Ράλλης: “Στόχος μας να δημιουργήσουμε νέους Ομιλίτες”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Βασίλης Ράλλης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το 3Χ3 του ΟΦΗ στην Γ’ Εθνική και για τον μεγάλο στόχο που είναι η γέννηση νέων γενιών οπαδών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Ράλλης στον Athletic Radio 104,2

Για το 3Χ3 του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα: “H αλήθεια είναι πως επειδή το πρωτάθλημα είναι δύσκολο ως προς την προβολή του και την γνώση των αντιπάλων, βλέπαμε μέσα στο παιχνίδι για το πως πρέπει να το δούμε και τι λύσεις να βρούμε. Ανταποκριθήκαμε πολύ καλά στα τρία πρώτα παιχνίδια, δεν ήρθαν εύκολα οι νίκες όμως από εκεί και πέρα διαβάζοντας τους αντιπάλους”.

Για το παιχνίδι με την Έξω Παναγίτσα: “Είναι πολύ νωρίς ακόμα γιατί δεν γνωρίζουμε ακόμα το που θα βρίσκονται οι ομάδες, βαθμολογικά. Για παράδειγμα την Κυριακή παίζουμε στην Χαλκίδα όπου θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που έχει 0/3 και πριν το ξεκίνημα της χρονιάς θεωρούνταν ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο. Δημιουργήθηκε για να ανέβει, δύο παίκτες της κοστίζουν όσο το μισό, δικό μας, μπάτζετ. Από εκεί και πέρα ρόλο παίζουν”.

Για το φετινό ξεκίνημα: “Ένα πράγμα που μας έλειψε πάρα πολύ πέρυσι και ίσως μας στέρησε την άνοδο, αυτό ήταν το κίνητρο. Δεν υπήρχε ξεκάθαρος στόχος ενώ φέτος υπάρχει. Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό επειδή κάποιοι αθλητές, κάποιες φορές, πιέζονται περισσότερο. Αυτό που λέμε με τα παιδιά είναι το ενδιαφέρον. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την διοίκηση, μέλη της έρχονται ακόμα και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Κάθε μέρα βρίσκονται στις προπονήσεις και αυτό είναι πολύ βασικό για τα ίδια τα παιδιά”.

Για το πως αναπτύχθηκε φέτος το κίνητρο στους παίκτες: “Αυτό το κίνητρο πρέπει να το δείξεις στα παιδιά γιατί σίγουρα ο ΟΦΗ είναι ο μεγαλύτερος Κρητικός σύλλογος όμως εμείς πρέπει να δείξουμε πόσο βαριά είναι η φανέλα του. Εμείς θα ξανακάνουμε βαριά την φανέλα του τμήματος μπάσκετ και εμείς θα φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Και το λέω γιατί το πιστεύω”.

Για την οργάνωση του τμήματος μπάσκετ του ΟΦΗ: “Μια ομάδα πρέπει να ξεκινάει από την οργάνωση. Τα μικρά παιδιά κάνουν τις λεπτομέρειες. Ποιος ασχολείται με το αγωνιστικό, ποιος με το εξωαγωνιστικό. Δεν μπορούν να ασχολούνται όλοι με όλα και πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι. Αυτό συμβαίνει φέτος”.

Για το βάρος που πέφτει στα τμήματα υποδομής: “Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που απαιτεί υψηλή ένταση σκέψης. Αυτήν την στιγμή δυσκολευόμαστε με τους αθλητές που βγαίνουν από κάτω. Πλέον, τα παιδιά είναι επαγγελματίες μαθητές και δεν είναι όπως στο παρελθόν με αποτέλεσμα να έρχονται στο γήπεδο και να βουτήξουν σαν σφουγγάρι όλα όσα μαθαίνουν”.

Για την μετακόμιση του ΟΦΗ στα “Δύο Αοράκια”: “Υπάρχουν δύο όψεις. Εγώ, ίσως “κατηγορήθηκα” γιατί θεώρησαν ότι ήταν δική μου απόφαση να φύγουμε και δεν ήταν. Όμως είναι το καλύτερο γήπεδο του νησιού και η μεγαλύτερη ομάδα της Κρήτης πρέπει να παίζει στο καλύτερο γήπεδο. Όμως, δημιουργήθηκε ένα κενό στο παλατάκι στο ΒΑΚ που πλέον το καλύπτουν οι ακαδημίες που έχουν την δυνατότητα να προπονούνται σε ένα κλειστό γήπεδο. Πλέον βλέπουμε ότι το μπάσκετ αλλάζει. Έχουμε δώσει βάση στις ακαδημίες, προσπαθούμε να γεμίσει το κλειστό με τα τμήματα υποδομών και αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος της μετακόμισης στα Δύο Αοράκια. Η απόφαση της διοίκησης φαίνεται ότι είναι σωστή”.

Για το μήνυμα του προς τον κόσμο του ΟΦΗ: “Ένας στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε και νέο κόσμο. Να κάνουμε νέους Ομιλίτες που θα αγαπήσει το μπάσκετ του ΟΦΗ. Ακόμα και να κάνουμε τους πιο ποδοσφαιρικούς να έρθουν στο μπάσκετ, να δουν κάτι διαφορετικό και όλο αυτό βγάζει μια υγεία. Είναι κάτι πολύ υγιές, καταλαβαίνει την προσπάθεια της διοίκησης. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν χρήματα σε αυτήν την εποχή και ο κόσμος πλέον αντιλαμβάνεται την προσπάθεια που γίνεται στο τμήμα μπάσκετ. Εγώ θέλω να πω στον κόσμο, να έρθει να μας στηρίξει”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook