VIDEOS / Σαν Σήμερα: Ο ΟΦΗ Ευρώπη και ο ΠΑΟ… Νευροκόπι!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σαν Σήμερα, στις 18 Μαΐου 1997 ο ΟΦΗ πήρε το “Χ” μέσα στο ΟΑΚΑ βγαίνοντας Ευρώπη πετώντας εκτός Ευρώπης τον Παναθηναϊκό χάρις στην κεφαλιά του Γιώργου Κουτσουπιά.

Ο ΟΦΗ πηγαίνει στο ΟΑΚΑ με σκοπό να πάρει βαθμό ή βαθμούς ώστε να εξασφαλίσει την έξοδο του στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Όπως είναι κατανοητό, την εβδομάδα που προηγήθηκε του αγώνα… “χύθηκαν” τόνοι μελανιού για το συγκεκριμένο παιχνίδι όπου όλοι φρόντιζαν να διαδίδουν διάφορα σενάρια που αποδείχθηκαν ότι ήταν επιστημονικής φαντασίας για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Γιατί πολύ απλά, ο ΟΦΗ φρόντισε να πάει στο ΟΑΚΑ και να παίξει φοβερό ποδόσφαιρο και τελικά να αποδειχθεί μάγκας. Γιατί και τον βαθμό που ήθελε πήρε βγαίνοντας Ευρώπη αλλά και παράλληλα κατάφερε να αφήσει εκτός τον Παναθηναϊκό που δεν κατάφερε να βγει ούτε στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ!

Το παιχνίδι ήταν στα πλαίσια της 33ης και προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ να έχει 65 βαθμούς και τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί με 60. Ο ΟΦΗ πηγαίνει στο ΟΑΚΑ παίζοντας για δύο αποτελέσματα ενώ ο Παναθηναϊκός ήλπιζε μόνο με νίκη και δύο ήττες του ΟΦΗ. Μια στο μεταξύ τους παιχνίδι και άλλη μια από την Βέροια την τελευταία αγωνιστική ώστε να βγει 5ος και ο Παναθηναϊκός να πάρει το εισιτήριο της Ευρώπης.

Στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός ανοίγει το σκορ στο 34ο λεπτό με γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου όμως το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων δεν θα μείνει για πολύ. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΟΦΗ αναζητάει τον βαθμό που θα του δώσει το εισιτήριο της Ευρώπης, μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Στο 70ο λεπτό, ο Ζόραν Ρίζνιτς βγάζει την σέντρα από τα αριστερά και ο Γιώργος Κουτσουπιάς με καρφωτή κεφαλιά κάνει το 1-1 αρχίζοντας τα ξέφρενα πανηγύρια στο ΟΑΚΑ όπου ήταν οι φίλαθλοι του ΟΦΗ.

Το 1-1 δεν θα αλλάξει μέχρι το τέλος και ο ΟΦΗ καταφέρνει να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας αφήνοντας εκτός Ευρώπης τον Παναθηναϊκό με τον Γιώργο Κουτσουπιά να μένει στο πάνθεον της ιστορίας για το γκολ που πέτυχε και με το οποίο ο… μεγάλος αντίπαλος του ΟΦΗ τελείωνε το πρωτάθλημα δίχως να βγει στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Γκούμας, Ουζουνίδης, Κολιτσιδάκης, Μάρκος, Κόλα(83′ Μαλέκος), Λαγωνικάκης(46′ Αλεξόπουλος), Αλεξούδης(62′ Νασιόπουλος), Γεωργιάδης, Βαζέχα, Λυμπερόπουλος.

ΟΦΗ: Γιαλαμάς, Κουτσουπιάς, Παπαδόπουλος, Αδάμος, Σταυρακάκης, Μαρινάκης(59′ Ρίζνιτς), Πουρσανίδης, Νιόπλιας, Κιάσσος, Αναστασίου, Μίτιτς(86′ Τζιόκας).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook