Μαχλάς: «Έχω μεγάλη και δυνατή πρόταση για το μέλλον του ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 ο Νίκος Μαχλάς αποκάλυψε ότι έχει οικονομική πρόταση για το μέλλον του ΟΦΗ ενώ επανέλαβε ότι μοναδική λύση για τον σύλλογο είναι η Γ Εθνική.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής μίλησε στην εκπομπή «Ανατροπή και Πέναλτι» με το Νίκο Μαρκάκη όπου αποκάλυψε ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΟΦΗ. «Έχω μεγάλη και σημαντική πρόταση για το μέλλον του ΟΦΗ. Αλλά θα μιλήσω τελευταίος» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του ενώ υπογράμμισε για ακόμα μια φορά ότι δική του επιθυμία είναι να ξεκινήσει η ομάδα από την Γ Εθνική.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Μαχλάς στον Athletic Radio 104,2

Για τις επαφές που έχει κάνει για την εύρεση επενδυτών: «Εγώ σαν Νίκος Μαχλάς έχω επιλέξει την σιωπή και δεν θέλω να μιλάω. Δεν θέλω να πει κανείς ότι εγώ κλείνω την πόρτα μου. Κομμάτι του ΟΦΗ θα είμαι για πάντα. Κανένας δεν μπορεί να στερήσει από εμένα για το τι έχω δώσει στην ομάδα. Έχω μεγάλη και σημαντική πρόταση για το μέλλον του ΟΦΗ. Αλλά θα μιλήσω τελευταίος. Πάντα η πρόταση μου είναι από την Γ Εθνική. Εγώ θα μιλήσω όταν έρθει η ώρα. Είναι πολύ σημαντική η πρόταση που έχω αλλά θέλω να μιλήσω τελευταίος. Θα είναι πολύ καλό για τον σύλλογο να υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες πλευρές».

Για την στάση σιωπής που κράτησε ο ΟΦΗ: «Ήταν επιλογή μου να μην μιλήσω όλο αυτό το διάστημα γιατί δεν χρειάζεται να γινόμαστε «μαϊντανοί». Αυτήν την στιγμή ο ΟΦΗ χρειάζεται ουσιαστικές και ξεκάθαρες λύσεις. Ήθελα να ακούσω όλο τον κόσμο που ενδιαφέρεται για την ομάδα γιατί όλοι θέλουμε το καλό του ΟΦΗ και τίποτα άλλο».

Για το αν έχει καθυστερήσει ο ΟΦΗ: «Δεν νομίζω ότι ο κόσμος πρέπει να ανησυχεί για το θέμα του χρόνου. Σημασία έχει να γίνουν σωστά τα βήματα και χρόνος υπάρχει. Το πιο σημαντικό είναι να γίνουν σωστές ενέργειες και η ομάδα να μην αντιμετωπίσει ξανά τα προβλήματα του παρελθόντος».

Για την Γ.Σ. της Δευτέρας: «Όλοι οι δημοσιογράφοι ασχολείστε με την Γ.Σ. Η διεξαγωγή της δείχνει ότι είναι τυπική. Απλά γίνεται η παραίτηση της Διοικούσας Επιτροπής, αμέσως εκλέγεται ένα νέο συμβούλιο ώστε αυτή η διοίκηση να πάρει την απόφαση για το αν θα συνεχίσει να αγωνιστεί στις επαγγελματικές κατηγορίες ή στην Γ Εθνική. Για εμένα η ουσία είναι μια: Η ομάδα χρειάζεται και πρέπει να πάει στην Γ Εθνική. Αν υπήρχε ενδιαφέρον από ανθρώπους τότε θα έρχονταν και θα έπαιρναν την ομάδα στην Football League».

Για την διαδικασία της εκκαθάρισης: «Στις ανώνυμες εταιρείες είναι σημαντική διαδικασία. Από την στιγμή λόγω των χρεών και δεν τρελαθήκαμε από την μια ημέρα στην άλλη, όλοι θέλαμε να βγει από αυτό το τέλμα. Να κάνει μια νέα αρχή όπως η ΑΕΚ και ο Ηρακλής και βλέπουμε ότι ανεβαίνουν ξανά χωρίς προβλήματα και χωρίς τα χρέη του παρελθόντος. Η Γ.Σ. παίρνει την απόφαση για την κατηγορία όμως το ουσιαστικό μέρος αυτής της απόφασης είναι να γίνει γνωστό και τυπικά στο Υπουργείο Εμπορίου. Ότι, δηλαδή η ΠΑΕ ΟΦΗ οδηγείται σε διάλυση και το ερασιτεχνικό σωματείο να αναλάβει τα ηνία για να γίνει μια καινούργια αρχή από την Γ Εθνική».

Για το τι θέση θα πάρει την Δευτέρα: «Δεν έχω λόγο να κάνω κάτι στην Γ.Σ. γιατί είναι τυπικού χαρακτήρα. Από την στιγμή που η εταιρεία πάει σε διάλυση, ο ρόλος της νέας διοίκησης θα είναι να οδηγήσει την ομάδα στην εκκαθάριση. Η νυν διοίκηση θα παραιτηθεί και η νέα διοίκηση θα αποφασίσει για το που θα αγωνίζεται ο ΟΦΗ».

Για το ενδιαφέρον που υπάρχει από άλλους επιχειρηματίες: «Εγώ χαίρομαι για όλους αυτούς τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την ομάδα. Όχι για την τσέπη τους αλλά για την ομάδα. Δεν θέλω να θίξω κανέναν. Υπάρχουν μεγάλοι επιχειρηματίες όπως ο κύριος Παπακαλιάτης που έδειξε ενδιαφέρον και είναι χαρά για τον ΟΦΗ να υπάρξει κάτι θετικό».

Για τις επαφές του με τον Γιάννη Δανδάλη: «Με τον κύριο Δανδάλη έχουμε κάνει 1-2 σημαντικές επαφές και τον θεωρώ πολύ αξιόλογο άτομο. Του έχω πει αρκετά πράγματα. Είναι ένας επιχειρηματίας που έχει την δική του άποψη και θα δούμε στο τέλος τι θα προτείνει».

Για τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου: «Σε λίγο θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός της επόμενης περιόδου. Υπάρχουν οι υπάλληλοι, το «Βαρδινογιάννειο» και να ξεκινήσει να δουλεύει η μηχανή από την αρχή. Να είναι στο πλευρό της ομάδας ο κόσμος που δείχνει την δυναμική του και την στήριξη του. Να μπορέσει η ομάδα να κάνει ξανά το restart που χρειάζεται να κάνει».

Για την επίλυση του οικονομικού ζητήματος: «Πρέπει να βρεθεί μια λύση σταθερή και που να έχει αξία ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο να έχουμε τα προβλήματα του παρελθόντος. Το να βρεθούν τώρα κάποιοι που έχουν 10, 50 και μετά να στερέψει η βρύση αυτό δεν θα είναι καλό. Η ομάδα χρειάζεται μια σταθερή οικονομική λύση».

Για την επόμενη μέρα: «Είναι ένας σύλλογος που έχει περάσει πολλά αλλά και που τα τελευταία 30 χρόνια έχει δώσει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στον ΟΦΗ αξίζει να βρεθεί εκεί που αρμόζει η θέση του».