“Μου αρέσει ο ΟΦΗ και βρίσκεται σε καλό δρόμο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

O πρώην αρχηγός του ΟΦΗ Κώστας Κωνσταντινίδης βρέθηκε στην Ριζούπολη και μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 σχολίασε την εικόνα του στέλνοντας αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Κωνσταντινίδης στον Athletic Radio 104,2

Για το ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τον ΟΦΗ: “Είναι ότι από μικρός που είχα έρθει στο Ηράκλειο, έχω αγαπήσει την Κρήτη και την πόλη. Το θεωρώ σαν πατρίδα μου. Κακά τα ψέμματα, μέσω του ΟΦΗ μπόρεσα να ακουστώ και παραπέρα και να κάνω την οποια καριέρα έχω κάνει. Ο ΟΦΗ είναι η δεύτερη οικογένεια μου”.

Για την εικόνα του ΟΦΗ στην Ριζούπολη: “Ο ΟΦΗ αδικείται με το σκορ, ήμουν στο γήπεδο και είδα το παιχνίδι από κοντά. Αδικείται κατάφωρα, δεν θα μπω στο θέμα της διαιτησίας γιατί τα γνωρίζουμε και τα ξέρουμε. Αυτόν τον ΟΦΗ που είδα, γιατί τον είδα και με τον Αχαρναϊκό, μου άρεσε ως ομάδα και πιστεύω ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο”.

Για την καθυστερημένη έναρξη του πρωταθλήματος: “Είναι απαράδεκτο το ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το πρωτάθλημα γιατί τα θύματα είναι οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές. Αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες. Να μην γνωρίζουν πότε θα ξεκινήσουν και να μην μπορούν να κάνουν προγραμματισμό με αποτέλεσμα να έχει αντίκτυπο στην απόδοση και την εικόνα της ομάδας”.

Για το τι του έκανε εντύπωση από τον ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ έδειξε ότι είναι ορθολογικός, προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο της Β’ Εθνικής είναι ανορθόδοξο όμως ο ΟΦΗ δημιουργεί ευκαιρίες και είναι δημιουργικός στην ανάπτυξη του. Αυτό ήταν κάτι που δεν το είδα από τον Απόλλωνα. Έβγαλε αρκετές φάσεις και είχε επιπλέον δυνατότητες για να βγάλει φάσεις αν και στο τέλος κάπου το χαλούσε με μια τελική πάσα ή ήταν άστοχοι οι επιθετικοί. Και ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν καλός και αυτό δεν ευνοεί την ομάδα που θέλει να δημιουργήσει”.

Για το ότι το dna του ΟΦΗ τον κάνει να παίζει επιθετικά: “Κάποτε όταν έπαιζα στο Ανόβερο, παίζαμε επιθετικά, βγάζαμε φάσεις και κάποια στιγμή μίλησα με τον προπονητή και τον ρώτησα γιατί δεν παίζουμε πιο κλειστά. Εκείνος μου απάντησε ότι εμείς πετυχαίνουμε τους στόχους μας με τα δικά μας πόδια. Δεν πάμε για να κλέψουμε ένα αποτέλεσμα ή για να παίξουμε για την ισοπαλία. Οι απαιτήσεις και η πίεση σε έναν παίκτη του ΟΦΗ είναι πάντα για να παίζεις για τη νίκη. Αυτήν την στιγμή είναι ένα παιχνίδι κυπέλλου, ήταν ένα αρνητικό αποτέλεσμα όμως και πρέπει να το δει ο ΟΦΗ. Δυστυχώς, στο ποδόσφαιρο μετράει το αποτέλεσμα και ο ΟΦΗ θα πρέπει να παίξει φέτος για το αποτέλεσμα”.

Για το τι πρέπει να προσέξει ο ΟΦΗ: “Η διάρκεια του πρωταθλήματος μας δείχνει άλλα πράγματα. Μπορεί ο ΟΦΗ να δημιουργηθεί στην συνέχεια ώστε να τον βολεύει να παίζει διαφορετικό ποδόσφαιρο. Οι ομάδες θα παίζουν κλειστά στο “Γεντί Κουλέ” και μπορεί να είναι πιο εύκολα εκτός έδρας. Δεν μου αρέσει να αναφέρομαι σε θεωρίες”.

Για το πως βλέπει την προσπάθεια του ΟΦΗ: “Την παρακολουθώ, δεν είμαι στην καθημερινότητα του ΟΦΗ. Το πρωτάθλημα θα είναι μεγάλο, σίγουρα η προσπάθεια που γίνεται είναι τεράστια. Προσπαθούν να δημιουργήσουν από το μηδέν. Δεν είναι τίποτα αυτονόητο. Πολλές ομάδες έχουν κάνει την προσπάθεια τους, ο Άρης είναι στην ίδια μοίρα με τον ΟΦΗ και έχει πάρει παίκτες από μεγαλύτερη κατηγορία”.

Για την παρουσία του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο του ΟΦΗ: “Ο Νίκος έχει συνδέσει το όνομα του με τον ΟΦΗ αλλά ήταν σαν παίκτης. Πλέον, είναι επαγγελματίας προπονητής και έκανε μια επιλογή, ίσως περισσότερο το έκανε από συναισθηματικούς λόγους. Μην ξεχνάμε ότι ο ΟΦΗ είναι ένα ελκυστικό όνομα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook