Ο Δημήτρης Βολονάκης στο Gentikoule

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Δημήτρης Βολονάκης μιλάει στο Gentikoule για την πορεία της ομάδας Κ20 του ΟΦΗ που πραγματοποιεί μια πολύ άσχημη πορεία. Διαβάστε τι λέει για την εικόνα της ομάδας αλλά και το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνει για το μέλλον.

Ο ικανός τεχνικός ανέλαβε φέτος το δύσκολο έργο της καθοδήγησης της ομάδας Κ20 του ΟΦΗ, στην επιστροφή του συλλόγου στην Σούπερ Λιγκ. Ωστόσο, η πορεία της ομάδας κρίνεται κάκιστη αφού έπειτα από 10 αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει μόλις 1 βαθμό ενώ έχει φορτωθεί με ένα «τσουβάλι» γκολ. Παρ’ όλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετές δικαιολογίες που μπορούν να επικαλεστούν οι άνθρωποι του ΟΦΗ αφού η προβληματική προετοιμασία δεν επέτρεψε στην ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Δημήτρης Βολονάκης μιλώντας στο Gentikoule εξέφρασε την άποψη του για την φετινή πορεία της ομάδας, απαντώντας αρχής γενομένης στο «γιατί» ο ΟΦΗ έχει παρουσιάσει αυτήν την εικόνα. «Είναι αναμενόμενο αυτό. Αυτή η ομάδα ξεκίνησε να χτίζεται στα τέλη Αυγούστου, τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Αυτή η ομάδα δεν ήταν έτοιμη για να μπει σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Θα κάνω ένα παραλληλισμό για να καταλάβει ο κόσμος. Η ΠΑΕ κατέλαβε την τρίτη θέση στο περσινό πρωτάθλημα και για να σταθεί στο φετινό πρωτάθλημα χρειάστηκε να κάνει τόσες μεταγραφές. Θέλω να εξηγήσω ότι η δική μας ομάδα τερμάτισε πέρυσι στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα και η ενίσχυση σε σχέση με την «μεγάλη» ομάδα ήταν μηδαμινή. Με αυτό θέλω να πω ότι είναι δυσανάλογες οι απαιτήσεις που υπάρχουν» ήταν τα πρώτα λόγια του ικανού τεχνικού που στην συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα παρουσιάστηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι: «Το καλοκαίρι είχαν εντοπιστεί κάποιοι ποδοσφαιριστές όμως λόγω του ελλιπούς μπάτζετ δεν προχώρησε η απόκτηση τους. Φέτος, υπάρχει και βοηθάει αρκετά ο Πέτρος Μαρινάκης που παρακολουθεί παίκτες και το καλοκαίρι θα μπορέσει να γίνει η κατάλληλη προεργασία. Ωστόσο υπάρχουν οι προοπτικές για να υπάρξουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον. Ήδη, ο κύριος Τουγλής σε συνεργασία με τον Λεωνίδα Τιτομιχελάκη προωθούν ένα σχέδιο κατασκευής ξενώνων και γηπέδου με πλαστικό τάπητα ώστε στο μέλλον να μπορούν να φιλοξενηθούν παιδιά στο “Βαρδινογιάννειο” και κατά συνέπεια να έρθουν παίκτες που δεν θα κοστίζουν στην ομάδα περαιτέρω έξοδα».

Παράλληλα, ο Δημήτρης Βολονάκης παραδέχεται και ο ίδιος ότι η φετινή πορεία δεν αρμόζει στην ιστορία και το μέγεθος ενός συλλόγου όπως ο ΟΦΗ υπογραμμίζοντας ότι: «Σίγουρα, δεν είναι ωραία εικόνα και δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος και την ιστορία του ΟΦΗ, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμείς προσπαθούμε και έχουμε στόχο να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Σε αυτές τις ηλικίες υπάρχουν αρκετές μεταπτώσεις. Αυτά τα παιδιά στερούνται μεταπτώσεων και παραστάσεων. Εγώ δεν απογοητεύομαι γιατί στόχος είναι να βελτιώνονται και να παίζουν σωστό ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον σε ατομικό επίπεδο γιατί σαν ομάδα δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Ήδη, κάποια παιδιά ακολούθησαν την προετοιμασία της ΠΑΕ όπως οι Κολιακουδάκης, Γιαγκιόζης».

«Αυτή η ομάδα δεν ήταν προετοιμασμένη για ένα τόσο δυνατό πρωτάθλημα. Όταν ξεκίνησε αυτή η ομάδα, δεν μπορούσαμε να πάρουμε κανέναν αξιόλογο ποδοσφαιριστή. Ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα που έχουν δώσει 20 και 30 χιλιάδες ευρώ για έναν ποδοσφαιριστή» λέει χαρακτηριστικά στο Gentikoule.

O προπονητής της ομάδας Κ20 του ΟΦΗ τονίζει ότι το πρόβλημα ξεκινάει από τα οικονομικά δεδομένα που αφορούν την ΠΑΕ: «Σίγουρα, δεν είναι ωραίο να δέχεσαι μεγάλες ήττες αλλά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια η ομάδα δείχνει μια βελτίωση – όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό. Από εκεί και πέρα, ένα μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα μας είναι ότι δεν υπάρχει μπάτζετ για τις ομάδες Κ20 και Κ17. Δίχως αυτό να αποτελεί παράπονο, όταν άλλες ομάδες παίρνουν παίκτες από όλη την Ελλάδα, ο ΟΦΗ αρκείται σε παίκτες από την Κρήτη και χωρίς να έχει το απαιτούμενο μπάτζετ. Κάτι τέτοιο είναι απολύτως σεβαστό μιας και η ΠΑΕ βρίσκεται σε περίοδο οικονομικής εκκαθάρισης και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Όταν συμβεί αυτό, τότε θα μπορέσουμε και εμείς να κάνουμε τα ανάλογα πλάνα. Εν τω μεταξύ, έχουμε να κάνουμε με ομάδες που δουλεύουν μαζί 5 και 6 χρόνια ενώ η δική μας ομάδα δουλεύει όλη μαζί για πρώτη φορά. Τέλος, πρέπει να πω ότι έχουμε τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας από όλες τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Ακόμα, εμείς δεν χρησιμοποιούμε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές εν αντιθέσει με άλλες ομάδες όπως ο Εργοτέλης που στο μεταξύ μας παιχνίδι χρησιμοποίησε 6 επαγγελματίεματς. Eμείς σπανίως συμπληρώνουμε 18αδα, κάτι που έχει γίνει μόλις σε 2 ματς. Έχουμε πάει 14, 15 και 16 παίκτες ενώ στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης ήμασταν 17 παίκτες».

Όσον αφορά το μέλλον, ο Δημήτρης Βολονάκης εκφράζει την αισιοδοξία του για το αύριο του ΟΦΗ τονίζοντας πως: «Σίγουρα, η Κ17 έχει παίκτες που βρίσκονται σε καλό επίπεδο. Τα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ έχει παιδιά με ποιότητα όπως και η ομάδα Κ20 που διαθέτει τέτοιους ποδοσφαιριστές. Ίσως στον δεύτερο γύρο, η ομάδα Κ20 να πάρει παίκτες από την ομάδα Κ17 ώστε να ξεκινήσει η προεργασία για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Στα μικρότερα τμήματα υποδομής υπάρχουν καλές «φουρνιές» ποδοσφαιριστών που θα φανούν στο μέλλον».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook