Ιστορία με πολλά κενά…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ, επίσημα, πήρε θέση και – ορθώς – δεν κλείνει την πόρτα κανενός ενδιαφερόμενου όμως αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι οι μέτοχοι δεν πείστηκαν και ιδιαίτερα από όσα άκουσαν. Το Gentikoule έχει το ρεπορτάζ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της επιχείρησης του Αντίπα Σηφάκη και το παρόν έδωσαν όλοι οι μέτοχοι της (ακόμα και τα μέλη που μπήκαν τελευταίοι), υπό σύσταση, ΠΑΕ καθώς και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης. Αυτή η λεπτομέρεια είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί στον ΟΦΗ έδωσαν βάρος στην συγκεκριμένη υπόθεση καθώς ήθελαν άπαντες να είναι σίγουροι για όσα θα ακουστούν στην συνάντηση.

Όπως ειπώθηκε, η εταιρεία που ενδιαφέρεται για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών είναι η INTERGRATED SPORTS CONSULTANCY. Η εταιρεία έχει έδρα την Αγγλία ωστόσο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η πλευρά των υποψήφιων επενδυτών, εκείνος που ενδιαφέρεται είναι ένας Ρώσος επιχειρηματίας το όνομα του οποίου ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό ενώ δεν ακούστηκε στην συγκεκριμένη συνάντηση. Οι εκπρόσωποι των φερόμενων ως επενδυτών, ήταν οι κ.κ. Τζον Κλάπας, Λάμπρος Σκέρλος και η κυρία Κωνσταντίνα Ρόδου όπου ο πρώτος συστήθηκε ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Ωστόσο, κάνοντας μια έρευνα στο διαδίκτυο, μπορεί να διαπιστώσει κάποιος ότι η INTERGRATED SPORTS CONSULTANCY ιδρύθηκε την 1η Ιουνίου 2016 (!) και τα μόνα μέλη της ειναι οι Τζον Κλάπας και Ντέιβιντ Μαγκρόουν. Ο τελευταίος είναι υπαρκτό πρόσωπο και κάνοντας μια έρευνα στο διαδίκτυο μπορεί να διαπιστώσει ότι πέρασε από την Τότεναμ και την ΚΠΡ. Είναι Αυστραλός και εργάζεται ως μάνατζερ ποδοσφαιριστών ενώ ο Τζον Κλάπας είναι Ελληνοαυστραλός.

“Δείξτε μας τα χρήματα”

Στην συνάντηση που διήρκεσε για περίπου τρεις ώρες, οι μέτοχοι του ΟΦΗ ήταν κατηγορηματικοί σε ότι έχει να κάνει με την εμφάνιση των χρημάτων και το οποίο μετουσιώθηκε στην συνέχεια με την μορφή της επίσημης ανακοίνωσης. Οι μέτοχοι του ΟΦΗ ήταν κατηγορηματικοί ότι για να προχωρήσει το οποιοδήποτε ενδιαφέρον θα πρέπει να εμφανίσουν τα χρήματα για τα οποία έκαναν λόγο (ένα ποσό της τάξης των 2 εκ. ευρώ) ενώ εκείνοι δεσμεύτηκαν ότι αυτό θα το κάνουν πράξη μέσα στην επόμενη εβδομάδα δίχως ωστόσο να πουν κάτι πιο συγκεκριμένο.

Στην συζήτηση, από την πλευρά των εκπροσώπων, υπήρξε ιδιαίτερη βαρύτητα στο “Γεντί Κουλέ” και στο “Βαρδινογιάννειο” κάνοντας λόγο για επιθυμία να προχωρήσουν σε έργα βελτιώσης των εγκαταστάσεων του ΟΦΗ. Αλλά και πάλι τα περισσότερα που ακούστηκαν, δεν ήταν αρκετά για να πείσουν τους μετόχους του ΟΦΗ. Επίσης, πρέπει να πούμε ότι στην συνάντηση ένας εκ των τριών εκπροσώπων επικαλέστηκε το όνομα του Μανώλη Φωτάκη, ότι επικοινώνησε μαζί του για να ελέγξει τα στοιχεία, κάτι που δεν συνέβη ποτέ!

Τέλος, μια λεπτομέρεια που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι υπάρχει μια αντίφαση σε ότι έχει να κάνει με την… μυστικότητα που επιθυμούσαν οι εκπρόσωποι του Ρώσου επενδυτή: Συγκεκριμένα, από την μια πλευρά ήθελαν να τηρηθεί ρήτρα εμπιστευτικότητας ενώ από την άλλη – πριν καν ολοκληρωθεί η συνάντηση – είχαν δημοσιοποιηθεί τα έγγραφα της πρότασης που στάλθηκε στον ΟΦΗ!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook