Ο Μαγυάρος “Όουεν” που ψάχνει το μπαμ της καριέρας του! (vds)

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule παρουσιάζει τον υποψήφιο μεταγραφικό στόχο του ΟΦΗ Κρίστιαν Νέμεθ. Από την σπουδαία Λίβερπουλ του Ράφα Μπενίτεθ μέχρι το… “αγροτικό” του στον Βόλο και την επιστροφή του στην δράση στην Ολλανδία.

Ο Ούγγρος επιθετικός μπορεί να βλέπει ότι η Ελλάδα δεν του τρέχει όμως το φετινό καλοκαίρι δεν αποκλείεται να επιστρέψει στην χώρα μας για να φορέσει την φανέλα του ΟΦΗ. 24 χρονών πλέον, ο Κρίστιαν Νέμεθ ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του μετά από δύο χρόνια στην Ολλανδία με την Βαλβάϊκ και την Ρόντα.

Στην Ελλάδα ήρθε το καλοκαίρι του 2009 και φορώντας την φανέλα της ΑΕΚ έκανε την καλύτερη του χρονιά με αποτέλεσμα να υποχρεώσει τον Ολυμπιακό να τον αγοράσει από την Λίβερπουλ. Ωστόσο στον Πειραιά έμεινε 1,5 χρόνο ενώ τον Γενάρη του 2011 δόθηκε δανεικός στον Ολυμπιακό Βόλου. Στην Μαγνησία ολοκληρώθηκε και η εν Ελλάδι καριέρα του που τον υποχρέωσε να επιστρέψει στην Ουγγαρία και την ΜΤΚ.

Όμως ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Ο Νέμεθ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Győri το 2003. Ο 14χρονος τότε επιθετικός αγωνίστηκε στην ομάδα νέων για δύο χρόνια και οι εκπληκτικές του επιδόσεις “ανάγκασαν” την MTK Hungária να τον αποκτήσει το 2005. Παρά το νεαρό της ηλικίας του (16 ετών) έπαιξε 37 παιχνίδια με τη νέα του ομάδα και πέτυχε 18 τέρματα βοηθώντας την MTK να τερματίσει στην 2η θέση του πρωταθλήματος. 

Η Ουγγαρία ήταν πολύ μικρή για να χωρέσει το ταλέντο του Νέμεθ και το εξαιρετικό σκάουτινγκ της Λίβερπουλ δεν άργησε να τον ανακαλύψει και να τον κάνει δικό της με συνοπτικές διαδικασίες. Το 2007 ο “νέος Μάικλ Όουεν” υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Λίβερπουλ και έγινε άμεσα ένα από τα αγαπημένα παιδιά των ακαδημιών.

Η ταχύτητά του και η εκτελεστική του δυνατότητα θύμισαν σε πολλούς τον Όουεν και οι συγκρίσεις δεν άργησαν να έρθουν. Η επίσημη θέση της Λίβερπουλ για τον Νέμεθ είναι πως “περιμένουμε πολλά πράγματα από τον Νέμεθ” και όλοι στο Μέρσεϊσάιντ περιμένουν από τον μικρό να διαπρέψει με την βαριά φανέλα που φέρει τα 5 αστέρια.



Βροχή τα γκολ με το… καλημέρα στο νησί

Το ντεμπούτο του με την δεύτερη ομάδα της Λίβερπουλ ήταν ονειρικό όπως και η συνέχεια. Τα πρώτα δείγματα γραφής του Νέμεθ έδειχνα πως πρόκειται για ένα μεγάλο ταλέντο. Στην πρώτη του εμφάνιση στις 27 Νοεμβρίου του 2007 πέτυχε δύο τέρματα κόντρα στην Μάνστεστερ Σίτι και μία εβδομάδα αργότερα πέτυχε ακόμα δύο γκολ κόντρα στην Έβερτον. 

Στην τρίτη του εμφάνιση δεν έμεινε “άσφαιρος” και φιλοδώρησε την Μίντλεσμπρο με ένα γκολ στέλνοντας την Λίβερπουλ στην κορυφή του ομίλου. Το σόου του μικρού δεν είχε τελειωμό και στην τέταρτη εμφάνισή του πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα της Σάντερλαντ για το έκτο του τέρμα σε τέσσερα παιχνίδια.

Ο Νέμεθ έμαθε από μικρός να είναι ο ηγέτης της ομάδας που αγωνίζεται και με δικό του τέρμα η Λίβερπουλ εξασφάλισε την πρωτιά στο Νότιο όμιλο των μικρών της Πρέμιερ Λιγκ. Όπως ήταν φυσικό το όνομά του δεν θα μπορούσε να λείπει από τον πίνακα των σκόρερ στις 7 Μαΐου του 2008 όταν η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-0 της Μπλάκπουλ με τον Νέμεθ να ανοίγει τον χορό των γκολ και να φέρνει τον τίτλο στον σύλλογο. Όπως είναι εύκολα κατανοητό ο Νέμεθ κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ και οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις δεν άργησαν να τον φέρουν στην πρώτη ομάδα.



Η άνοδος στην πρώτη ομάδα

Στις 30 Ιουλίου έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την Λίβερπουλ σε φιλικό κόντρα στην Βιγιαρεάλ αφήνοντας άπαντες με το στόμα ανοιχτό. Ο Νέμεθ ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και από έλειψη τύχης δεν σκόραρε στο ντεμπούτο του. Ο Μπενίτεθ τον χρησιμοποίησε και στο επόμενο φιλικό κόντρα στην Ρέιντζερς στο οποίο κέρδισε το πέναλτι με το οποίο σκόραρε ο Τσάμπι Αλόνσο.

Ο Νέμεθ είχε προτάσεις για να αγωνιστεί στην Πρέμιερσιπ ως δανεικός αλλά ο ίδιος ήθελε να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα κάτω από τις οδηγίες του Ράφα Μπενίτεθ που τον πίστευε όσο κανείς άλλος στην Λίβερπουλ. Η αποφασιστικότητα του “ανάγκασαν” τον Ισπανό τεχνικό να τον φέρει στην πρώτη ομάδα και να του δώσει για πρώτη φορά τη βαριά φανέλα της Λίβερπουλ.

Ευκαιρίες δεν κατάφερε να πάρει καθώς είχε έναν τραυματισμό που τον άφησε πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη ομάδα και έτσι στις 26 Ιανουαρίου του 2009 πήγε για ένα μήνα δανεικός στην Μπλάκπουλ. Την αμέσως επόμενη ημέρα έκανε ντεμπούτο! Με την φανέλα της Λίβερπουλ έχει αγωνιστεί αρκετές φορές στο FA Cup και στο Carlin Cup.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook