Κόκκινος: “Ήρθε η ώρα και για το restart του μπάσκετ του ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Γιάννης Κόκκινος θα είναι ο νέος προπονητής του μπάσκετ του ΟΦΗ που θα συμμετάσχει στην Γ’ Εθνική και μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το… “restart” που κάνει το τμήμα μπάσκετ μετά από αυτό του τμήματος ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Κόκκινος στον Athletic Radio 104,2

Για την επανεκκίνηση του τμήματος μπάσκετ: “Η ομάδα ξεκινάει από το μηδέν και ουσιαστικά δεν έχει ρόστερ. Προσπαθούμε όσο περισσότερο μπορούμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα αξιόλογο ρόστερ και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Θεωρώ ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να σημειωθούν εξελίξεις”.

Για την επιλογή του να αναλάβει το τιμόνι του ΟΦΗ: “Όντως είναι δύσκολο έργο για εμένα γιατί αναλαμβάνω μια ομάδα με ιστορία. Είπα το “ναι” για την αποφασιστικότητα που έδειξαν οι κ.κ. Χωραΐτης, Καμπάκας και ο πρόεδρος κύριος Δανδάλης που μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης του Ερασιτέχνη ΟΦΗ θέλουν να δημιουργήσουν κάτι ωραίο για τον ΟΦΗ”

Για το που θα κινηθεί ο ΟΦΗ: “Στόχος είναι να προωθήσουμε παιδιά από την Ακαδημία του ΟΦΗ γιατί τώρα υπάρχει μια πολύ αξιόλογη φουρνιά που μπορούμε να τα δούμε να αναλαμβάνουν σημαντικό ρόλο. Σε συνδυασμό με την παρουσία κάποιων έμπειρων παιδιών που θα προσπαθήσουμε να πάρουμε εκτός Κρήτης θα συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα αξιοπρεπώς. Πιστεύω ότι θα έρθουν αποτελέσματα από την προσπάθεια που κάνουν τα μέλη της επιτροπής ώστε να έρθουν επιχειρηματίες και να βοηθήσουν αυτή τη νέα προσπάθεια. Αυτήν την στιγμή γίνεται μια προσπάθεια στο οικονομικό κομμάτι και όλοι προσπαθούν ώστε να υπάρξει ένα πραγματικό restart”.

Για την φιλοσοφία που θα υπάρχει: “Την φιλοσοφία την χαράζουν οι διοικήσεις και όχι οι προπονητές. Ο ΟΦΗ είχε την τύχη να είχε εμένα σε αυτό το κομμάτι γιατί ταιριάζει η φιλοσοφία μας. Δεν υπήρχε λόγος να μην συνεργαστούμε. Αυτό είναι το βασικότερο. Ο ΟΦΗ αλλάζει εποχή και φιλοσοφία. Όλοι πρέπει να ξεχάσουμε με τα μεγαλεία προηγούμενων χρόνων. Η αλλαγή φιλοσοφίας δεν έχει καμία σχέση με ότι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Η ομάδα είχε 10 – 12 συμβόλαια και έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να συμμετάσχει στην Α2 επειδή δεν είχε δικά του παιδιά για να στηρίξει την κατάσταση. Πάμε συνετά και ταπεινά”.

Για το μήνυμα του προς τον κόσμο του ΟΦΗ: “Γνωρίζω τις απαιτήσεις του κόσμου και γιατί είναι απαιτητικός. Τότε υπήρχε η φιλοσοφία ότι παίρνουμε παίκτες, πληρώνουμε παίκτες και τώρα πλέον αυτό αλλάζει. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά στις απαιτήσεις του κόσμου του ΟΦΗ. Ο κόσμος να μην περιμένει ότι θα δει μια ομάδα που θα κερδίζει μέσα – έξω αλλά θα δει έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ΟΦΗ”.

Για το “μοντέλο” που θα ακολουθήσει ο ΟΦΗ: “Στόχος είναι να πλησιάσουμε το μοντέλο που ακολούθησε ο Γιώργος Μακράκης στον Εργοτέλη. Αγωνίστηκε με δικά του παιδιά και πλαισιώθηκαν με μια – δύο προσθήκες εκτός Κρήτης. Φτάνει να το αντέξουν και τα οικονομικά μας. Γίνεται μια προσπάθεια να βρεθούν χρήματα και αν ευοδωθούν τότε θα γίνει ακόμα καλύτερη”

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook