Ρεκόρ 26 χρονών έσπασε ο Μανώλης Ζαχαράκης!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Χανιώτης αμυντικός πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στα 20 του χρόνια καταρρίπτωντας το ρεκόρ του μεγάλου Γιώργου Βλαστού που κρατούσε 26 ολόκληρα χρόνια! Η ανάδειξη των αρχηγών στα πρότυπα του Άγιαξ. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Gentikoule.

Λίγοι ενδεχομένως το παρατήρησαν ότι στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ο Μανώλης Ζαχαράκης φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού για 9 λεπτά, μετά την έξοδο του Ματίας Βερόν από το παιχνίδι.

Έτσι, ο δεξιός μπακ του ΟΦΗ έγινε ένας από τους νεότερους (αν όχι ο νεότερος) αρχηγός στην ιστορία του συλλόγου αφού σε ηλικία μόλις 20 χρονών φόρεσε το περιβραχιόνιο. Και σίγουρα αποτελεί μια ξεχωριστή τιμή αλλά και ένδειξη ευθύνης για τον Μανώλη Ζαχαράκη που στην πρώτη του χρονιά στον ΟΦΗ έχει καθιερωθεί στην βασική 11αδα.

Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι ο Ζαχαράκης “έσπασε” ένα ρεκόρ που κρατούσε 23 ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα από το 1986 όταν ο Γιώργος Βλαστός σε ηλικία 23 χρόνων έγινε αρχηγός του ΟΦΗ. Μάλιστα, ο Βλαστός φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού σκόραρε στο παρθενικό παιχνίδι του ΟΦΗ στην Ευρώπη κόντρα στην Χαΐντουκ στο “Γεντί Κουλέ”.

Έκτοτε, πέρασαν σχεδόν 2, 5 δεκαετίες ωστόσο δεν βρέθηκε κανένας ποδοσφαιριστής που να κατόρθωσε να πάρει το ρεκόρ του Γιώργου Βλαστού, μέχρι και την Κυριακή που το κατέρριψε ο Μανώλης Ζαχαράκης.

Ο ΟΦΗ στα… πρότυπα του Άγιαξ
Η ανάδειξη των τεσσάρων αρχηγών του ΟΦΗ την φετινή σαιζόν έγινε στα πρότυπα του Άγιαξ και μετά από σχετική συζήτηση που έγινε μεταξύ του Νίκου Μαχλά και του Νίκου Αναστόπουλου.

Συγκεκριμένα, στον “Αίαντα” οι αρχηγοί έβγαιναν πάντα με βάση τις “ομάδες” που υπήρχαν μέσα στα αποδυτήρια: Γηγενείς, ξένους και νεαρούς ποδοσφαιριστές. Έτσι ώστε να εκπροσωπούνται όλα τα γκρουπ ποδοσφαιριστών.

Τηρώντας αυτήν την γραμμή, ο Νίκος Μαχλάς με το Νίκο Αναστόπουλο προχώρησαν στην ανάδειξη των τεσσάρων αρχηγών. Ο Θανάσης Παπάζογλου εκπροσωπεί τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, οι Σίσιτς και Βερόν τους ξένους και ο Ζαχαράκης τους νεαρούς που ειδικά φέτος δεν είναι και λίγοι εκείνοι που βρίσκονται στο ρόστερ του ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook