«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Κυριακή 21 Δεκεμβρίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Δείτε και σήμερα, Kυριακή 21 Δεκεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.
Sportday: ΣΕ ΧΡΟΝΟ… ΤΕΤΕ
 Η αναγκαστική αντικατάσταση του Αγκιλέρα τον υποχρέωσε να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες. Αναχαίτιζε τις επιθετικές „ φιλοδοξίες του ΟΦΗ και ξεκινούσε το παιχνίδι του Πλατανιά Η «γεμάτη» παρουσία του Γκανέζου σφραγίστηκε από το νικητήριο γκολ.
Με ένα δικό του τραγικό λάθος ο Γεωργιανός γκολκίπερ… κρέμασε τους συμπαίκτες του. Η κεφαλιά του Μπανανά φαινομενικά δεν εγκυμονούσε κινδύνους. Η ειρωνεία της τύχης; Οτι σε τουλάχιστον 2-3 περιπτώσεις είχε σώσει την ομάδα του.
Επεισόδια σημειώθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολιών πριν την έναρξη της αναμέτρησης του Πλατανιά με τον ΟΦΗ. Παρά την αηαγόρευση μετακίνησης, οι Ηρακλειώτες αγόρασαν μεμονωμένα εισιτήρια και βρέθηκαν έξω από το γήπεδο. Η αστυνομία όμως, αντί να τους συγκεντρώσει και να τους πάει κατευθείαν στη θύρα των φιλοξενουμένων, τους έκανε κύκλο μέσα στο γήπεδο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση ανάμεσα στους φίλους ίου ΟΦΗ και στους οργανωμένους οπαδούς του Πλατάνια αλλά και μεταξύ των VIP και των Ηροκλειωτων.
Το ποδόσφαιρο πέρα από όλα τα άλλα είναι και παιχνίδι λαθών. Από ένα τέτοιο τραγικό του τερματοφύλακα του ΟΦΗ Γκιόργκι Λόρια στο 84′ ένα ματς που βάδιζε ολοταχώς προς την ισοπαλία, έβγαλε νικητή τον Πλατανιά.
θα μπορούσες να το πεις και απόδοση δικαιοσύνης, αφού η χανιώτικη ομάδα ήταν καλύτερη από τον ΟΦΗ. είχε δύο δοκάρια και τις περισσότερες ευκαιρίες από έναν αντίπαλο που ήταν προσανατολισμένος να κρατήσει το μηδέν. Τακτική που για τον Γκατούζο αποτελούσε και μονόδρομο με τόσες απουσίες.
Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν πολύ καλά όλους τους διαδρόμους, εξαφάνισαν τον Τόρες. περιόρισαν τον Μιλούνοβιτς και ουσιαστικά… ευνούχισαν τους γηπεδούχους Δυο κολλητές ευκαιρίες στο δεκάλεπτο 10 -11′ (η μια ήταν το δοκάρι του Κουλιμπαλί) και ένα γύρισμα του Ζιλβάν στο 45′ ήταν οι μοναδικές φορές που απείλησε ο Πλατανιάς. Με δοκάρι ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι και το δεύτερο ημίχρονο (Τετέ) αλλά η δραστηριότητά τους γρήγορα ξεφούσκωσε και αναλώθηκε σε δυο σουτ των Τόρες και Κουλιμπαλί.
Σαν να μην έφτανε αυτό στο 75′ ο ΟΦΗ πήγε να κλέψει και το ματς από ένα παραλίγο επικό αυτογκόλ από γύρισμα του Μπανανά που έβγαλε πάνω στη γραμμή ο Ολιμπά. Ο Πλατανιάς πίεσε στο τέλος, αλλά αν δεν γινόταν μοιραίος ο Λόρια δύσκολα θα έπαιρνε κάτι παραπάνω από τον ένα βαθμό. Για τον Πλατανιά ήταν η τέταρτη νίκη σε οκτώ ματς που του δίνει βαθμολογική ανάσα σε αντίθεση με τον ΟΦΗ που παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού και δίχως ενίσχυση τον Γενάρη θα έχει δύσκολο έργο στον δεύτερο γύρο.
Στο ψυχολογικό κομμάτι της νίκης επί του ΟΦΗ στάθηκαν Τόρες και Τετέ στις δηλώσεις τους: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τους τρεις βαθμούς ειδικά επειδή ήταν στο τοπικό ντέρμπι που ήταν ένα ξεχωριστό παιχνίδι Το αξίζαμε γιατί αγωνιστήκαμε σκληρά» τόνισε ο Ισπανός φορ ενώ οπό την πλευρά του ο χρυσός σκόρερ είπε: «Πριν το παιχνίδι μιλήσαμε με τους συμπαίκτες μου για το πόσο πολύ χρειαζόμασταν τους τρεις βαθμούς. Παίξαμε με υπομονή και ήξερα ότι θα τα καταφέρουμε. Το γκολ που σημείωσα είναι καλά για την αυτοπεποίθηση μου».
S3 ΓΚΑΤ0ΥΖ0 «βα γινουν 6-7 μετάγραφες» Σε αρκετές αποκαλύψεις προχώρησε ο Τζενάρο Γκστούζο στη συνέντευξη Τύπου. Ο Ιταλός τεχνικός είπε ότι ζήτησαν να φύγουν Πετρόηουλος. Ραζάκ και Μεϊτέ και προανήγγειλε αρκετές μεταγραφές: «Στην πατρίδα μου λένε το να χάσεις μια φορά εντάξει, το να χάσεις δύο εντάξει, αλλά το να χάνεις παραπάνω δεν είναι τύχη. Είχαμε απουσίες, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα.
Κάποια παιδιά θέλουν να φύγουν. Ο Ραζάκ, ο Πετρόηουλος και ο Μεϊτέ. Οι επιλογές είναι περιορισμένες.
Κοιτάμε για Ελληνες κάτω των 24 χρονών και αν πάρουμε ξένο θα είναι και αυτός κάτω των 30 χρονών, θα γίνουν 6-7 μεταγραφές για να μπορέσει η ομάδα να σταθεί στον δεύτερο γύρο».
ΦΩΣ: Με Τετέ τετ α τετ με Ψηλορείτη
Ήταν αφάνταστα χαρακτηριστικό ότι τη μία και μοναδική φορά που κινδύνεψε άμεσα η εστία του «κόκκινου τριφυλλιού» ήταν στο 75’… Τότε που «θα ξεραινόντουσαν» (!) τα Περιβόλια, αν σημειωνόταν το αυτογκόλ της χρονιάς, με υπαίτιο τον Γιάγια Μπανανά! Με τον Καμερουνέζο να μην είχε δει ότι ο Μαρτινικανός Κέβιν Ολιμπά ήταν έξω από την εστία του και με παρακινδυνευμένο τρόπο του γύρισε την μπάλα. Παρά κάποια λίγα εκατοστά του μέτρου η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή τέρματος, γιατί αποδείχθηκε ότι ο Ολιμπά είναι και «σπρίντερ των 60 μέτρων»! Αν η εστία του γηπεδούχου παραβιαζόταν εκείνη τη στιγμή, άγνωστο ποια θα ήταν η κατάληξη του αγώνα, γιατί, εκτός των άλλων, ο Τζενάρο «Ρούνι» Γκατούζο, μάλλον δεν θα έκανε χρήση μετά το 80′ και παιδιών από τον…..νηπιακό σταθμό» που κατάντησε (αυτός βασικά και κατά δεύτερο λόγο η ατυχία του ΟΦΗ) το περιεχόμενο του πάγκου! Ο Ιταλός δεν μπορεί να βγάζει την ουρά του από έξω, από τη στιγμή που έχουν απενεργοποιηθεί εμπειρότατα αγωνιστικά στελέχη της «ασπρόμαυρης» ομάδας και ο ΟΦΗ εκπροσωπήθηκε π.χ. χθες, στο «τοπικό ντέρμπι», με τους… Κ20άρηδες, Μαραθιανούς, Μανιδόκηδες, Δαμιανάκηδες, Φαζούς, Μπολάκηδες και «δεν ξέρει κανείς» από ποιους άλλους. Αν ο Ιταλός νεοπροπονητής χρησιμοποιεί τον ΟΦΗ για τα πρώτα επαγγελματικά πειράματα του και για να εκμεταλλευτεί το απόλυτα σεβαστό παικτικό ονοματεπώνυμό του, ώστε να ηρωποιηθεί από τους οπαδούς της ομάδας του ιστορικού κρητικού συλλόγου, λανθάνει λάθος τεράστιο! Ο ΟΦΗ δεν είναι, για να υπόκειται στις ευαίσθητες καταστάσεις οποιουδήποτε προπονητή, όπως τώρα, με…«τα μωρά του Γκατούζο»! Αλλιώς είναι μεγαλωμένος, ωριμασμένος, συνηθισμένος «ο βρακοφόρος του “Γεντί Κουλέ”»! Ούτε ο χθεσινός «ήταν ΟΦΗ», έτσι όπως τον έχει υποβαθμίσει ο 36χρονος Τζενάρο (στις 9 Ιανουαρίου έχει γενέθλια, αλλά εννοείται πως δεν προλαβαίνει… να ενηλικιωθεί προπονητικά). Και αφού αναγνωρίσουμε, φυσικά με την απόλυτα καλή διάθεση, που έχουμε για τα πάντα, τη λεβέντικη άρνησή τόυ, απέναντι στο «τηλεχάδι» που του έγινε, μετά τη λήξη, ότι..: «Ο ΟΦΗ ήταν άτυχος»! Δεν το δέχτηκε ο Ιταλός και είπε ότι ο καθένας γράφει την τύχη του.
ΜΠΟΡΕΙ ο ηττημένος να διέθετε χθες γερά «ξύλινα τείχη» (τα δύο δοκάρια στην αρχή κάθε ημιχρόνου), αλλά για μια, ακόμη, φορά, ο Πλατανιάς στο αμυντικό του κομμάτι είχε υψωμένα «πέτρινα τείχη», από υλικό του Ψηλορείτη!
  Όλα τα… λεφτά ήταν σε ακόμη μια συνέντευξη Τύπου ο Τζενάρο Γκατούζο. Ο προπονητής του ΟΦΗ, αμέσως μετά την ήττα από τον Πλατανιά, μίλησε εκτενώς για τα Θέματα που «καίνε» τον Ομιλο και δεν δίστασε να αναφέρθεί ονομαστικά σε ποδοσφαιριστές που είναι με το ένα πόδι εκτός «Γεντί Κουλέ».
Συγκεκριμένα ο Ιταλός τεχνικός των «μελανόλευκων» είπε: Για τo ματς: «Ήταν ένα παιχνίδι ισορροπημένο. Δεν θέλω να σταθώ στα ατομικά λάθη, όμως υπήρξαν και χάσαμε. Στην πατρίδα μου λένε το να χάσεις μια φορά εντάξει, το να χάσεις δύο εντάξει, αλλά το να χάνεις παραπάνω δεν είναι ατυχία».
Για tnv επόμενη μέρα: «Πολλοί παίκτες θέλουν να αφήσουν τον ΟΦΗ και αυτό με πειράζει. Οι παίκτες είναι επαγγελματίες.
Υπάρχουν κάποια προβλήματα. Η πείρα μου λέει ότι θα πρέπει να ανεβάσουμε ψυχολογικά τους παίκτες. Δημιουργούνται συνέχεια προβλήματα, αλλά όπως και εγώ ήξερα ότι ήρθα στον ΟΦΗ και όχι στη Ρεάλ Μαδρίτης, σε μια ομάδα με προβλήματα, έτσι το ήξεραν και οι παίκτες. Στο ποδόσφαιρο, ακόμα και στη ζωή, ο εύκολος δρόμος είναι να έχεις άλλοθι. Είναι άλλοθι να επικαλούνται συνεχώς τα οικονομικά προβλήματα. Ας ελπίσουμε το 2015 να είναι μια άλλη χρονιά για τον ΟΦΗ. Μετά τα Χριστούγεννα θα είναι καλύτερα τα πράγματα για εμάς».
Για τις πιθανές αποχωρήσεις και τις μεταγραφές: «Κάποια παιδιά θέλουν να φύγουν. Ο Ράζακ, ο Πετρόπουλος και ο Μεϊτέ.
Σήμερα η αγορά είναι περιορισμένη. Κοιτάμε για Έλληνες κάτω των 24 χρονών και αν πάρουμε ξένο, θα είναι και αυτός κάτω των 30. Το ποδόσφαιρο είναι ένα πολύ σοβαρό άθλημα, όταν φοράς μια φανέλα πρέπει να τη σέβεσαι ανεξαρτήτως προβλημάτων, όμως υπάρχουν κάποια βασικά λάθη που γίνονται και αυτό με στενοχωρεί. Εχω βάλει λεφτά από την τσέπη μου για τους παίκτες, δεν τους τονώνω μόνο το ηθικό. Θα γίνουν 6-7 μεταγραφές για να μπορέσει η ομάδα να σταθεί στον δεύτερο γύρο».
Από την πλευρά των παικτών του ΟΦΗ, ο Γιώργος Μακρής τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση, ατυχία και σημαντικά προβλήματα, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι τα παραπάνω δεν αποτελούν δικαιολογίες. Οσο για τον Αντώνη Πετρόπουλο, ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι ποδοσφαιριστές της ομάδας αδίκησαν τους εαυτούς τους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook