώσει η ομάδα πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Η εικόνα που παρουσίασε ο Νίκο Γκαϊτάν – είναι αργεντίνικης καταγωγής – υποχρέωσε τον Δημήτρη Βολονάκη να ανάψει το “πράσινο φως” για την απόκτηση του που για να προχωρήσει θα πρέπει να ξεπεραστούν κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα.

Πως βρέθηκε στον ΟΦΗ

Ο Νίκο Γκαϊτάν ήρθε στον ΟΦΗ μέσω του Νίκου Κουνενάκη που λόγω της πολύχρονης παρουσίας του στις ΗΠΑ τον γνώριζε με αποτέλεσμα να μιλήσει με τον Δημήτρη Βολονάκη και τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Νίκο Τσαμπουράκη συστήνοντας τον στην ομάδα.

Έτσι, ήρθε στο Ηράκλειο και μέχρι στιγμής έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις χάρις στην άψογη τεχνική κατάρτιση του αλλά και στην ποιότητα που διαθέτει για την ηλικία που βρίσκεται.

Ο Γκαϊτάν είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες των Ηνωμένων Πολιτειών και στην πατρίδα του το όνομα του έχει πάρει μεγάλη έκταση. Μάλιστα, πριν από δύο χρόνια είχαν γίνει για χάρη του μια σειρά από εκτενή αφιερώματα που στέκονταν στην μετακόμιση του στην Αργεντινή για λογαριασμό των Αρχεντίνος Τζούνιορς.

Ο πατέρας του Νίκο Γκαϊτάν ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και αγωνίστηκε στην Ρίβερ Πλέϊτ, στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη όπου πέρασε από ομάδες του Βελγίου και της Γαλλίας. Όταν αποχώρησε από την ενεργό δράση ανέλαβε καθήκοντα τεχνικού διευθυντή σε ακαδημία ποδοσφαίρου της Νέας Υόρκης και των Αρχεντίνος Τζούνιορς.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook