Ο νεαρός Χανιώτης που έβαλε ένα γκολ και μια ασίστ μιλάει για την μεταγραφή του στον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

O Mιχάλης Μπερικάκης εδώ και λίγο καιρό είναι ποδοσφαιριστής της Κ17 του ΟΦΗ. Μάλιστα η θητεία του στην ηρακλειώτικη ομάδα ξεκίνησε ονειρικά για τον ίδιο πριν από λίγες ημέρες αφού στο ισόπαλο 3-3 με τον Ατρόμητο στην πρεμιέρα, πέτυχε ένα γκολ και είχε μία ασίστ.

Ο Μπερικάκης μετά από δύο πολύ καλές χρονιές με τη φανέλα της Κορωνίδας αλλά και της Μικτής Χανίων Κ16, κατάφερε να κάνει το άλμα σε ηλικία 16 ετών ( γενν. 8/8/2003).

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, την τελευταία διετία ξεχώρισε τόσο στην Α’ κατηγορία, όσο και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.

Μετά την παρουσία του στην Κ15 του Πλατανιά, ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός πήρε “το βάπτισμα πυρός” στην Α’ ΕΠΣΧ από τον πατέρα του Παντελή, μόλις στα 14 του με την Κορωνίδα τη σεζόν 2017-18 και αποτέλεσε βασικό μέλος με αρκετά γκολ και ασίστ.

Οσο για τη Μικτή, ήταν οσιαστικά ο ηγέτης της, με επιστέγασμα την προηγούμενη χρονιά, αφού οδήγησε την Κ16 από το χέρι στην κατάκτηση του ιστορικού τίτλου πριν από μερικούς μήνες στο Βόλο.

Ο Μπερικάκης πριν μεταγραφεί στον ΟΦΗ, έφτασε πολύ κοντά στην ΑΕΚ στην οποία δοκιμάστηκε, με την Ένωση να ανοίγει το “πράσινο φως” για την απόκτησή του.

Ο ίδιος ξετυλίγει στο athlitiko τo κουβάρι της επιλογής του ΟΦΗ, ενώ παράλληλα απευθύνει ευχαριστίες σε όλους που συνέβαλλαν για να φτάσει πλέον να είναι μέλος της ιστορικότερης ομάδας του νησιού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ποια είναι τα πρώτα σου συναισθήματα από τη μεταγραφή σου στην ιστορικότερη ομάδα του νησιού. Πρόκειται για μία ακαδημία που έχει αναδείξει σπουδαίες παίκτες και αυτή τη στιγμή γενικότερα έχει αναβαθμιστεί με την έλευση μεγάλων ονομάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Τα συναισθήματά μου είναι πολλά. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων που είμαι μέλος του ΟΦΗ. Πρόκειται για μία ομάδα με μεγάλη ιστορία και έχει τους κατάλληλους ανθρώπους αυτή τη στιγμή στην ομάδα για να επανέλθει εκεί που αξίζει ».

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις και πώς κυλάει για εσενα το πρώτο διάστημα προσαρμογής στην ομάδα;

«Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Οι συνθήκες για προπόνηση και τα γήπεδα είναι πολύ καλές καθώς και το μεγάλο προπονητικό τιμ. Ο πρώτος μου καιρός στην ομάδα κυλάει πολύ καλά και οι προπονητές αλλά και οι συμπαίκτες μου με έχουν βοηθήσει πολύ σε αυτό και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι ».

Φεύγοντας από τα Χανιά για πρώτη φορά, τι αναμνήσεις κρατάς. Πλατανιάς, Κορωνίδα και το επιστέγασμα για ‘σένα η κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων με τη Μικτή Χανίων Κ16:.

«Από τα Χανιά κρατάω πολύ όμορφες στιγμές. Παίζοντας στην Κ15 του Πλατανιά, αλλά και δύο χρόνια στο Α’ τοπικό με την Κορωνίδα, πήρα πολύ μεγάλες βάσεις για το μέλλον. Η παρουσία με βοήθησε σημαντικά στο να παίξω σε ένα πρωτάθλημα αρκετά δυνατό ».

«Απέκτησα πολύ καλές εμπειρίες από όλο αυτό. Το ίδιο θα μπορούσα να πω και για τη Μικτή Χανίων, όπου οι εμπειρίες ήτα τεράστιες. Το πιο βασικό είναι ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να βγω πρωταθλητής Ελλάδας. Αλλωστε από εκεί βρέθηκα κιόλας δύο φορές στην Εθνική ».

Για τους νέους στόχους που ανοίγονται στο διάβα σου…

«Αρχικά θεωρώ ότι αρκετά καλή η ηλικία που φέυγω αν και μπορούσα ακόμα και δύο ή τρία χρόνια νωρίτερα. Οσο για τους στόχους μου, όπως κάθε παιδί που πάει σε μία ΠΑΕ, είναι να καταφέρει να υπογράψει ένα επαγγελματικό συμβόλαιο και να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα. Η συνέχεια από εδώ και πέρα ευελπιστώ να είναι όμορφη με πολλή δουλειά ώστε να δικαιώσω τους ανθρώπους που συνέβαλλαν για να βρίσκομαι εδώ ».

Είχες την ευκαιρία να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου και στην ΑΕΚ, ενώ υπήρχε ενδιαφέρον και από άλλες ΠΑΕ γενικότερα. Πώς κατέληξες τελικά στην επιλογή του ΟΦΗ;

«Πραγματικά υπήρχε ένα ενδιαφέρον και από άλλες ΠΑΕ. Φτάσαμε αρκετά κοντά με την ΑΕΚ, όπου πήγα κάποιες μέρες στην Αθήνα. Εκεί θέλω να σταθώ και να συμπληρώσω ότι θα ήθελα να ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και τη φιλοξενία που ήταν άψογη με τον κ. Νίκο Κωστένογλου και ειδικότερα τον κ. Χρήστο Κωστή.

Από ‘κει και πέρα με την έλευση του κ. Γιάννη Σαμαρά και την πρόταση που έγινε, γνωρίζοντας ποιος πραγματικά είναι, αλλά και το όνομα του ΟΦΗ, καταλήξαμε ότι είναι η καλύτερη επιλογή ».

Κλείνοντας, υπάρχει κάτι που θα ήθελες να προσθέσεις;

«Τέλος, με την ευκαιρία που μου δίνεται μέσω του athlitiko, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Κορωνίδα και τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν αυτά τα δύο χρόνια αλλά και τους προπονητές στη Μικτή. Τον κ. Ριτζάκη Γιώργο και Κ. Μουριζάκη Γιώργο αλλά και όλα τα παιδιά για ό,τι καταφέραμε μαζί. Μαζί και την οικογένειά μου που με στηρίζει σε κάθε μου βήμα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook