Ο ΟΦΗ πληρώνει αλλά “χαντακώνονται” οι ερασιτέχνες

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Πολύ σκόνη σήκωσε το θέμα με τα χρήματα που πρέπει να πληρώσει ο ΟΦΗ στη Νέα Ιωνία. Το Gentikoule έχει το ρεπορτάζ.

Εδώ και λίγες ημέρες έχει γίνει γνωστό, μέσω της ΕΠΟ, ότι ο ΟΦΗ καλείται να πληρώσει στη Νέα Ιωνία το ποσό των 29.500 ευρώ ως αποζημίωση επειδή ο Όγκμποε έκανε στο Ηράκλειο το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Κάτι που αποτελεί απόφαση – σταθμό για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο καθώς είναι η πρώτη φορά που βγαίνει τέτοια απόφαση. Βέβαια, επειδή υπάρχουν και παρερμηνείες, ακόμα και τώρα να ήταν ο Όγκμποε στο ρόστερ του ΟΦΗ, από την στιγμή που η Ν. Ιωνία έκανε την προσφυγή, πάλι θα ήταν υποχρεωμένος να πληρώσει το παραπάνω ποσό.

Η ουσία του πράγματος όμως δεν αφορά ούτε τον ΟΦΗ, ούτε τον Όγκμποε. Η ουσία είναι πως πλέον οι ΠΑΕ της χώρας – δύσκολα θα μπουν στην διαδικασία να κάνουν επαγγελματία έναν ποδοσφαιριστή που έχει ξεκινήσει από ένα ερασιτεχνικό σωματείο. Γιατί η κάθε… Ν. Ιωνία θα μπορεί να προσφύγει στην ΕΠΟ για να διεκδικήσει αυτά τα χρήματα – που τελικά θα τα πάρει. Όπως για παράδειγμα μπορεί να κάνει το ίδιο ο ΠΟΑ κατά του Λεβαδειακού ή του Πλατανιά όπου Πέτρος και Γιώργος Γιακουμάκης έγιναν επαγγελματίες για πρώτη φορά.

Και πλέον από εκεί που έπαιρναν τζάμπα ή τα έβρισκαν με ένα μικρό ποσό με ένα ερασιτεχνικό σωματείο για να πάρουν τον παίκτη, θα το αποφύγουν προκειμένου να γλυτώσουν να πληρώσουν τα 30 χιλιάρικα. Ασφαλώς και είναι δικαίωμα του κάθε ερασιτεχνικού σωματείου να διεκδικεί τα χρήματα – και δεν φταίει η Ν. Ιωνία απλά ο ΟΦΗ ήταν το πρώτο “θύμα” αυτής της νέας κατάστασης. Όμως τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν αντιλαμβάνονται ότι πλέον οι ΠΑΕ δεν θα κινούνται για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που με την πλευρά τους δύσκολα θα βρίσκουν την διέξοδο να βρουν ένα επαγγελματικό συμβόλαιο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook