“Έφυγε” ο θρυλικός Νίκος Μπούλος σε ηλικία 97 χρονών!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ένας από τους πρωτομάστορες της δημιουργίας του “Γεντί Κουλέ”, ο Νίκος Μπούλος έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 97 χρονών!

Ο θρυλικός Νίκος Μπούλος είναι πασίγνωστος σε ολόκληρη την οικογένεια του ΟΦΗ αφού ήταν μεταξύ των ανθρώπων που στις αρχές της δεκαετίας του ’50 έβαλαν τους πρώτους πασσάλους για την δημιουργία του “Γεντί Κουλέ”!

Μάλιστα, ο ίδιος βρίσκεται πίσω από μια ιστορία που θρυλείται και έχει μεταφερθεί από στόμα σε στόμα καθώς μετά από δικές του ενέργειες λέγεται ότι πήγε και τράβηξε κρυφά πιο κάτω τα συρματοπλέγματα. Έτσι κερδήθηκε μεταξύ των άλλων και η σημερινή σκεπαστή κερκίδα των εισιτηρίων διαρκείας (θύρες 7, 9).

Πριν από 25 χρόνια, ο Νίκος Μπούλος είχε μιλήσει στο βιβλίο «ΟΦΗ, το καμάρι της Κρήτης» όπου εξιστόρησε όλες τις διεργασίες που είχαν γίνει για την κατασκευή του “Γεντί Κουλέ” ενώ σε εκείνον ανήκει η περίφημη φράση “πολεμούσαμε με τα φαντάσματα”!

«Σαν έβρεχε οι επιχωματώσεις ρουφιόντουσαν. Τότε ξεπρόβαλαν οι τρύπες των παλαιών τάφων… Πολεμούσαμε με τα φαντάσματα!!! Τελικά νικήσαμε… Μια «νεκρούπολη» μετατράπηκε σε ναό χαράς και ζωντάνιας» είχε πει ο Νίκος Μπούλος που συνήθιζε να επισκέπτεται το “Γεντί Κουλέ” ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook